Susanne Lüning: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Pfarrer Braun - Ein verhexter Fall

2003 | Misdaad, Mysterie

Duitsland 2003. Misdaad van Dirk Regel. Met o.a. Ottfried Fischer, Hansi Jochmann, Antonio Wannek, Hans-Michael Rehberg en Gilbert von Sohlern.

Bella Block - Tödliche Nähe

2003 | Misdaad, Thriller

Duitsland 2003. Misdaad van Christiane Balthasar. Met o.a. Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Michael Gwisdek, Lukas Miko en Günther Grabbert.

Anwalt Abelt - Zuckerbrot und Peitsche

2001 | Misdaad, Drama

Duitsland 2001. Misdaad van Christian Görlitz. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andrea L'Arronge, Saskia Vester, Peter Sattmann en Christian Kohlund.

Scheidung auf Rädern

2000 | Komedie

Duitsland 2000. Komedie van Christine Kabisch. Met o.a. Barbara Auer, Max Herbrechter, Joachim Dietmar Mues, Elke Winkens en Jakob Mann.

Unser fremdes Kind

1998 | Drama

Duitsland​/​​Polen 1998. Drama van Miroslaw Bork. Met o.a. Susanne Lüning, Oliver Stritzel, Danuta Stenka, Maciej Robakiewicz en Grzegorz Ruda.

Tatort - Schüsse auf der Autobahn

1998 | Mysterie

Duitsland 1998. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Bernd Tauber en Tatjana Clasing.

Das Böse

1998 | Drama, Misdaad

Duitsland 1998. Drama van Christian Görlitz. Met o.a. Annett Renneberg, Michael Kind, Ulrich Tukur, Susanne Lüning en Edgar Selge.

Schattenzone

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Sylvia Hoffmann. Met o.a. Sabina Trooger, Sebastian Koch, Christl Pfeil, Susanne Lüning en Hartmut Schreier.

Polizeiruf 110: Lauf oder Stirb

1996 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1996. Misdaad van Matti Geschonneck. Met o.a. Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Daniel Minetti en Susanna Simon.

Molls Reisen

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Thorsten Näter. Met o.a. Friedrich Schütter, Sabine Postel, Dieter Pfaff, Barbara Dittus en Susanne Lüning.

Meester-banketbakker Magnus Moll (Sch[KA3]utter) heeft een droom: een zeiltocht om de wereld. Hij praat er vaak over. Het voornemen komt zijn dochter Maja (Postel) en zijn dikke schoonzoon Uwe (Pfaff) eigenlijk wel goed uit. Het is dé gelegenheid om de goedlopende zaak van pappa over te nemen en zich eindelijk te kunnen ontdoen van het knechtschap. Als een jeugdvlam van Magnus Moll plotseling opduikt, wijzigt de verliefde bakker zijn koers drastisch, waardoor de 'jongelui' niet van wal kunnen steken. Lieve koekjes worden nu eenmaal niet gebakken! Rainer Berg schreef het scenario voor deze voorspelbare, maar appetijtelijke kletskoek. Pfaff speelt zijn rol vol overgave.

Mami, ich will bei dir bleiben

1995 | Drama

Duitsland 1995. Drama van Sigi Rothemund. Met o.a. Susanne Lüning, Siemen Rühaak, Günther Mack, Julia Bremermann en Peter Hladik.

Tranerig drama over aan alcohol verslaafde echtgenoot R[KA3]uhaak die zijn jongere vrouw (Lüning) en kinderen terroriseert. Na een ontwenningskuur lijkt hij genezen, maar dat blijkt ijdele hoop. Lüning wil scheiden en met behulp van een geslepen advocaat troggelt Rühaak haar voogdijrechten af. De wanhopige moeder slaat op de vlucht met haar twee kinderen en wordt achtervolgd door de buiten zijn zinnen zijnde Rühaak. De afloop is moorddadig. Vlug en goedkoop in elkaar gezet tv-drama met adequaat spel voor de grote schare van passieve beeldbuis-fanatici.

Krücke

1993 | Drama, Oorlogsfilm, Familiefilm

Duitsland 1993. Drama van Jörg Grünler. Met o.a. Heinz Hoenig, Götz Behrendt, Martina Gedeck, Peter Simonischek en Kirsten Block.

Kort voor het einde van de WO II (1939-45) wordt de dertien- jarige Tom (Behrendt) op een spoorwegstation van zijn moeder gescheiden. Na maandenlange omzwervingen belandt hij in Wenen waar hij in de ru[KA3]inen de soldaat Kr[KA3]ucke (Hoenig), wiens beide benen geamputeerd zijn, leert kennen. Krücke probeert via een handeltje in zwarte markt te overleven. De twee sluiten vriendschap. Wanneer Krücke erin slaagt een doorreisvergunning in de wacht te slepen neemt hij Tom mee, richting Passau. Daar verliest de 'oorlogsheld' echter zijn nieuwe vriendje, want Toms moeder staat haar zoon op te wachten. In zijn eerste bioscoopfilm slaagt tv-regisseur Grünler erin nadrukkelijk de naoorlogse ellende te tekenen. Hoenig speelt overtuigend de hoofdrol van de innerlijk verscheurde zwarthandelaar. Een warm pleidooi voor menselijkheid. Naar motieven uit de gelijknamige roman van Peter Härtling. Het camerawerk van Gernot Roll is indrukwekkend.

