Lilli Palmer: cast.
Er zijn 72 films gevonden.

The Other Side of the Wind

2018 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​Iran​/​​Verenigde Staten 2018. Komedie van Orson Welles. Met o.a. John Huston, Oja Kodar, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg en Norman Foster.

Tijdens een verjaardagsfeest voor de bejaarde regisseur Jake Hannaford (uitstekend gespeeld door John Huston), eind jaren zeventig, is het feestvarken eigenlijk vooral geïnteresseerd in de financiering van een oud project: de psychedelische arthousefilm The Other Side of the Wind, waarvan een onvoltooide versie gescreend wordt. Drank vloeit rijkelijk, gesprekken worden allengs vileiner, aanwezige journalisten hopen op een rel. Laatste project van Orson Welles (Citizen Kane) had zijn Hollywood-comeback moeten worden, maar was te tegendraads en de montage werd door Welles nooit afgerond. Een crowdfundingcampagne en een zak geld van Netflix zorgde er, veertig jaar na de opnames, voor dat de film toch nog kon worden voltooid. Zeer interessant, als tijdsbeeld en als zwanenzang van een geniaal filmmaker.

Peter the Great

1986 | Biografie, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1986. Biografie van Marvin J. Chomsky en Lawrence Schiller. Met o.a. Maximilian Schell, Vanessa Redgrave, Omar Shariff, Trevor Howard en Laurence Olivier.

Deze serie is het indrukwekkende epos rond het leven van Tsaar Peter de Grote die rond 1700 over Rusland regeerde. Indrukwekkend wat de sterbezetting aangaat en indrukwekkend omdat Chomsky (de man van miniseries als HOLOCAUST) het voor elkaar kreeg in Rusland zelf te mogen filmen waardoor je het gevoel hebt inderdaad in de pracht en de glorie van het oude Russische rijk terug te keren. Schitterend gedaan. Edward Anhalt schreef het scenario naar het boek van Robert K. Massie, dat een Pulitzer Prize heeft gewonnen. Schell en Niklas spelen de tsaar resp. op oudere en jongere leeftijd. Voor Lilli Palmer was het haar laatste rol voor haar dood in 1986. De mini- serie wordt vertoond in vier delen. Camerawerk van Vittorio Storaro.

The Holcroft Covenant

1985 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1985. Actiefilm van John Frankenheimer. Met o.a. Michael Caine, Anthony Andrews, Victoria Tennant, Lilli Palmer en Mario Adorf.

Deze verfilmde roman van bestsellerschrijver Ludlum (de eerste Ludlum-verfilming) is ondoorzichtig, in elkaar geflanst en hoogst ongeloofwaardig. Caine zwerft de wereld rond en beleeft avonturen omdat zijn vader (een broeder-in-het-kwaad van Hitler) hem een kapitaal heeft nagelaten, kennelijk bedoeld als een soort 'Wiedergutmachung'. Ouderwets genoeg om naar te kijken, maar niet te lang.

Feine Gesellschaft - Beschränkte Haftung

1982 | Komedie

Duitsland 1982. Komedie van Ottokar Runze. Met o.a. Elisabeth Bergner, Lilli Palmer, Hardy Krüger, Heinz Schubert en Vadim Glowna.

Een verrukking om Bergner weer eens te zien als een recalcitrant, opstandig zwerfstertje met de nette Lilli Palmer als tegenspeelster bij de ontruiming van een kraakpand. Twee mislukte bankrovers besluiten beide vrouwen te gijzelen. Een geslaagde Runze-film.

The Boys from Brazil

1978 | Thriller, Horror, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Gregory Peck, Laurence Olivier, James Mason, Lilli Palmer en Uta Hagen.

Nazi-jager Ezra Lieberman (Olivier) komt tot de ontdekking dat nazibeul Mengele (verrassende rol van Peck) vanuit Zuid-Amerika opdracht heeft gegeven voor de moord op tientallen ambtenaren. Voor wie het spannende verhaal niet kent volstaat te melden dat de moorden deel uitmaken van een wereldwijd complot met als doel de geboorte van het Vierde Rijk. Het boek van Ira Levin (oa Rosemary's Baby) waarop de film is gebaseerd viel bij verschijnen in 1976 in de categorie science fiction à la Frankenstein maar won gestaag aan realiteitszin gezien de huidige medische ontwikkelingen.

Lotte in Weimar

1974 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1974. Drama van Egon Gühnter en Egon Günther. Met o.a. Martin Hellberg, Lilli Palmer, Jutta Hoffmann, Katharina Thalbach en Rolf Ludwig.

Regisseur G[KA3]unther schreef zelf het scenario naar de gelijknamige roman van Thomas Mann over Charlotte Kestner (Palmer) die als de jonge Lotte Buff (Wilke) een stormachtige affaire had met dichter Wolfgang von Goethe (Eichorn). Ze wees hem indertijd af, wat de gekwetste Goethe in zijn roman [KL]Werthers Leiden[KLE] beschreef. Ze keert na veertig jaar terug naar Weimar, waar de oudere Goethe (Hellberg) een hoge post in de regering vervult als Minister van Staat. Ze wil het contact met Goethe hernieuwen, maar het zal niet meer worden wat het ooit geweest was. Ondanks de behoorlijke hoofdrollen, is het een bloedeloze film naar een verouderd concept. Een totale afgang voor de Oost-Duitse DEFA toen ze hem (als hun eerste film) naar het festival van Cannes inzonden voor de officiële mededinging. Het camerawerk is van Erich Gusko.

The Zoo Gang

1973 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1973. Actiefilm van Sidney Hayers en John Hough. Met o.a. Brian Keith, John Mills, Lilli Palmer, Barry Morse en Michael Petrovich.

Mini-serie in zes delen. Leden van een vroegere verzetsgroep komen een kleine 30 jaar na de oorlog samen om opnieuw in actie te komen, ditmaal tegen de criminaliteit van nu. Niemand liep er warm voor. Het verhaal van Reginald Rose was gebaseerd op het boek van Paul Gallico en de titelsong van de film was van niemand minder dan Paul en Linda McCartney.

Night Hair Child

1971 | Horror, Thriller, Misdaad, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van James Killy. Met o.a. Mark Lester, Britt Ekland, Hardy Krüger, Harry Andrews en Lilli Palmer.

