Luana Patten: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

They Ran for Their Lives

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Oliver Drake (John Payne). Met o.a. John Payne, Jim Davis, Luana Patten en John Carradine.

Een redelijk drama waarin Payne de leiding neemt als niemand een jonge vrouw helpt die door gespuis wordt achtervolgd om geheime documenten die vroeger van haar vader waren.

Follow Me, Boys!

1966 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1966. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Fred MacMurray, Vera Miles, Lillian Gish, Charles Ruggles en Elliott Reid.

Mijlenhoge Disneyrijstebrij over een simpele geest die zich rond 1935 in een klein stadje vestigt en zich bij de padvinderij aansluit om hieraan zijn verdere leven te wijden. Iets minder zoetsappig zou beter geweest zijn, hoewel het wel overtuigend gebracht wordt. Scenario van Louis Pelletier naar een roman van MacKinley Kantor.

Shoot Out at Big Sag

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Roger Kay. Met o.a. Walter Brennan, Leif Erickson, Luana Patten, Chris Robinson en Constance Ford.

Brennan, een zelfbenoemde dominee, beheerst met zijn familie Big Sag, een streek in Montana. Erickson en zijn zoon Robinson komen, en de man Gods wil hen verjagen. Hij stuurt zijn dochter (Patten) naar de stad om hulp te halen maar die ontmoet onderweg Robinson. Ze worden verliefd op elkaar: dat wordt een huwelijk. Deze matige western heeft goed spel van Brennan, maar verder heeft het weinig om het lijf. De film werd in 1960 geproduceerd (door Walter A.Brennan en Bud Isaacs) als pilot voor een tv-serie BARB WIRE die nimmer gemaakt werd. Origineel heette deze afl. THE RAWHIDE HALO. Kay schreef zelf het scenario naar het boek BARB WIRE van Walt Coburn.

The Little Shepherd of Kingdom Come

1961 | Western, Drama

Verenigde Staten 1961. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Jimmie Rodgers, Luana Patten, Chill Wills, Linda Hutchings en Robert Dix.

De zanger Rodgers speelt de jeugdige Chad. We zien zijn belevenissen als weesjongen vlak voor de Burgeroorlog, zijn strijd om het bestaan en zijn vriendschappen. Dat wordt verstoord als hij dienst neemt bij de Noordelijken: hij verliest zijn vrienden. Hij ziet hen zelfs sterven. Gelouterd door alles wat hij meegemaakt heeft keert hij terug naar zijn jeugdliefde. In deze sfeervolle western speelt de sympathieke Rodgers, die bij ons vooral bekend is als zanger van hits als In An English Country Garden. Barry Lyndon bewerkte het boek van John William Fox dat voor de derde maal verfilmd werd. Floyd Crosby deed het camerawerk voor producent Maury Dexter.

Go Naked In the World

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Ronald MacDougall en Ranald MacDougall. Met o.a. Gina Lollobrigida, Anthony Franciosa, Ernest Borgnine, Luana Patten en Will Kuluva.

Franciosa komt na zijn militaire dienstplicht weer in zijn geboortedorp. Hij wordt hopeloos verliefd op de sensuele Lollobrigida, maar hij beseft niet dat ze een succesvolle call- girl is. Zijn tirannieke vader Borgnine weet het wel. Hij wil zijn zoon inlichten, maar ze krijgen ruzie. Gezocht melodrama dat, mede door de geweldige miscasting, meer op de lachspieren dan de traanklieren werkt. Dit is luxe-tv-soap avant la lettre, met een aantal topsterren. MacDougall baseerde zijn scenario op de roman van Tom Chanales, en de titel is commercieel gemotiveerd (la Lollo gaat niet uit de kleren). Fotografie van Milton Krasner. Gedraaid in CinemaScope.

A Thunder of Drums

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Joseph M. Newman. Met o.a. Richard Boone, George Hamilton, Luana Patten, Arthur O'Connell en Charles Bronson.

James Warner Bellah, de schrijver achter de beroemde cavalerietrilogie van regisseur John Ford (Fort Apache, She Wore a Yellow Ribbon, Rio Grande), kon van A Thunder of Drums niet meer dan een tussendoortje maken. Soldaten, Indianen en romance genoeg, maar spannend wordt het niet. Dat heeft ook te maken met het (mis)casten van Richard Boone als gefrustreerde kapitein en George Hamilton als de groene officier McQuade. De laatste wil een ex (Luana Patten) versieren, maar gaat gebukt onder schuldgevoel als haar verloofde door Apaches wordt afgemaakt.

Home from the Hill

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Robert Mitchum, Eleanor Parker, George Peppard, George Hamilton en Everett Sloane.

Dit behoorlijk DALLAS-achtige drama gaat over een rijke, autoritaire grootgrondbezitter, die met zijn vrouw en hun zoon op hun chique landgoed wonen. Er is ook een bastaardzoon.

The Young Captives

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Irvin Kershner. Met o.a. Steven Marlo, Tom Selden, Luana Patten, Ed Nelson en Joan Granville.

Een luguber melodrama over pasgehuwden die achterna worden gezeten door een psychopathische moordenaar.

The Restless Years

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. John Saxon, Sandra Dee, Margaret Lindsay, Teresa Wright en James Whitmore.

Vakkundige bezetting in een opgeblazen melodrama over het leven in een klein stadje, de generatiekloof, goed bewaarde familieschandaaltjes, enzovoort. Naar het toneelstuk Teach Me How to Cry van Patricia Joudry-Steele, door Edward Anhalt tot scenario bewerkt. Camerawerk van Ernest Laszlo. Gedraaid in CinemaScope.

