Curtiss Clayton: regie en montage.
Er zijn 10 films gevonden.

Henry's Crime

2010 | Komedie

Verenigde Staten 2010. Komedie van Malcolm Venville. Met o.a. Keanu Reeves, Vera Farmiga, James Caan, Judy Greer en Fisher Stevens.

Goedzak Henry (Reeves) gaat onschuldig de cel in wegens een bankkraak, en besluit als hij zijn straf heeft uitgezeten de bewuste bank alsnog te overvallen. Om dat voor elkaar te krijgen moet hij een rol in een toneelstuk zien te krijgen, tegenover een actrice die hij leuk vindt (Farmiga). Maf verhaal wordt wat rommelig verteld door regisseur Venville, die maar niet kan beslissen of dit een misdaadfilm of screwball comedy is. Reeves loopt stijfjes en onbewogen rond, Caan zit als altijd lekker in z’n rol als joviale crimineel.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

2007 | Western, Biografie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 2007. Western van Andrew Dominik. Met o.a. Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard, Mary-Louise Parker en Paul Schneider.

Al jarenlang koestert de jonge Robert Ford een enorme bewondering voor bandietenleider Jesse James. Ze lijken ook op elkaar, vindt hij: 'We waren allebei de jongste zoon, we hebben allebei blauwe ogen, we zijn precies even lang.' Maar James is niet gevleid, ziet eerder de bui hangen, als Ford zich bij James opdringt. Sterke western, met geweldige rollen voor Affleck als de onzekere Ford en voor Pitt als de beroemde outlaw James. De oogstrelende fotografie van Roger Deakins werd genomineerd voor een Oscar, net als het acteerwerk van Affleck.

Rick

2003 | Drama

Verenigde Staten 2003. Drama van Curtiss Clayton. Met o.a. Bill Pullman, Aaron Stanford, Agnes Bruckner, Dylan Baker en Sandra Oh.

Van de vaste editor van Gus van Sant. Over de puberaalheid van volwassen mannen in het financial district van New York.

Made

2001 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 2001. Komedie van Jon Favreau. Met o.a. Jon Favreau, Vince Vaughn, Famke Janssen, Peter Falk en Jonathan Silverman.

Favreau, misschien vooral bekend als de rijke vriend van Monica in het derde seizoen van Friends, treedt als acteur niet snel op de voorgrond, en hanteert ook als incidentele regisseur en scenarist een prettig onderkoelde toon. Made, een misdaadkomedie over een stel wannabe-gangsters dat zich in de onderwereld van New York in de nesten werkt, leunt vooral op de chemie tussen Favreau en Vaughn, die als komisch duo ervaring opdeden in de vergelijkbare film Swingers uit 1996, die ook door Favreau werd geschreven.

Brokedown Palace

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Jonathan Kaplan. Met o.a. Claire Danes, Kate Beckinsale, Bill Pullman, Jacqueline Kim en Lou Diamond Phillips.

Twee tieners (Danes en Beckinsale) reizen na hun examen af naar Thailand voor een welverdiende vakantie. Een vakantie die uitloopt op 33 jaar gevangenisstraf nadat het stel wordt gepakt met een partij heroïne. Terwijl de meisjes wegkwijnen in de cel trekt de lokale Amerikaanse advocaat Yankee Hank (Pullman) ten strijde tegen het rechtssysteem. Brokedown Palace neigt naar de legendarische gevangenisfilm Midnight Express maar mist het venijn van de jaren zeventig klassieker omdat regisseur Kaplan (The Accused, Over the Edge) de spanning concentreert tussen de meisjes in plaats van tussen kijker en verhaal.

The Glass Shield

1994 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1994. Misdaad van Charles Burnett. Met o.a. Michael Boatman, Lori Petty, Ice Cube, Michael Ironside en Richard Anderson.

Film over racisme bij de politie van Los Angeles. JJ (Boatman) is de eerste zwarte man die bij het Sheriff's Department in LA z'n entree maakt en al snel geconfronteerd wordt met racisme en corruptie. Niet alleen JJ heeft er last van, maar ook Deborah Fields (Lori Petty), een vrouw van joodse komaf. Regisseur Burnett verliest zich een beetje in zijn boodschap en maakte een minder subtiele en overtuigende film dan zijn vorige, To Sleep with Anger (1990). Rapper Ice Cube speelt een onschuldige tiener die een moord in zijn schoenen geschoven krijgt.

Even Cowgirls Get the Blues

1994 | Drama, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Gus Van Sant. Met o.a. Uma Thurman, John Hurt, Rain Phoenix, Lorraine Bracco en Keanu Reeves.

Thurman is een onschuldig meisje, een 29-jarige maagdelijke hippie uit de jaren 1970, die geboren werd met phallus-achtige duimen. Voorbestemd dus om te liften. Dat doet zij dan ook tot vervelens toe in haar odyssee dwars door Amerika. Ze belandt in een western-ranch met rijke zwaarlijvige dames, net op tijd om er getuige te zijn van een geslaagde opstand van het lokale personeel, bestaande uit cowgirls.

Unlawful Entry

1992 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Japan 1992. Thriller van Jonathan Kaplan. Met o.a. Kurt Russell, Ray Liotta, Madeleine Stowe, Roger E. Mosley en Ken Lerner.

Van-dik-hout-zaagt-men-planken thriller waarin Ray Liotta zich weer eens flink mag uitleven als psychopaat. In dit geval speelt hij de doorgedraaide politieman Pete Davis. Nadat Michael Carr en zijn echtgenote Karen (Kurt Russell en Madeleine Stowe) door een inbreker zijn overvallen, bellen ze de politie. Dat is het begin van alle ellende want Pete wordt op de zaak gezet. Hij meent dat Karen op zijn bescherming zit te wachten en dat Michael een doetje is. Maar wij, die Russell immers kennen van films als Breakdown en Escape from L.A., weten natuurlijk wel beter.

My Own Private Idaho

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Gus Van Sant. Met o.a. River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo, William Richert en Rodney Harvey.

Filmische 'trip' van (inmiddels ex-)undergroundregisseur Gus Van Sant (Elephant) over de vriendschap tussen twee hoerenjongens in Portland, Oregon. Dwarse burgemeesterszoon Scott (Reeves) wil voor zijn 21ste 'het leven' leren kennen; de minder bevoorrechte Mike (Phoenix ) is op zoek naar zijn moeder en lijdt aan narcolepsie. De vroege dood van River Phoenix geeft tragische dimensie aan het intrigrerende verhaal.

On the Line

1984 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Spanje​/​​Australië 1984. Drama van José Luis Borau. Met o.a. David Carradine, Scott Wilson, Victoria Abril, Jeff Delger en Paul Richardson.

Het betreft hier de rivaliteit tussen twee mannen om de liefde van een jonge Mexicaanse prostituee, die hen de dood injaagt. Een groots opgezette productie, die in werkelijkheid niets meer is dan een Amerikaanse B-film. Eén van de grootste mislukkingen uit de geschiedenis van de Spaanse film.