Lester is een twaalfjarige jongen, die zijn moeder vermoordt. Enige tijd later wil hij naar bed wil met zijn pleegmoeder. In Spanje gesitueerde, corrupte, voyeuristische griezel die je gezien moet hebben om te kunnen geloven!

Murders in the Rue Morgue

1971 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Thriller van Gordon Hessler. Met o.a. Jason Robards, Herbert Lom, Christine Kaufmann, Lilli Palmer en Adolfo Celi.

Kaufman, de vrouw van de eigenaar van het Grand Guignol- theater Robards, wordt geplaagd door een steeds terugkerende nachtmerrie. Hierin wordt ze aangevallen door een man met een bijl, om op het nippertje gered te worden door een gigantische aap. De droom wordt werkelijkheid wanneer het lijk van één van de spelers afschuwelijk verminkt gevonden wordt. Er volgen nog meer slachtoffers, die allen één ding gemeen hebben: iedereen heeft ooit met Robards gewerkt. Het spoor leidt naar Lom, een ex-medewerker van wie gedacht werd dat hij jaren geleden verongelukt was. Weer een versie van de Edgar Allan Poe-klassieker, deze keer vermengd met elementen uit HOUSE OF WAX en PHANTOM OF THE OPERA. Het huwelijk tussen de drie klikt echter niet omdat Hessler als regisseur faalt. Christopher Wicking en Henry Slesar bewerkten het verhaal. In Spanje gefilmd door Manuel Berenguer.

The House That Screamed

1970 |

1970. Narciso Ibáñez Serrador. Met o.a. Mary Maude, John Moulder-Brown, Cristina Galbó en Lilli Palmer.

Kaufman, de vrouw van de eigenaar van het Grand Guignol- theater Robards, wordt geplaagd door een steeds terugkerende nachtmerrie. Hierin wordt ze aangevallen door een man met een bijl, om op het nippertje gered te worden door een gigantische aap. De droom wordt werkelijkheid wanneer het lijk van één van de spelers afschuwelijk verminkt gevonden wordt. Er volgen nog meer slachtoffers, die allen één ding gemeen hebben: iedereen heeft ooit met Robards gewerkt. Het spoor leidt naar Lom, een ex-medewerker van wie gedacht werd dat hij jaren geleden verongelukt was. Weer een versie van de Edgar Allan Poe-klassieker, deze keer vermengd met elementen uit HOUSE OF WAX en PHANTOM OF THE OPERA. Het huwelijk tussen de drie klikt echter niet omdat Hessler als regisseur faalt. Christopher Wicking en Henry Slesar bewerkten het verhaal. In Spanje gefilmd door Manuel Berenguer.

La Peau de torpédo

1970 | Thriller

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1970. Thriller van Jean Delannoy. Met o.a. Stéphane Audran, Lilli Palmer, Klaus Kinski, Frédéric de Pasquale en Michel Constantin.

De vrouw van een antiquair weet niet dat haar man in werkelijkheid een spion is en ziet daardoor zijn onderduiken met een vrouwelijke collega aan voor overspel. Ze doodt beiden, waardoor ze zowel de politie als de spionage-organisatie achter zich aankrijgt, maar uiteindelijk gaat ze toch vrijuit. De film is te spanningsloos en fragmentarisch voor een thriller en te oppervlakkig in het particuliere drama. Palmer als spionagehoofd en Kinski als killer geven sterke en verontrustende accenten in dit matig onderhoudend spionage-avontuur.

Hauser's Memory

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Boris Sagal. Met o.a. Robert Webber, Susan Strasberg, David McCallum, Leslie Nielsen en Lilli Palmer.

Psychologische thriller, gebaseerd op verhaal van Curt Siodmak. Geleerde McCallum injecteert zichzelf met de hersensappen van een andere man en maakt op die manier diens ervaringen uit WO II mee. In Europa opgenomen. Scenario van Adrian Spies.

Hard Contract

1969 | Misdaad, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Misdaad van S. Lee Pogostin. Met o.a. James Coburn, Lee Remick, Lili Palmer, Burgess Meredith en Patrick Magee.

Huurmoordenaar Coburn begint aan zichzelf te twijfelen als een vrouw (Remick) hem menselijk probeert te maken. De film is te intensief bezig om een 'belangrijke boodschap' uit te dragen om nog enigszins plezierig of boeiend te zijn.

De Sade

1969 | Horror, Erotiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1969. Horror van Cy Endfield. Met o.a. Keir Dullea, Senta Berger, Lilli Palmer, Anna Massey en John Huston.

Gefingeerde biografie over 's werelds beroemdste seksuele en fysieke perverseling. Als je iets obsceens verwacht, vergeet het dan maar. Nogal tamme stof. In aanvang geregisseerd door Corman, maar die liep weg.

Sebastian

1968 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Drama van David Greene en David Green. Met o.a. Dirk Bogarde, Susannah York, Lilli Palmer, John Gielgud en Margaret Johnston.

Een flitsende maar verwarrende spionagefilm over contraspionageman Bogarde die voor Engeland codes ontcijfert en betrokken raakt in internationale vliegenafvangerij. Intrigerend, kleurrijk, maar een beetje vermoeiend.

Nobody Runs Forever

1968 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Thriller van Ralph Thomas. Met o.a. Christopher Plummer, Rod Taylor, Lilli Palmer, Camilla Sparv en Daliah Lavi.

De Australische politie-inspecteur Taylor wordt naar Londen gezonden om er de Australische diplomaat Plummer te arresteren, die wordt verdacht van moord op zijn eerste vrouw. Plummer reageert erg verwonderd en weigert Londen te verlaten. Routine- spionageproduct, geschreven door Wilfred Greatorex, die de roman The High Commissioner van Jon Cleary als uitgangspunt nam. Bepaalde fragmenten doen erg Hitchocksiaans aan, maar het geheel is toch bedroevend, vooral door het ontbreken van goede dialogen. Fotografie is van Ernest Stewart, en Georges Delerue componeerde een lekker in het gehoor liggende score. In Amerika uitgebracht als The High Commissioner.