Johnny Tremain

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Hal Stalmaster, Luana Patten, Jeff York, Sebastian Cabot en Dick Beymer.

Een uitstekende Disneyfilm voor jonge mensen naar de roman van Esther Forbes over een jongen die betrokken raakt bij de Onafhankelijkheidsoorlog; goede samenhang tussen fictie en feiten om de historie tot leven te brengen.

Joe Dakota

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Richard Bartlett. Met o.a. Jock Mahoney, Luane Patten, Charles McGraw, Barbara Lawrence en Claude Akins.

Het goede scenario van William Talman en Norman Jolley gaat over een vreemdeling (Mahoney) die navraag doet naar een oude Indiaan genaamd Joe Dakota. De stad voelt zich er niet behaaglijk bij. Het blijkt dat de Indiaan Patten aangerand zou hebben. Hij is vervolgens gelyncht, en dat was door McGraw georganiseerd. Die pikte ook zijn land waar olie blijkt te zitten. Uiteraard is McGraw de aanrander geweest, dus Mahoney moet de Indiaan, die onder hem een scout was in het leger, wreken. George Robinson deed het goede camerawerk van deze verzorgde western. Joan Baez zong de titelsong.

Rock, Pretty Baby

1956 | Muziek

Verenigde Staten 1956. Muziek van Richard Bartlett. Met o.a. Sal Mineo, John Saxon, Luana Patten, Edward C. Platt en Fay Wray.

Prototype van een rock 'n rollfilm waarvan de jaren vijftig een golf voortbracht. Een rockgroep op een middelbare school wil de muzikale eerste prijs winnen.

Pretty Baby Rock

1956 |

Verenigde Staten 1956. Richard Bartlett. Met o.a. Luana Patten, Sal Mineo, Shelley Fabares, John Saxon en Fay Wray.

Prototype van een rock 'n rollfilm waarvan de jaren vijftig een golf voortbracht. Een rockgroep op een middelbare school wil de muzikale eerste prijs winnen.

So Dear to My Heart

1948 | Muziek, Familiefilm

Verenigde Staten 1948. Muziek van Harold Schuster. Met o.a. Burl Ives, Beulah Bondi, Bobby Driscoll, Luana Patten en Harry Carey.

Gevoelige, nostalgische Disney-film over de vastberadenheid van een jongetje een zwart schaap te temmen om mee te doen op de jaarmarkt. Bruisend van eertijdse charme en sfeer met verschillende animatiesc[KA2]enes op de koop toe. Bevat o.a. de volgende songs: `Lavender Blue (Dilly, Dilly)',' Stick- to-it- ivity', 'It's Whatcha Do With Whatcha Got' en de titelsong. Scenario van John Tucker Battle naar het boek van Sterling North Midnight and Jeremiah.

Melody Time

1948 | Animatie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1948. Animatie van Ben Sharpsteen, Hamilton Luske, Jack Kinney, Wilfred Jackson en Clyde Geronimi. Met o.a. Roy Rogers, Luana Patten en Bobby Driscoll.

Deze avondvullende muzikale Disney-tekenfilm is een milde satire van het dagelijkse leven tijdens de oorlogsjaren (WO II) in de V.S. Niet zo goed als het superieure en vroegere FANTASIA, maar hij mag er toch wel zijn. Hij bestaat uit verschillende gedeelten, die door diverse medewerkers geregisseerd zijn. TREES en ONCE UPON A WINTERTIME stonden onder supervisie van Hamilton Luske, BUMBLE BOOGIE later hertiteld als CONTRASTS IN RHYTHM was het werk van Jack Kinney, JOHNNY APPLESEED is van Wilfred Jackson, LITTLE TOOT, BLAME IT ON THE SAMBA en PECOS BILL zijn van Clyde Geronimi.

Fun and Fancy Free

1947 | Animatie, Muziek, Familiefilm

Verenigde Staten 1947. Animatie van Ben Sharpsteen, William Morgan en Jack Kinney. Met o.a. Edgar Bergen, Dinah Shore, Luana Patten en Charlie McCarthy.

Na de oorlog (WO II) spaarde Disney veel geld uit door tekenfilms te maken, die werden afgewisseld met speelfilmfragmenten. Deze film is daar een voorbeeld van. In de openingsscène zingt Jiminy Cricket het liedje dat bestemd was voor de film PINOCCHIO. Verder filmpjes als Mickey en de Bonestaak, waarin Mickey met Donald en Goofy op zoek gaat naar de zingende harp, en een tekenfilm met Bongo het circusbeertje. Een van de allerleukste Disneyfilms.

Song of the South

1946 | Familiefilm, Animatie, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Wilfred Jackson en Harve Foster. Met o.a. Ruth Warrick, James Baskett, Bobby Driscoll, Luana Patten en Lucile Watson.

Een eenzaam, onbegrepen jongetje op een plantage in het zuiden van Amerika vindt troost in de verhalen die oom Remus vertelt. Het verhaal dient als raamwerk voor drie Disney-tekenfilms met in de hoofdrollen Brer Rabbit, Brer Fox en Brer Bear. Deze mix van animatie en gespeelde scènes was anno 1946 een bescheiden hit en werd in de decennia die volgden maar liefst vijf keer opnieuw uitgebracht. Inmiddels wordt de film niet meer vertoond wegens racistische elementen.