Lars Büchel

Regisseur, Scenarist, Producer

Lars Büchel is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Bis zum Ellenbogen

2007 | Komedie

Duitsland 2007. Komedie van Justus von Dohnányi. Met o.a. Stefan Kurt, Jan Josef Liefers en Justus von Dohnányi.

Nadat bankbediende Sven (regisseur Von Dohnányi) bij een bizar ongeval in zijn vakantiewoning in de Zwitserse Alpen om het leven komt, besluiten de werkloze Willi en yup Achim, twee toevallige passanten die Sven een paar dagen eerder tijdens een verkeersruzie ontmoette, zijn laatste wens in te willigen en hem helemaal naar het noordelijke eiland Sylt te rijden. Zonder koeling en verkleed en wel, want eerst willen ze met zijn hulp nog even de bank beroven. Hitchcocks The Trouble with Harry wordt gecombineerd met Weekend at Bernie's, in een geslaagde zwartkomische roadmovie.

Jetzt oder nie - Zeit ist Geld

2000 | Misdaad, Komedie

Duitsland 2000. Misdaad van Lars Büchel. Met o.a. Gudrun Okras, Elisabeth Scherer, Christel Peters, Til Schweiger en Wladimir Weigl.

Vermakelijke zwarte komedie met enige bespiegeling in de teneur. Lili, Meta en Carlchen, dames in de winter van hun leven, besluiten de gezamenlijke spaarcenten voor een cruise terug te halen die hun tijdens een bankroof zijn ontstolen. Onder het motto 'Wat zij konden, kunnen wij ook en beter' besluiten ze op hun beurt een klassieke hold-up te plegen. Met nuttig advies van routinier-bankrover-bajesklant Spinne (gastoptreden van ster Til Schweiger) gaat het triumviraat aan de criminele arbeid. De drie actrices hebben dikke pret, terwijl Büchel niet verzuimt aan te stippen hoe sarcastisch de term bejaardenzorg kan klinken.

Vier Geschichten über fünf Tote

1997 |

Duitsland 1997. Lars Büchel. Met o.a. Thira Walke, Reinhard Krökel, Lena Sabine Berg, Christian Preuss en Franziska Mense-Moritz.

Volgens debuterend regisseur B[KA3]uchel zitten de doden in de hemel en bekijken met verrekijkers hoe de levenden op aarde afscheid nemen van het aardse leven en daarbij gebeurt altijd iets wat niet voorzien was. B[KA3]uchels eerste avondvullende film is in feite een verzameling van vier korte films, die allemaal met de dood te maken hebben. In de eerste episode CARLA gaat het om een meisje van zeven, Carla (Walke), een kankerpati[KA3]entje. Ze is bang om in de koude, natte grond begraven te worden en haar vader (Kr[KA3]okel) heeft haar beloofd dat het niet gebeuren zal. Als het zover is en haar vader haar in het open veld wil cremeren, stelt de dorpsdiender alles in het werk om Carla`s laatste wens tegen te houden. Het tweede verhaal is getiteld JOSEF WEI[KL29]. Josef (Preuss) die een zeemansgraf wenst, stelt zijn familieleden een vette erfenis in het vooruitzicht als ze zijn stoffelijk overschot met een oude sleepboot naar de open zee brengen. Om de erfenis te krijgen moeten ze binnen een bepaalde tijd een raadsel oplossen. Hebzucht maakt zich meester van de dierbare nabestaanden. Het derde schuifje heet HANS-HERBERT BREDENS en gaat over boer Bredens (Vernunft) die veel vrouwen uit de buurt had verleid en volgens de dorpsroddel door zijn vrouw Gertrud (Schmidt) om het leven gebracht zou zijn. Als zijn tweelingbroer, predikant Bredens van de kansel bij de kist spreekt, ontbrandt de strijd om de erfenis tussen Gertrud en diverse vrouwen, die zeggen van boer Bredens een onwettig kind te hebben. Het laatste deel is LILLI BLAU. Lilli (Marks-Rock) is oud en ziek. Ze besluit er een eind aan te maken en ze nodigt haar vrienden en kennisen uit voor een afscheidsceremonie in de kerk. Het scenario van de dertig-jarige regisseur Büchel is tot op een zekere hoogte cursorisch en daarom is het goed dat de kijker enigszins in spanning wordt gehouden over de vijfde dode - de clou wordt pas aan het slot onthuld. Al met al een onderhoudende en behoorlijk gespeelde film. Alleen het onderwerp; je moet er maar tgen kunnen. Het mooi verzorgde camerawerk is van Andreas Zickgraf en Theodor Boscher.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars Büchel op televisie komt.

Reageer