Paarungen

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Michael Verhoeven. Met o.a. Lilli Palmer, Ilona Grübel, Karl Michael Vogler, Dieter Klein en Inken Sommer.

Een Sentana-produktie, zonder Senta Berger, als Verhoevens regie-debuut over een officier en zijn overspelige vrouw naar August Strindbergs toneelstuk Totentanz.

Oedipus the King

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Philip Saville. Met o.a. Christopher Plummer, Orson Welles, Lilli Palmer, Richard Johnson en Cyril Cusack.

Deze filmbewerking van Sophocles' tragedie is geschikt voor leerlingen die er de volgende dag een proefwerk over hebben, maar anderen zullen deze statische versie niet waarderen.

Jack of Diamonds

1967 | Misdaad, Komedie

Duitsland​/​​Verenigde Staten 1967. Misdaad van Don Taylor. Met o.a. George Hamilton, Joseph Cotten, Maurice Evans, Carroll Baker en Zsa Zsa Gabor.

Hamilton steelt als dief-in-de-nacht de juwelen van Baker, Gabor en Palmer, die 'speciale gasten' in deze film zijn. Sla deze film maar over en wacht op TO CATCH A THIEF.

Le Voyage de père

1966 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1966. Drama van Denys de La Patellière. Met o.a. Fernandel, Lilli Palmer, Laurent Terzieff, Madeleine Robinson en Michel Auclair.

Een boer uit de Jura gaat na twee jaar zijn dochter opzoeken die kapster is in Lyon, samen met haar verloofde. Ze blijkt als prostituée naar Parijs vertrokken. Teruggekeerd verzinnen de mannen een geruststellende leugen voor de moeder. Fernandel is in deze voor Jean Gabin geschreven dramatische rol een verrassing, in een oppervlakkige en uiterst voorspelbare smartlap waarin veel acteurstalent wordt verspild.

Le Voyage Du Pere

1966 | Drama

Frankrijk 1966. Drama van Denys de La Patellière. Met o.a. Fernandel, Philippe Noiret en Lilli Palmer.

Een boer uit de Jura gaat na twee jaar zijn dochter opzoeken die kapster is in Lyon, samen met haar verloofde. Ze blijkt als prostituée naar Parijs vertrokken. Teruggekeerd verzinnen de mannen een geruststellende leugen voor de moeder. Fernandel is in deze voor Jean Gabin geschreven dramatische rol een verrassing, in een oppervlakkige en uiterst voorspelbare smartlap waarin veel acteurstalent wordt verspild.

Der Kongreß amüsiert sich

1966 | Komedie, Historische film

Australië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1966. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. Lilli Palmer, Curd Jürgens, Paul Meurisse, Françoise Arnoul en Hannes Messemer.

Na Napoleons nederlaag komen staatshoofden en diplomaten in 1814 te Wenen bijeen voor de herverdeling van Europa. De Oostenrijkse kanselier Von Metternich probeert hen met feesten en aantrekkelijke dames gunstig te stemmen (en hun aandacht af te leiden van de spionnen van zijn geheime dienst). Deze officieuze en politiek-historisch exactere remake van Der Kongress tanzt lijkt niettemin op een operette waarin toevallig niet gezongen wordt, maar de grote internationale rolbezetting suggereert meer dan de schrijvers wisten op te brengen.

Zwei Girls vom Roten Stern

1965 | Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Oostenrijk​/​​Duitsland 1965. Komedie van Sammy Drechsel en Sammy Drechsel. Met o.a. Lilli Palmer, Pascale Petit, Curd Jürgens, Daniel Gélin en Anthony Steel.

Tijdens een ontwapeningsconferentie in Genève zijn de vrouwen uit de Russische delegatie en de zaakgelastigden van de V.S. elkaars opponenten, óók buiten de vergaderzaal als de dames de Amerikanen met wodka onder de tafel drinken. Het scenario, dat voortkomt uit de befaamde cabaretgroep 'Die Stachelschweine' ligt onder het peil van hun eigen satirische humor. Bovendien ontbreekt het de regie aan filmische fantasie en vakbekwaamheid, zodat de acteurs niet in staat zijn om de looiigheid te doorbreken. Klaus-Peter Schreiner bewerkte een roman van Peter Norden tot scenario. Camerawerk van Werner M. Lenz en Herbert Geier.

The Amorous Adventures of Moll Flanders

1965 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1965. Komedie van Terence Young. Met o.a. Kim Novak, Richard Johnson, Angela Lansbury, George Sanders en Vittorio De Sica.

Aangekondigd als de vrouwelijke Tom Jones (hoofdfiguur uit gelijknamige film uit 1963) is Moll verre van opwindend. Prima spelers trekken stoeiend van slaapkamer naar boudoir in het 18e- eeuwse Engeland, maar Novak alleen lukt het niet om deze film te laten prikkelen. Scenario van Dennis Cannan en Roland Kibbee naar een roman van Daniel Defoe. Camerawerk van Ted Moore.

Operation Crossbow

1965 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1965. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. George Peppard, Sophia Loren, Trevor Howard, Tom Courtenay en Anthony Quayle.

In deze degelijke WO II-spionagefilm spreken de Duitsers hun moerstaal, en dat mag in Engelstalige films uit de jaren zestig uitzonderlijk worden genoemd. Het door Richard Imrie geschreven verhaal speelt in 1943. De Britten zenden drie spionnen, 'ingenieurs met een talenknobbel', op pad om een Duitse rakettenfabriek te saboteren. Decors en attributen zijn tot in de puntjes verzorgd, al moet gezegd dat de flakkerende vlammetjes onder de V2-raketten niet echt overtuigen. Maar de acteerprestaties zijn over de hele linie voortreffelijk. Sophia Loren speelt een kort rolletje, maar was destijds zo populair dat ze op de titelrol als eerste wordt genoemd.

Le Tonnerre de Dieu

1965 | Drama

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1965. Drama van Denys de La Patellière. Met o.a. Jean Gabin, Lilli Palmer, Michèle Mercier, Robert Hossein en Georges Géret.

