Juan José Martínez Casado

Acteur

Juan José Martínez Casado is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

No me olvides nunca

1956 | Drama

Cuba/Mexico 1956. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Luis Aguilar, Rosita Fornés, Juan José Martínez Casado en Carmen Guash.

Dankzij een reclamefilm worden twee acteurs verliefd, maar een van beiden is getrouwd. De film in de film is heel wat beter dan die welke het publiek bekijkt.

Gallega en La Habana

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van René Cardona. Met o.a. Niní Marshall, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Juan José Martínez Casado.

Een meisje uit Galicië emigreert naar Havanna, waar zij roem en liefde vindt. Komedie opgedragen aan het destijds machtige Centro Gallego in Havanna. Armetierig.

La Herencia de la Llorona

1946 | Horror, Drama

Mexico 1946. Horror van Mauricio Magdaleno. Met o.a. Paquita de Ronda, Juan José Martínez Casado en Tito Novaro.

Een meisje gaat met haar verloofde trouwen, maar het huwelijk wordt uitgesteld vanwege de komst van haar broer, die een verschijning krijgt van het spook van de Llorona. Gezien het 'succes' van dit groteske melodrama heeft Magdaleno zich nooit meer met regie beziggehouden.

La Fuerza de la sangre

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Mauricio Magdaleno. Met o.a. Paquita de Ronda, Juan José Martínez Casado en Florencio Castelló.

Een groep Spaanse vluchtelingen vindt werk op een landgoed in Mexico, waar zij al spoedig sympathiseren met de boeren. Een aaneenschakeling van onwaarschijnlijkheden.

Sierra morena

1944 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1944. Drama van Francisco Elías. Met o.a. Juan José Martínez Casado, Paquita de Ronda en Marta Elba.

Door een misverstand ziet een markiezin zich gedwongen de hulp in te roepen van een ruimhartige bandiet die haar met haar echtgenoot moet verzoenen. Goede plot en sobere regie.

El Amor de los amores

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Antonio Mendiz Bolio. Met o.a. Miguel Arenas, Milisa Sierra en Juan José Martínez Casado.

Een revolutionair vlucht naar het landgoed van een vriend van zijn vader, voor wie hij werkt als rentmeester. Naar de gelijknamige roman van Ricardo León en de enige film onder regie van Mendiz Bolio.

La Canción del plateado

1941 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1941. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Juan José Martínez Casado, Irma Rosado, José Macip en Miguel Montemayor.

Het hoofd van een bende struikrovers moet een andere roverhoofdman te lijf uit liefde voor een jong meisje, zonder te weten dat het zijn eigen dochter is. Ondanks nogal wat fouten in de regie en fotografie een sympathieke avonturenfilm, maar af en toe wat melodramatisch.

La Tía de las muchachas

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Enrique Herrera, Juan José Martínez Casado, Joaquín Pardavé en Antonio R. Frausto.

Naar de wens van hun tante gaat een stel zusters trouwen met twee jongemannen die alleen maar uit zijn op de erfenis van tante. Om dit te verhinderen vermomt de verloofde van een van de meisjes zich als genoemde tante. Het is geen geweldige maar wel aardige film, die veel succes heeft geoogst bij het publiek.

La Obligación de asesinar

1937 | Komedie, Mysterie

Mexico 1937. Komedie van Antonio Belu. Met o.a. Leopoldo Ortín, Juan José Martínez Casado, Luis G. Barreiro en Alicia Ortiz.

Enkele mensen die in een woning zitten opgesloten, worden verdacht van de moord op een arts, maar ook onder hen zijn er die zullen sterven. Tamelijk flauw met af en toe een uitschieter. Het opmerkelijkst was dat, tijdens de vertoning, de film werd onderbroken en er een bord verscheen dat het publiek opriep de dader aan te wijzen.

Huapango

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Gloria Morel, Enrique Herrera, Juan José Martínez Casado en Antonio R. Frausto.

De eigenaar van een landgoed wacht ongeduldig op de terugkeer van zijn zoon. Als hij niet spoedig weerkeert en trouwt met de voor hem voorbestemde dame, zal hij worden onterfd. Een onuitstaanbaar melodrama met een eindeloos aantal volksliedjes en -dansen.

