Malgorzata Hajewska

Acteur

Malgorzata Hajewska is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

33 sceny z zycia

2008 | Drama

Polen/Duitsland 2008. Drama van Malgorzata Szumowska. Met o.a. Julia Jentsch, Malgorzata Hajewska, Peter Gantzler en Andrzej Hudziak.

In een extreem kort tijdsbestek verloor filmmaakster Szumowska haar moeder en vader en kwam ook haar huwelijk onder zware druk te staan. Hoe verwerk je zo'n lawine van ellende waarvoor je nooit snel genoeg kunt rennen om hem voor te blijven? Opgegroeid in een ietwat ouderwetse bourgeois familie van onderling weinig communicatieve kunstenaars en intellectuelen, legde Szumowska haar verdriet neer in deze semi-gefictionaliseerde 33 scènes uit een leven. Zware Poolse egodocumentenkost, inderdaad, maar om Jentsch en de intense, elegische stijl kun je niet heen. Juryprijs Locarno 2008.

Wrony

1994 | Drama

Polen 1994. Drama van Dorota Kedzierzawska. Met o.a. Karolina Ostrozna, Kasia Szczepanik, Malgorzata Hajewska, Anna Prucnal en Ewa Bukowska.

Ostrozna speelt een negen-jarig meisje - een van de kraaien uit de titel zou men kunnen denken - wier moeder werkt en weinig tijd voor haar heeft. Ze bevindt zich nog tussen het servet en het tafellaken, is niet populair bij de jongens en kan niet met de leerkrachten opschieten. Op een morgen wordt ze van school gestuurd en het eenzame kind doolt door de stad. Ze komt langs een villa, waar ze een glimlachende kleuter ziet. Ze maakt het kleine kind wijs dat ze haar moeder is en neemt het mee. De hele dag bemoedert zij het, maar brengt het tegen de avond weer terug. Deze wat wonderlijke film over de eenzaamheid van een kind heeft veel voordeel van zijn tempo en zijn korte bestek. Fraaie fotografie van Arthur Reinhart en vakkundig vermengd met natuurgeluiden en de passende muziek van Wlodek Pawlik. Het scenario is van regisseusse Kedzierzawska.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Malgorzata Hajewska op televisie komt.

Reageer