Een Bretonse boer laat de zorg voor de veestapel aan zijn vrouw over en brengt de meeste tijd in kroegen door. Daar ontmoet hij een jonge prostituée die hij mee naar huis neemt en ondanks de acties van haar pooier met een betrouwbare buurman laat trouwen. De in humeurigheid verpakte verbondenheid van het echtpaar Gabin-Palmer is de voornaamste attractie in deze combinatie van trottoirdrama en streekroman.

Le Grain de sable

1964 | Drama, Misdaad

Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1964. Drama van Pierre Kast. Met o.a. Lilli Palmer, Pierre Brasseur, Laurent Terzieff, Sylva Koscina en Paul Hubschmid.

Een magnaat is uit de weg geruimd door degene die hem hoopt op te volgen. Er zijn nog twee kandidaten, zodat tussen één vrouw en twee mannen een strijd vol intriges ontstaat om de successierechten. Regisseur Kast heeft in films twee duidelijke interesses: beredeneerde strategie in de erotiek en architectuur. Beide probeert hij ook tot uitdrukking te brengen in een commerciëel opgezette misdaadfilm met een internationale bezetting. Opnamen in Portugal en een spel van aantrekken en afstoten leveren boeiende momenten op, maar de thriller gaat in langgerektheid verloren. Koscina is niet geschikt voor die rol en het bederft al haar scènes, Palmer is waar mogelijk subliem.

The Miracle of the White Stallions

1963 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van Arthur Hiller. Met o.a. Robert Taylor, Lilli Palmer, Curd Jürgens, Eddie Albert en James Franciscus.

Eind WO II. De Duitsers voelen de nederlaag naderen. In Wenen is kolonel Taylor bang dat de beroemde en zeldzame Lippizanerpaarden uit zullen sterven. Hij bezit de enige exemplaren, ondergebracht in de Spaanse Rijschool. De hengsten werden reeds in veiligheid gebracht, maar de merries bevinden zich nog in het door bommen bestookte Wenen. Samen met zijn vrouw Palmer en zijn manschappen 'ontvoert' hij de paarden, onder stilzwijgende toestemming van generaal Jurgens. Maar nu moeten de merries en de hengsten weer samengebracht worden, anders zal dit paarderas het nog niet niet redden. Een knap gegeven, gebaseerd op het boek The Dancing White Horses Of Vienna van Alois Podhajsky, de man die in de film uitgebeeld wordt door Taylor. Het scenario van A.J. Carothers is echter langdradig en zit vol overdreven sentimentaliteit. Camerawerk van Günter Anders. Geproduceerd door de Disney-studio's.

Finché dura la tempesta

1963 | Oorlogsfilm

Italië 1963. Oorlogsfilm van Bruno Vailati. Met o.a. James Mason, Charles Freud, Lilli Palmer en Alberto Lupo.

Een Italiaanse onderzeeër en een Britse torpedobootjager komen elkaar in 1941 in de Middellandse Zee tegen. Er vindt een treffen plaats maar er wordt een staakt-het-vuren overeengekomen, wanneer beide voor inscheping in een neutrale haven aankomen. Deze film vormt een middelmatige poging om een historische gebeurtenis, die tijdens WO II plaatsvond, te gedenken.

Das Grosse Liebesspiel

1963 | Komedie, Erotiek

Oostenrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1963. Komedie van Alfred Weidenmann. Met o.a. Peter van Eyck, Elizabeth Flickenschildt, Thomas Fritsch, Danièle Gaubert en Walter Giller.

Een call-girl ontgroent scholier, die de ervaring in verdere praktijk brengt, waarna de cirkel van erotische contacten zich voortzet en gesloten wordt als een diplomaat zich bij dezelfde call-girl vervoegt. Een eigentijdse en vrije bewerking van Schnitzlers Reigen door schrijver Herbert Reinecker, mist de elegantie en melancholie van het origineel en haalt er bovendien extra affaires en verhoudingen bij, waardoor de cirkelgang kinken en hiaten vertoont. Sterke en aantrekkelijke rolbezetting speelt episodes voor meer dan ze waard zijn, maar in de regie ontbreekt iedere sierlijkheid.

The Counterfeit Traitor

1962 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van George Seaton. Met o.a. William Holden, Lilli Palmer, Hugh Griffith, Erica Beer en Werner Peters.

Holden reist door Europa als contraspion tijdens WO II en wordt tussen de gevaarlijke missies door verliefd op Palmer. Authentieke achtergronden en goede acteurs. Op de werkelijkheid gebaseerd.

Miracle of the white stallions

1962 |

Verenigde Staten 1962. Arthur Hiller. Met o.a. Curd Jürgens, James Franciscus, Lilli Palmer, Robert Taylor en Eddie Albert.

Holden reist door Europa als contraspion tijdens WO II en wordt tussen de gevaarlijke missies door verliefd op Palmer. Authentieke achtergronden en goede acteurs. Op de werkelijkheid gebaseerd.

L' Amore difficile

1962 | Komedie

Italië​/​​Spanje 1962. Komedie van Sergio Sollima, Luciano Lucignani, Alberto Bonucci en Nino Manfredi. Met o.a. Enrico Maria Salerno, Catherine Spaak, Vittorio Gassman, Nadia Tiller en Lilli Palmer.

Doorsnee vierluik over obstakels in de erotiek heeft één juweeltje, van en met Manfredi als soldaat die zonder woorden in een drukke trein een jonge weduwe verleidt. Andere sketch heeft verrukkelijke rol van Palmer als Duitse toeriste die vreest voor/hoopt op spreekwoordelijke hitsigheid van Italianen.

Beta Som

1962 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1962. Oorlogsfilm van Charles Frend. Met o.a. James Mason, Gabriele Ferzetti, Lilli Palmer, Andrea Checchi en Geoffrey Keen.

Italiaanse onderzeeboot probeert in 1941 Gibraltar te passeren om de Atlantische basis Beta Som te bereiken, maar wordt onklaar gemaakt door een Britse torpedobootjager. Beide schepen belanden in de neutrale haven Tanger. Oorlogsavonturen ter zee onderscheiden zich in weinig van eerdere films behalve dat ze met meer dan gemiddelde bekwaamheid zijn uitgevoerd door routiniers en dat door co-productie beide partijen gelijke aandacht krijgen. Romance is overbodig, maar biedt prettig weerzien met Palmer.

