Vlastimil Hasek

Acteur

Vlastimil Hasek is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rumburak

1982 | Familiefilm, Fantasy, Komedie

Duitsland/Servië en Montenegro 1982. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Jiri Lábus, Vlastimil Hasek, Jirina Bohdalová, Eva Jenícková en Oldrich Kaizer.

Wegens slecht gedrag werd tovenaar Rumburak (Labus) uit Sprookjesland verbannen en moet nu in de mensenwereld leven, overdag als raaf, `s nachts als mens. De raaf heeft vriendschap gesloten met een meisje dat echter omgaat met een jongen die elke ochtend op hem schiet. Op een kwade dag wordt hij in zijn wiek geschoten en de toverraaf stort neer. Hij wordt door het jongere broertje van het meisje mee naar huis genomen, waar hij door de vader verzorgd wordt. Als de nacht nadert, mogen zijn verzorgers de gedaantewisseling niet zien. Redelijke sprookjesfilm die leuk wordt wanneer de vriend van het meisje de toverformule vindt om mensen (het schoolhoofd, een programmeur die niet van dieren houdt) te laten verdwijnen en daarmee heel wat heisa schopt. Geschikt voor de allerkleinsten, maar voor volwassenen is het scenario van regisseur Vorlíček en Milos Macourek te veel oppervlakkig en te doorzichtig. Fotografie van Emil Sirotek.

Kocici princ

1978 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Servië en Montenegro/Duitsland/Tsjechië 1978. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Pavel Hachle, Zaneta Janetova, Vlastimil Hasek, Jana Andrsova-Vectomova en Winfried Glatzeder.

Een visueel schitterende, fantasierijke jeugdfilm waarin twee kinderen achter een schilderij in een kasteel een hele fantasiewereld ontdekken en verkennen. Erg mooi om naar te kijken, al zullen jongere kijkers niet alle genrereferenties kunnen thuisbrengen. Scenario van Ota Hofmann en Ota Koval. Camerawerk van Andrej Barla en Pavel Dosoudil. Ook bekend als DER KATZENPRINZ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vlastimil Hasek op televisie komt.

Reageer