Froschkönig

1987 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1987. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Jana Mattukat, Jens-Uwe Bogadtke, Peter Sodann, Franziska Glöss-Ebermann en Susanne Lüning.

Mattukat is de prinses, die koning Kikvors Bogadtke veroveren moet. Naar de gelijknamige vertelling. Loopt niet over van originaliteit en geïnspireerd spel, maar de kleine kijkers storen zich daar niet aan. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Wolfgang Braumann.

Einer trage des anderen Last

1987 | Komedie

Oost Duitsland 1987. Komedie van Lothar Warneke. Met o.a. Jörg Pose, Manfred Möck, Susanne Lüning, Karin Gregorek en Heinz-Dieter Knaup.

Wij schrijven 1950. De DDR bestaat [KA1]e[KA1]en jaar. In een sanatorium delen Josef Heiliger (Pose), een luitenant van de Vopo en pastor Hubertus Koschenz (M[KA3]ock) samen een kamer. De twee mannen zijn buitengewoon verschillend van karakter en opvatting. Ze zitten elkaar daarover als Don Camillo en Peppone regelmatig in de haren. Zo verwisselt de pastor tot grote ergernis van de politieman de foto van Stalin op de kamer met een afbeelding van Christus. Toch groeien ze geleidelijk naar elkaar toe en als een jonge pati[KA3]ente overlijdt, wordt het duo aanvankelijk zwaar op de proef gesteld, maar vindt elkaar. Pleidooi voor een dialoog tussen de kerk en de socialistische-Marxistische staat in het voorlaatste jaar van de DDR die in 1990 definitief zou verdwijnen. Op het filmfestival van Berlijn in 1988 wellicht wat pregnant bekroond met een Zilveren Beer (voor het spel van de hoofdrollen), terwijl de film toch de vergetelheid is ingegaan vanwege zijn achterhaalde thema. Het scenario is van Wolfgang Held en Peter Ziesche stond achter de camera.

...Und ich dachte du magst mich

1987 | Familiefilm

Duitsland 1987. Familiefilm van Hannelore Unterberg. Met o.a. Ulrike Dräger, Sören Lißner, Cindy Scholp, Ulrike Knabe en Sebastian Hattopp.

Het is zomervakantie. Kinderen vermaken zich in een vakantieverblijf en houden zich bezig met de typische pesterijtjes tussen jongens en meisjes. Eén meisje, Dräger, houdt zich afzijdig en is in zichzelf gekeerd. Wanneer Lißner zich met haar gaat bemoeien, bloeit ze echter op. Tussen hen ontstaat een prille liefde waarmee de leiding geen raad weet. Ze plaatsen de jongen in een andere groep. Dräger gaat daarna door de bossen zwerven. Een tedere kalverliefde die sympathiek in beeld gebracht wordt. De kinderen spelen spontaan, maar de volwassen benadrukken hun rollen teveel. Unterberg schreef het scenario, naar een verhaal van Andreas Scheinert. Vakkundige fotografie van Michael Göthe.

Jorinde und Joringel

1986 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1986. Familiefilm van Wolfgang Hübner. Met o.a. Susanne Lüning, Thomas Stecher, Jutta Wachowiak, Walfriede Schmitt en Hans-Peter Reinecke.

Omstreeks 1630 midden in de Dertigjarige Oorlog, die Duitsland verwoestte, neemt een boerengezin een weesjongen, Joringel (Stecher) bij zich op. Joringel groeit op met hun dochter Jorinde (Lüning), maar de vernietigende oorlog woekert voort. Als ze bijna volwassen zijn, worden ze verliefd op elkaar. Er komen drie soldaten, waarvan er een Jorinde kust; zij verdwijnt en Joringel verandert in een nachtegaal, betoverd door een fee. Hij kan zijn gedaante weer terugkrijgen als hij het monster verovert dat de oorlog veroorzaakt heeft; dan kan hij ook zijn geliefde Jorinde weer in zijn armen sluiten. Het sprookje van de gebroeders Grimm lijkt heel grimmig voor kinderen, maar gelukkig is deze film met zijn zwaar op de hand liggende Duitse thema goed gemaakt en weet jonge kijkers te boeien met het verhaal. Eigenlijk een tv-film voor de voormalige Oostduitse tv, DFF, die hem in 1986 uitzond, maar na de hereniging goed genoeg bevonden voor een distributie in de donkere zalen van herenigd Duitsland, waardoor filmstatus verleend werd. Wera Küchenmeister en Claus Küchenmeister schreven het scenario. Het camerawerk is van Hartwig Strobel.