The Pleasure of His Company

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van George Seaton. Met o.a. Fred Astaire, Lilli Palmer, Debbie Reynolds, Tab Hunter en Gary Merrill.

Jessica (Reynolds) gaat trouwen en wil graag dat haar natuurlijke vader Biddeford (Astaire), een wereldreiziger die ze in haar leven nauwelijks heeft meegemaakt, op de bruiloft komt. Paps komt inderdaad opdagen, tot ongenoegen van Jessica's moeder (Palmer) en Jessica's stiefvader (Merrill). De charmante maar zwaar manipulatieve Biddeford begint meteen met het verschuiven van het meubilair en de trouwplannen. The pleasure of his company bestaat voor een groot deel uit discussies en ruzies tussen alle personages, in een komische sfeer met dramatische kantjes. Twee musical-beroemdheden staan hierbij centraal: Astaire (Top hat) bewijst dat hij nog meer kan dan dansen en Reynolds (Singin' in the rain) doet waar ze razendpopulair mee werd, namelijk zoete girl-next-door spelen. Speciale vermelding verdient Ruggles, die met zelfvertrouwen Jessica's opa speelt, de enige die al die conflicten amusant vindt. Ouderwets romantische komedie met een voortreffelijk acterende cast. (VM/VPRO Gids)

Léviathan

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Léonard Keigel. Met o.a. Louis Jourdan, Marie Laforêt, Lilli Palmer, Madeleine Robinson en Georges Wilson.

Een getrouwde leraar wordt verliefd op een lichtzinnig meisje en krijgt ook te maken met de verliefde moeder van een leerling. Een poging om voor zichzelf een nieuw soort leven te forceren loopt tragisch af. Deze zwaar aangezette en pretentieuze verfilming van een Julien Green-roman wordt een oppervlakkig melodrama van gemanipuleerde ledenpoppen. De topbezetting krijgt geen kansen tot doorleefd spel, hoewel Palmer als positieve uitzondering 'tegen de klippen op' acteert.

Le Rendez-vous de minuit

1961 | Drama

Frankrijk 1961. Drama van Roger Leenhardt. Met o.a. Lilli Palmer, Michel Auclair, Maurice Ronet, José Luis de Vilallonga en Alvaro Gheri.

Een ooit mislukte aspirant-actrice slaagt er niet in de zin van haar bestaan te vinden. In de bioscoop ziet ze een film waarvan de ster opvallend op haar lijkt en in haar rol ook zelfmoord overweegt. Deze interessante mengeling van fictie en werkelijkheid is alleen gedateerd omdat invloed van idolen tegenwoordig op àndere terreinen speelt dan de film. Een knappe dubbelrol van Palmer.

Du Bist Zauberhaft Julia

1961 | Romantiek

Oostenrijk 1961. Romantiek van Alfred Weidenmann. Met o.a. Charles Boyer en Lilli Palmer.

Een ooit mislukte aspirant-actrice slaagt er niet in de zin van haar bestaan te vinden. In de bioscoop ziet ze een film waarvan de ster opvallend op haar lijkt en in haar rol ook zelfmoord overweegt. Deze interessante mengeling van fictie en werkelijkheid is alleen gedateerd omdat invloed van idolen tegenwoordig op àndere terreinen speelt dan de film. Een knappe dubbelrol van Palmer.

Adorable Julia

1961 | Drama, Komedie

Oostenrijk​/​​Frankrijk 1961. Drama van Alfred Weidenmann. Met o.a. Lilli Palmer, Charles Boyer, Thomas Fritsch, Jean Sorel en Ljuba Welitsch.

Toneelspeelster Palmer voor wie de jaren zijn gaan tellen, is getrouwd met theater-producent Boyer. Zij ontmoet de jongere Sorel, raakt betoverd door zijn charme en hij wordt haar minnaar. Als zij moet wijken voor een aankomende actrice, die door Sorel tot op de planken geprotegeerd wordt, is ze ontdaan, maar houdt het hoofd koel. Tijdens de première van het nieuwe stuk krijgt ze haar kans en heeft een leuke professionele verrassing in petto voor haar rivale. Prima spel. Naar het verhaal Theatre van W. Somerset Maugham, bewerkt door Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff.

Conspiracy of Hearts

1960 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Oorlogsfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Lilli Palmer, Sylvia Syms, Yvonne Mitchell, Ronald Lewis en Peter Arne.

In weerwil van de overbekende situaties waarin nonnen gevluchte joodse kinderen in Noord-Italië verbergen, is de film toch spannend en ontroerend.

Between Time And Eternity

1960 |

1960. Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Ellen Schwiers, Willy Birgel en Lilli Palmer.

In weerwil van de overbekende situaties waarin nonnen gevluchte joodse kinderen in Noord-Italië verbergen, is de film toch spannend en ontroerend.

But Not For Me

1959 | Romantiek

Verenigde Staten 1959. Romantiek van Walter Lang. Met o.a. Clark Gable, Carroll Baker, Lilli Palmer, Barry Coe en Lee J. Cobb.

Elegante nieuwe versie van ACCENT ON YOUTH over een theaterproducent, Gable die ondanks aanhoudende toenaderingen van jonge secretaresse Baker, besluit dat het logischer is, dat de beter wereldse Palmer meer bij hem past.

Montparnasse 19

1958 | Biografie, Drama

Frankrijk 1958. Biografie van Jacques Becker. Met o.a. Lilli Palmer, Gérard Philipe, Anouk Aimée, Lino Ventura en Lea Padovani.

De tuberculeuze schilder Modigliani drinkt de verbittering over zijn miskenning weg in de kroegen van Montparnasse. De toewijding van een verliefde jonge vrouw uit gegoede familie, en zijn verhuizing naar het Zuiden van Frankrijk, komen voor zijn gezondheid te laat, en hij is nog maar net gestorven, als de kunsthandelaren zijn doeken voor een prikje komen wegkopen. Het door en voor Max Ophuls ontwikkeld scenario werd na diens dood overgedragen aan Becker. Het resultaat is een intelligente, smaakvolle en voortreffelijk geacteerde film die nooit echt indringend wordt (maar zich positief blijft onderscheiden van de gemiddelde kunstenaarsbiografie).