Guadalupe la Chinaca

1937 | Avonturenfilm

Mexico 1937. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Leopoldo Ortín, Marina Tamayo, Juan José Martínez Casado en Vicente Oroná.

Tijdens de Franse interventie in Michoacán staat een groep dappere mannen op. Middelmatige avonturenfilm met buitensporig veel figuranten.

Eterna mártir

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Orol. Met o.a. Consuelo Moreno, Juan José Martínez Casado, Mary Carrillo en Antonio Liceaga.

Omdat zij de huur niet kan betalen komt een jonge moeder in de gevangenis terecht en moet ze haar man en zoon alleen achterlaten. Juan Orol wentelt zich verlekkerd, voor de zoveelste keer, in het thema van de ongelukkige vrouw die een eindeloos aantal moeilijkheden moet doormaken. Absoluut onuitstaanbaar.

El Derecho y el deber

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Juan Orol. Met o.a. Consuelo Moreno, Juan José Martínez Casado, Juan Orol en Leopoldo Ortín.

Na de Revolutie keert een kolonel terug naar zijn ranch om zich te voegen bij zijn vrouw en zoon. Een vriend vertelt hem dat zijn vrouw in de veronderstelling leeft dat hij dood is en met een andere man is getrouwd. Zoals gebruikelijk bij deze regisseur wordt het plot herhaaldelijk onderbroken (genoemd plot laat overigens nogal wat te wensen over) om plaats te maken voor een eindeloos aantal liedjes die niets met de film te maken hebben. Onuitstaanbaar.

Nostradamus

1936 | Horror, Avonturenfilm

Mexico 1936. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Carlos Villarías, Consuelo Frank, Juan José Martínez Casado en Leopoldo Ortín.

Het verhaal van de beroemde tovenaar Rosa Cruz, die met zijn diepgaande wetenschappelijke kennis en zijn inwijding in de geheimen van de Sfinx, het Franse hof in 1536 in beroering bracht. Een avonturenfilm die net zo veel succes behaalde als zijn bekendere voorganger CRUZ DIABLO, die twee jaar eerder onder regie van Fernando de Fuentes gemaakt werd.

Mujeres de hoy

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Ramón Peon. Met o.a. Adriana Lamar, Ramón Pereda, Victoria Blanco en Juan José Martínez Casado.

Aangespoord door een vriendin raakt een jonge vrouw verwikkeld in een schandaal. Als haar man er achter komt, besluit hij haar te verlaten. In deze complete flop heeft men getracht te bewijzen hoezeer de moraal van de Mexicaanse meisjes uit die tijd werd beïnvloed door de Amerikaanse opvoeding. Een belachelijke film.

Irma la mala

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar, Juan José Martínez Casado en Victoria Blanco.

Een actrice die gelukkig is getrouwd met een advocaat raakt haar kind kwijt omdat zij in plaats van voor hem te zorgen naar feesten gaat. Een van de succesvolste produkties van de veranderlijke regisseur Sevilla en een van de weinige fatsoenlijke films in dit genre.

María Elena

1935 | Komedie

Mexico 1935. Komedie van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Carmen Guerrero, Juan José Martínez Casado, Adolfo Girón en Lucy Delgado.

Enkele blanke mannen komen op een eiland waar alleen vrouwen wonen. Als assistent-cameraman werkte William H. Clothier mee. Hij zou later een van de belangrijkste cameralieden van Hollywood worden.

Martín Garatuza

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Gabriel Soria. Met o.a. Leopoldo Ortín, Josefina Escobedo, Juan José Martínez Casado en Alberto Martí.

De duizend-en-[KA1]e[KA1]en avonturen van een vechtersbaas die strijdt voor gerechtigheid. Het grote succes van CRUZ DIABLO (in dat zelfde jaar geregisseerd door Fernando de Fuentes) had een explosie van dit genre films tot gevolg, waarvan deze er een is. Van iedere spanning ontbloot.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juan José Martínez Casado op televisie komt.

Reageer