Agnès Chateau

Acteur

Agnès Chateau is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vacances royales

1980 | Drama

Frankrijk 1980. Drama van Gabriel Auer. Met o.a. Didier Sauvegrain, Agnès Chateau, Emilio Sanchez-Ortiz, Francisco Curto en Yves Albert.

Een groep jonge in Frankrijk levende Spanjaarden - actief in het verzet tegen Franco - wordt tijdens een bezoek van koning Juan Carlos onder politietoezicht ondergebracht in een afgelegen luxe-hotel. Een van hen is door een administratief misverstand zonder reden mee op transport gezet en sluit zich bij hen aan. De regisseur compliceert deze reconstructie van ware gebeurtenissen onnodig door de flash-back-aanpak van de Canadese filmploeg die vier jaar later interviews komt maken. De ontwikkeling van de buitenstaander is interessanter door het spel van Sauvegrain dan door de schematische scenario-uitwerking. Ondanks bedenkingen blijft de stof boeiend.

Une sale affaire

1980 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1980. Misdaad van Alain Bonnot. Met o.a. Marlène Jobert, Victor Lanoux, Patrick Bouchitey, Agnès Chateau en Etienne Chicot.

Een politieman van de anti-drugsbrigade probeert in een havenplaatsje met harde en zachte middelen een employ[KA1]ee van het stadhuis tot medewerking te dwingen, omdat hij vermoedt dat notabelen verantwoordelijk zijn voor drugssmokkel. De debuterende regisseur heeft onvoldoende greep op de verschillende elementen: de tot liefde uitgroeiende relatie Jobert-Lanoux, een provinciale milieuschets (het best-geslaagde deel), een gangsteractie en een politieke aanklacht, lijken op vier verschillende films door elkaar.

Une robe noire pour un tueur

1980 | Drama, Misdaad, Thriller

Frankrijk 1980. Drama van José Giovanni. Met o.a. Annie Girardot, Claude Brasseur, Jacques Perrin, Renaud Verley en Didier Sauvegrain.

Een advocate slaagt er niet in haar cliënt van de doodstraf te redden. Hij ontsnapt uit de gevangenis en zij verbergt hem bij een vriend, terwijl ze alsnog bewijzen voor zijn onschuld probeert te vinden. Dit pleidooi tegen de doodstraf wordt vertroebeld door een overmaat van melodramatische toevalligheden en nevenintriges. De acteurs doen hun best in rollen die ze al te vaak hebben gespeeld, waardoor ze clichés van zichzelf blijven. De overtuigingskracht van de regisseur redt in al zijn naïviteit de film toch van de vlakke middelmaat. Scenario van regisseur Giovanni en Monique Lange. Camerawerk van Jean-Paul Schwartz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agnès Chateau op televisie komt.

Reageer