Madchen In Uniform

1958 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1958. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Lilli Palmer, Therese Giese, Blandine Ebinger, Adelheid Seeck en Gina Albert.

Een nieuwe versie van de film uit 1931. De militaristische opvoeding van de kostschoolmeisjes komt hier minder hard aan en de directrice laat zich aan het eind zelfs bekeren, in tegenstelling tot de oorspronkelijke film. Heel wat behoudender dan de versie uit de jaren 1930-40. Franz Höllering en F.D. Andam bewerkten de roman van Christa Winslö tot scenario. Camerawerk van Werner Krien.

La Vie à deux

1958 |

Frankrijk 1958. Clément Duhour. Met o.a. Pierre Brasseur, Danielle Darrieux, Sophie Desmarets, Fernandel en Edwige Feuillère.

Een succesvolle schrijver stelt een testament op waarin hij zijn bezittingen nalaat aan koppels die hem inspireerden tot zijn beroemde boek La vie a deux, mits ze nog even gelukkig zijn als toen. Vrienden die anders de erfenis zullen krijgen gaan op onderzoek uit naar de beurse plekken in het huwelijksleven van hun 'concurrenten'. Sacha Guitry is vaak verweten dat hij zijn scenario's zonder inzicht, wat de vorm betreft, in beeld bracht. De postume verfilming van deze stof door een assistent die jarenlang met hem werkte, bewijst het tegendeel door het totaal onbreken van filmisch besef. Dat bezwaar zal minder gelden op tv, waar de ironie de episodes en de sterbezetting de meeste aandacht krijgen.

The Glass Tower

1957 |

1957. Harald Braun. Met o.a. Peter van Eyck, Lilli Palmer, O.E. Hasse en Brigitte Horney.

Een succesvolle schrijver stelt een testament op waarin hij zijn bezittingen nalaat aan koppels die hem inspireerden tot zijn beroemde boek La vie a deux, mits ze nog even gelukkig zijn als toen. Vrienden die anders de erfenis zullen krijgen gaan op onderzoek uit naar de beurse plekken in het huwelijksleven van hun 'concurrenten'. Sacha Guitry is vaak verweten dat hij zijn scenario's zonder inzicht, wat de vorm betreft, in beeld bracht. De postume verfilming van deze stof door een assistent die jarenlang met hem werkte, bewijst het tegendeel door het totaal onbreken van filmisch besef. Dat bezwaar zal minder gelden op tv, waar de ironie de episodes en de sterbezetting de meeste aandacht krijgen.

Zwischen Zeit und Ewigkeit

1956 | Drama

Spanje​/​​Duitsland 1956. Drama van Athur Maria Rabenalt. Met o.a. Lilli Palmer, Willy Birgel, Carlos Thompson, Ellen Schwiers en Robert Lindner.

Een damesdrama vol clichés met Palmer als ongeneeslijk zieke vrouw, die nog maar een half jaar te leven heeft. Haar echtgenoot, een prof in de geneeskunde, bedriegt haar. Ze vlucht naar een eilandje op de Middellandse zee, waar ze verliefd raakt op een visser, die met zijn zus samenwoont. De zus blijkt echter zijn geliefde. Ondanks het drakerige verhaal vaardig werk van Palmer, maar dat redt de film toch niet geheel.

Anastasia - Die letzte Zarentochter

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Susanne von Almassy, Ivan Desny, Ellen Schwiers, Lilli Palmer en Eva Bubat.

Een rondzwervende vrouw beweert Anastasia te zijn, een van de kinderen van de vermoorde tsarenfamilie, die miljoenen op een bankrekening in Engeland hadden gezet. Niemand wil de aanspraken van de tsarendochter erkennen. Terecht of niet? Anatol Litvak verfilmde in Hollywood hetzelfde jaar Anastasia.

Teufel in Seide

1955 | Drama, Thriller

Duitsland 1955. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Lilli Palmer, Curd Jürgens, Winnie Markus, Adelheid Seeck en Hans Nielsen.

Muziekuitgeefster en weduwe Palmer hertrouwt met sympathieke, niet al te succesvolle componist Jürgens, die zij een baan in de firma geeft. Ze is ziekelijk jaloers en maakt Jürgens het leven volledig zuur. Als ze meent dat haar echtgenoot flirt met medewerkster Markus, pleegt ze zelfmoord met voorbedachte rade zodat haar echtgenoot zich moet verantwoorden voor het gerecht wegens dood door schuld. Gelukkig wordt hij vrijgesproken en is hij verlost uit de hel waarin zijn psychopatische vrouw hem gevangen hield en kan hij een nieuw en gelukkig leven beginnen met Markus. Fraaie, Duitse super-soap van de bovenste plank. Gaat dat zien.

Feuerwerk

1954 | Komedie, Musical, Romantiek

Duitsland​/​​Zwitserland 1954. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Lilli Palmer, Karl Schönböck, Romy Schneider, Claus Biederstaedt en Werner Hinz.

Circus Obolski trekt een klein provinciestadje binnen ter gelegenheid van de festiviteiten rond de plaatselijke fabriek voor tuinbenodigdheden. De circusdirecteur is echter een lid van de 'deftige' familie van de fabriek, maar vanwege zijn métier het zwarte schaap. Romy is de dochter die in gewetensconflict komt als ze ook in het circus geïnteresseerd raakt, terwijl ze met tuinman Robert is verloofd. Leuke amusementsfilm. Scenario van Herbert Witt, Felix Lützkendorf en Günther Neumann.

Drama Classics: Lady Of The Orchids

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Roy Kellino. Met o.a. Lilli Palmer, John Howard, Robert Paige, Phyllis Stanley en John Hoyt.

Palmer is gehuwd met rijke zakenman Howard die haar echter verwaarloost. Haar ontgoocheling is enorm wanneer hij op haar verjaardag naar een zakendiner moet. Ze belt dan maar Paige op, een vreemde die ze in een restaurant ontmoette, en gaat samen met hem uit. Op de terugweg hebben ze een ongeval en Palmer verdwijnt ongemerkt om schandaal te vermijden. De volgende dag leest ze in de krant dat bij het ongeval een dode viel en dat Paige gearresteerd werd wegens doodslag. Vergezocht maar uitstekend gespeeld en verteld drama over een vrouw die voor een dilemma staat. Spreekt ze is de carrière van haar man afgelopen, zwijgt ze wordt een onschuldige veroordeeld. Thelma Robinson schreef het scenario en aan de camera stond George E. Diskant.

