Mario Sequi

Regisseur

Mario Sequi is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

I Tigri di mompracem

1970 | Avonturenfilm

Italië 1970. Avonturenfilm van Mario Sequi. Met o.a. Ivan Rassimov, Andrea Bosic, Claudia Cravy, Dick Palmer en Alfonso Royas.

Een charmante, zij het banale en met al te beperkte middelen gemaakte exotische avonturenfilm, over een maharadja die zijn onderdanen wil bevrijden van de Engelse onderdrukkers. Een clichématig spektakel voor de liefhebbers van het genre.

The Cobra

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Mario Sequi. Met o.a. Dana Andrews, Anita Ekberg, Peter Martell, Elisa Montes en Jesus Puente.

Vreselijk melodrama met de harde, op-en-top Amerikaanse geheimagent Andrews die opiumsmokkelaars in het Midden Oosten bestrijdt; Ekberg kan nog steeds niet acteren.

Gli Uomini dal passo pesante

1966 | Western

Italië 1966. Western van Alfredo Antonini en Mario Sequi. Met o.a. Joseph Cotten, Gordon Scott, James Mitchum, Ilaria Occhini en Franco Nero.

Deze goede [KL]spaghetti-western[KLE] werd door Antonini geregisseerd (als Albert Band), maar ten onrechte wordt hij vaak gezien als de enige regisseur. Evenmin is dit een co-produktie met de USA zoals vaak beweerd wordt. Het verhaal is gebaseerd op de roman Guns of North Texas van Will Cook, door Antonini en Ugo Liberatore bewerkt. Het speelt zich af vlak na de nederlaag van het Zuiden in de Burgeroorlog. Cotten en zijn zoon Mitchum zijn ziedend en schrikken voor moord en doodslag niet terug. Zoon Scott keert terug uit de oorlog en wenst vrede. Bijna de hele familie moet er aan geloven, vooral door Mitchums toedoen, maar uiteindelijk vindt Scott vrede en rust met Occhini, wier vader door zijn familie werd vermoord.

Gioventù di notte

1961 | Misdaad, Drama

Frankrijk/Italië 1961. Misdaad van Mario Sequi. Met o.a. Sami Frey, Tod Windsor, Christina Gaioni, Nadia Gray en Magali Noël.

Een nietsnut beraamt met een viertal vrienden een overval op een bioscoopeigenaar, die daarbij per ongeluk om het leven komt. Vier van de vijf worden gearresteerd, maar de vijfde geeft zich uit gewetensnood zelf aan. Dit vlot gemaakte melodrama legt meer accent op het amoureuze wel en wee van de jonge inbrekers dan op de misdaadintrige. De uitgebreide en sterke rolbezetting maakt de clichématigheid van de situaties en personages toch nog tamelijk bezienswaardig.

Monastero di Santa Chiara

1949 | Drama

Italië 1949. Drama van Mario Sequi. Met o.a. Edda Albertini, Massimo Serato en Paul Müller.

Ester (Albertini) is een Napolitaanse zangeres van joodse afkomst. Ze heeft twee hartstochtelijke bewonderaars, een Duitse officier (M[KA3]uller) en een jonge Napolitaan, Enrico (Serato). De verloofde van de Duitse officier is jaloers en is verantwoordelijk voor Esters arrestatie en opsluiting in het klooster van Santa Chiara. Wanneer de loop van de oorlog een wending neemt, wordt het klooster verwoest door geallieerde bombardementen. Ester overleeft het en wacht op de komst van de Amerikanen. Ze probeert het weer goed te maken met Enrico, die zich nu met zwarte handel bezighoudt, maar haar jaloerse rivale spoort haar op en zet een valstrik. Deze matige film is een mengeling van Napolitaans melodrama en neorealisme rond de verwoesting van Napels en de armoede in de stad na de oorlog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Sequi op televisie komt.

Reageer