Main Street to Broadway

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Tay Garnett. Met o.a. Tom Morton, Mary Murphy, Tallulah Bankhead, Ethel Barrymore en Lionel Barrymore.

Een mager verhaaltje over een meisje dat moet kiezen tussen een zogenaamde toneelschrijver en een succesvolle zakenman uit New York. De film heeft interessante gastrollen van theaterpersoonlijkheden.

The Fourposter

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Irving Reis. Met o.a. Lilli Palmer en Rex Harrison.

Een mager verhaaltje over een meisje dat moet kiezen tussen een zogenaamde toneelschrijver en een succesvolle zakenman uit New York. De film heeft interessante gastrollen van theaterpersoonlijkheden.

The Four Poster

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Irving Reis. Met o.a. Rex Harrison en Lilli Palmer.

Jan de Hartog's toneelstuk Het hemelbed is een krachttoer voor sterren die verschillende fasen uit het leven van een echtpaar spelen; een warm en geestig scenario; prachtige rollen met daarbij ook nog mooie tekenfilmachtige tussenstukken die getekend werden door de studio van UPA.

The Long Dark Hall

1951 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Anthony Bushell en Reginald Beck. Met o.a. Reginald Beck, Rex Harrison, Lilli Palmer, Tania Held en Henrietta Barry.

Een sterk melodrama over een man die ervan beschuldigd wordt zijn vriendin te hebben vermoord en zijn vrouw die hem blijft steunen.

The Wicked City

1950 |

1950. Francois Vilkliers. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Maria Montez en Lilli Palmer.

Een sterk melodrama over een man die ervan beschuldigd wordt zijn vriendin te hebben vermoord en zijn vrouw die hem blijft steunen.

Hans le marin

1949 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1949. Misdaad van François Villiers. Met o.a. Maria Montez, Jean-Pierre Aumont, Lilli Palmer, Marcel Dalio en Roger Blin.

Een zeeman wordt verliefd op een havenhoer in Marseille, maar zij laat zich beroven door haar handlangers uit de onderwereld. In de veronderstelling dat ze hem bedrogen heeft, doodt hij haar. Aumont keerde met zijn echtgenote Montez terug uit Hollywood om deze zelfgeschreven film noir naar vooroorlogs voorbeeld te maken. Montez is voldoende actrice om haar rol aannemelijk te maken maar de goede bijrollen en de sfeervolle fotografie bieden te weinig compensatie voor de gedateerdheid. (Debuterende regisseur Villiers is de broer van de hoofdrolspeler Aumont).

No Minor Vices

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Lewis Milestone. Met o.a. Dana Andrews, Lilli Palmer, Louis Jourdan, Jane Watt en Norman Lloyd.

Geslaagde dokter Andrews verliest zijn toegewijde vrouw Palmer aan zijn vriend Jourdan, een excentrieke jonge kunstenaar. Milde maar eindeloze en dunne huwelijkskomedie, geschreven door Arnold Manoff. Vlakke en logge regie van Milestone. Palmer ziet er weer schattig uit en speelt met haar gebruikelijke gevoeligheid maar slaagt er ook niet in de film te redden.

My Girl Tisa

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. Lilli Palmer, Sam Wanamaker, Akim Tamiroff, Gale Robbins en Stella Adler.

Eind negentiende eeuw emigreert de Duitse Pulver naar Amerika. In New York hoopt ze een nieuw leven te beginnen om uiteindelijk haar vader te laten overkomen. Ze wordt verliefd op een man met politieke ambities, Wanamaker, waardoor ze bedreigd wordt met deportatie. Een charmante, ontwapenende komedie, geschreven door Allen Boretz, naar een toneelstuk van Lucille S. Prumbs en Sara B. Smith. Luchtig gespeeld door de twee hoofdrolspelers en de nevenpersonages Hale en Adler. De film geeft een goed beeld van de Newyorkse samenleving in die periode. Knappe fotografie van Ernest Haller komt de nostalgische sfeer ten goede en aangename muziek van Max Steiner.

Body and Soul

1947 | Drama, Film noir, Sportfilm

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Rossen. Met o.a. John Garfield, Lilli Palmer, Hazel Brooks, Anne Revere en William Conrad.

De meeste boksfilms verbleken bij deze klassieke film met Garfield die zijn weg omhoog werkt op een gemene manier en daardoor de beroemde kampioen wordt. Prachtig camerawerk van James Wong Howe. Francis Lyon en Robert Parrish kregen een Oscar voor hun montage. Scenario van Abraham Polonsky. Opnieuw gemaakt in 1981.

Cloak and Dagger

1946 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Oorlogsfilm van Fritz Lang. Met o.a. Gary Cooper, Lilli Palmer, Robert Alda, Vladimir Sokoloff en Ludwig Stossel.

Professor Cooper wordt tijdens zijn tocht naar Duitsland door de Amerikaanse regering gerecruteerd om een belangrijke geleerde op te sporen, die door de nazi's gedwongen wordt te helpen bij het atoomonderzoek. Fritz Lang heeft beter werk afgeleverd, maar het is de moeite waard om te gaan kijken.

Beware of Pity

1946 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Drama van Maurice Elvey. Met o.a. Lilli Palmer, Albert Lieven, Gladys Cooper, Linden Travers en Ernest Thesiger.

Sentimenteel maar treffend verhaal over een invalide jonge vrouw die de liefde vindt, en daarmee de zin van het leven. Scenario van W.P. Lipscomb naar de gelijknamige roman van Stefan Zweig. Camerawerk van Derick Williams.

The Rake's Progress

1945 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Drama van Frank Launder en Sidney Gilliat. Met o.a. Rex Harrison, Lilli Palmer, Godfrey Tearle, Griffith Jones en Margaret Johnston.

Goed opgebouwde vertelling over playboy Harrisons morele verval door het leiden van een losbandig leven.

The Gentle Sex

1943 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1943. Oorlogsfilm van Leslie Howard en Maurice Elvey. Met o.a. Rosamund John, Joan Greenwood, Joan Gates, Jean Gillie en Lilli Palmer.

Een fascinerende Engelse propagandafilm, die ten tijde van WOII geproduceerd en mede-geregisseerd werd door Howard. In deze film wordt het leven van zeven vrouwelijke rekruten in het leger gevolgd, die allen een verschillende achtergrond hebben. De film brengt een hommage aan hun rol in de toen nog steeds voortdurende oorlog. Hij is van groot historisch belang.

Thunder Rock

1942 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1942. Drama van John Boulting en Roy Boulting. Met o.a. James Mason, Michael Redgrave, Barbara Mullen en Lilli Palmer.

David Charleston (Redgrave) is een fascisme-kritische journalist naar wie in de jaren dertig in Engeland niemand luistert. Nadat hij een gelaten bioscooppubliek heeft zien kijken naar het nieuws over de nazi-inname van het Sudetengebied, keert Charleston gedesillusioneerd de mensheid de rug toe. Hij gaat wonen op een geïsoleerde vuurtoreneiland genaamd Thunder Rock. Hier ontmoet hij de geesten van overleden schipbreukelingen. Of ze nou door zijn brein gecreëerd zijn of niet, de geesten praten heftig op Charleston in. Thunder Rock is een getrouwe verfilming van een toneelstuk van Robert Ardrey. Het is dus niet gek dat - de goede special effects van de geesten, expressionistische camerahoeken en wat snel gemonteerde delen van Charleston als journalist daargelaten - de film leunt op de acteurs. Redgrave (The lady vanishes) meet zich de rol van Charleston soepeltjes aan, hij deed dan ook eerder het toneelstuk. James Mason (Julius Caesar) schittert in een van zijn eerste grote pre-Hollywood rollen als de sardonische Streeter, aardse bezoeker van de vuurtoren. Thunder Rock was de succesvolste film van het jaar in Engeland. (IdH/VPRO Gids)

The Door with Seven Locks

1940 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1940. Horror van Norman Lee. Met o.a. Leslie Banks, Lilli Palmer, Romilly Lunge, Gina Malo en Richard Bird.

Goedkoopgemaakte horrorfilm komt aardig eerlijk over, met gemene Banks die van zijn huis een massa lijkenhuis maakt en lieftallige Palmer bedreigt. Gebaseerd op een verhaal van Edgar Wallace.

A Girl Must Live

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Carol Reed. Met o.a. Margaret Lockwood, Renée Houston, Lilli Palmer, George Robey en Hugh Sinclair.

Een van school weggelopen meisje komt bij een groepje koormeisjes terecht, wier ambitie het is te trouwen met iemand van adel. Een lichtvoetige, soms scherpe komedie, gebaseerd op de roman van Emery Bonnet. Een ijzersterke rolbezetting.

Crackerjack

1938 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van Albert de Courville. Met o.a. Tom Walls, Lilli Palmer, Noel Madison, Leon M. Lion en Edmond Breon.

Een oplichter weet zich geliefd te maken bij de mensen door met gulle hand te geven aan goede doelen, maar daarmee strijkt hij zijn rivaal, een superschurk, tegen de haren. Uitstekende misdaadkomedie, op het lijf geschreven van kluchtspeler Tom Walls. Heerlijke, vlotte film. Ook bekend als THE MAN WITH A HUNDRED FACES.

The Great Barrier

1937 | Western

Verenigd Koninkrijk 1937. Western van Milton Rosmer. Met o.a. Richard Arlen, Lilli Palmer, Antoinette Cellier, Barry Mackay en Jock McKay.

Deze Britse film werd in Brits-Columbia, Canada, opgenomen, met een Amerikaanse hoofdrolacteur bekend uit westerns. De film draait om de aanleg van een spoorweg tussen Montreal en Vancouver. Vaak hebben bouwers geen moed meer om door te gaan; tegenslagen en het haast onmogelijke karwei om over de bergen te komen brengt ze soms tot wanhoop. Maar ze slagen. Prachtig camerawerk van niet minder dan drie man. Arlen speelt een fijne rol in deze goede drama-western. In Amerika werd de film omgedoopt tot SILENT BARRIERS.

Good Morning, Boys!

1937 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van Marcel Varnel. Met o.a. Will Hay, Graham Moffatt, Lilli Palmer, Martita Hunt en Charles Hawtrey.

Een klassieke komedie met Hay als schoolmeester, een rol die hij meerdere keren speelde. Een bende gebruikt zijn leerlingen als dekmantel om de Mona Lisa te kunnen stelen. De film zit vol briljante grappen en de doeltreffende regie van Varnel laat Hay volledig tot zijn recht komen.

Command Performance

1937 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1937. Muziek van Sinclair Hill. Met o.a. Arthur Tracy, Lilli Palmer, Mark Daly, Rae Collett en Finlay Currie.

Een populaire volkszanger duikt onder bij zigeuners om zijn manager af te schudden en eens even uit te rusten van al dat optreden. Sentimentele musical, waarin Arthur 'The Street Singer' Tracy mag laten horen wat hij kan. Dit is de derde van vier hoofdrollen die de in Amerika geboren zanger speelde in Engelse films. Hij straalt een wonderlijke, haast belachelijke en zeer tijdgebonden charme uit.

The Secret Agent

1936 | Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Alfred Hitchcock. Met o.a. John Gielgud, Madeleine Carroll, Robert Young, Peter Lorre en Percy Marmont.

We schrijven 1916. Auteur Gielgud wordt door de Britse contraspionage met de hooghartige debuterende spionne Carroll naar Genève gezonden om een gevaarlijke Duitse agent te liquideren. Ze doen zich voor als echtpaar en krijgen hulp van een Zuidamerikaanse huurmoordenaar. Het scenario van Charles Bennett, gebaseerd op een toneeladaptatie door Campbell Dixon van Somerset Maughams verhaal Ashenden, wil een mengeling zijn van humor en spanning, maar Hitchcock slaagt er niet in beide elementen op bevredigende wijze te combineren. Toch bevat de film enkele van Hitchcocks sterkste momenten, zoals de eindafrekening in de chocoladefabriek. Voor het camerawerk werd een beroep gedaan op Bernard Knowles.