Roberts Blossom: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Balloon Farm

1997 | Familiefilm, Komedie, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van William Dear. Met o.a. Rip Torn, Mara Wilson, Laurie Metcalf, Roberts Blossom en Frederic Lane.

Het stadje Waterson wordt geteisterd door een aanhoudende droogte die veel boeren op het randje van de afgrond brengt. Als Harvey H. Potter uit een handjevol koren een zee van felgekleurde ballonnen weet te toveren, geeft dit de inwoners weer hoop. De droogte houdt echter aan en Harvey Potter wordt als een bedrieger het stadje uitgejaagd. De kleine Willow Johnsen gelooft nog wel in Harvey Potter en samen zorgen ze toch nog voor een wonder

The Quick and the Dead

1995 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Japan 1995. Western van Sam Raimi. Met o.a. Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe, Leonardo DiCaprio en Tobin Bell.

De toen nog lang niet zo beroemde Leonardo DiCaprio speelt geen ­onbelangrijke bijrol als Kid, een patserig snelschietertje dat steeds weer nieuwe superlatieven verzint om zijn verrichtingen aan te prijzen. Maar een bad guy is het joch toch niet. Daar is Gene Hackman voor ingehuurd, die de rol speelt van ‘Tiran van Redemption’. Terwijl Sharon Stone – die uit eigen zak het salaris van DiCaprio betaalde – als Ellen een wraakzuchtige poging mag doen om hem naar de andere wereld te helpen. ­Regisseur Raimi (The Evil Dead) trekt de hele filmische trukendoos open, maar echt beklijven wil deze cartooneske western niet.

The Habitation of Dragons

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Michael Lindsay-Hogg. Met o.a. Brad Davis, Jean Stapleton, Frederic Forrest, Maureen O'Sullivan en Hallie Foote.

Davis is een temperamentvolle inwoner van een klein veestadje in Texas, die gekozen hoopt te worden voor het ambt van staatsadvocaat. Zijn broer Forrest heeft geen hoge pet van hem op en steunt de kandidatuur van Foote Jr.; Forrest`s vrouw Hallie Foote bedrijft overspel met zijn compagnon Koteas. Horton Foot Jr. bewerkte zijn eigen tv-spel als tweede tv-film in de prestigieuze serie van TNT`s Screenworks Collection, dat zweeft tussen chique drama en pure soap. Gesitueerd tijdens de crisis- jaren rond 1935. Het camerawerk is van Paul Langer. Goede en laatste rol van Davis (MIDNIGHT EXPRESS) voor hij in dat jaar overleed aan AIDS.

Doc Hollywood

1991 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1991. Komedie van Michael Caton-Jones. Met o.a. Michael J. Fox, Julie Warner, Woody Harrelson, Barnard Hughes en David Ogden Stiers.

Een jonge arts uit Washington (Fox) is onderweg naar een droombaan als plastisch chirurg in Californië, maar krijgt dan een auto-ongelukje in een gehucht in South Carolina. Er is schade aan het tuinhek van een lokale rechter, hij wordt veroordeeld tot dienstverlening in het dorpsziekenhuis. Balen. Maar de bittere pil wordt iets verguld als hij de knappe ambulance-chauffeur Lou (Warner) ontmoet. Leuke romantische komedie, vooral dankzij de chemie tussen Fox en Warner, die een charmant koppel vormen. Harrelson heeft een aardige bijrol als jaloerse verzekeringsadviseur.

Home Alone

1990 | Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Chris Columbus. Met o.a. Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard en Roberts Blossom.

De eerste aflevering van Home Alone (over een achtjarige jongen die zijn huis verdedigt tegen stuntelende inbrekers wanneer papa en mama weg zijn) was de grootste kaskraker van 1990 en betekende de doorbraak van de toen tienjarige Macaulay Culkin, die al vanaf z’n vierde acteerde. Pijlsnel werd hij een van Hollywoods best betaalde acteurs. Hoe krankzinnig die situatie ook was, het getuigt van zakelijk instinct van Culkin, (of eigenlijk van zijn ouders) om meteen maar zoveel mogelijk dollars te toucheren. Het is immers niet gezegd dat een kleine ster ook een grote ster zal worden. In 1992 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Toen maakte regisseur Columbus, met ongeveer dezelfde cast, Home Alone 2.

Always

1989 | Fantasy, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1989. Fantasy van Steven Spielberg. Met o.a. Richard Dreyfuss, Holly Hunter, Brad Johnson, John Goodman en Audrey Hepburn.

Remake van Victor Flemings A Guy Named Joe (1943), een fantasyfilm over de omgekomen piloot Pete die als onzichtbare spirituele gids van een jongere collega (Brad Johnson) naar de aarde terugkeert. Richard Dreyfuss - de ideale Pete in Spielbergs ogen - bleek meer dan bereid om die rol voor zijn rekening te nemen, Holly Hunter toonde zich een perfecte weduwe, en Audrey Hepburn liet zich strikken voor de rol van Hap (haar zwanenzang). De film bleek echter geen succes. De kritiek was wisselend en het publiek liet het afweten.

Candy Mountain

1987 | Muziek, Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​Canada 1987. Muziek van Robert Frank en Rudy Wurlitzer. Met o.a. Kevin J. O'Connor, Harris Yulin, Tom Waits, Bulle Ogier en Roberts Blossom.

John (O`Connor), een jonge werkloze popster, krijgt de opdracht de mysterieuze Elmore Silk (Yulin) te gaan zoeken, die al twintig jaar wordt vermist. Hij was de beroemdste gitaarbouwer ter wereld. In werkelijkheid gaat het om een soort parodie en een afstandelijke satire op de veel gemaakte 'road movie', voortgekomen uit de tijdgeest van 1968 met als thema de zwerftocht van de hoofdpersoon. Ongelijkmatige maar over het algemeen vindingrijke scènes met vele knipogen naar de cinefielen, een onderhoudend tempo en een bitterzoete schets van mensen aan de zelfkant van het bestaan. Een intrigerende samenwerking tussen fotograaf/cineast Frank en scenarioschrijver Wurlitzer met een bont gezelschap van muzikanten en acteurs. Deze voor het merendeel Frans-Zwitserse produktie is in Canada opgenomen, met mooie romantische en realistische landschapsbeelden van Pio Corradi en een grotendeels Angelsaksische casting. Scenario van Rudy Wurlitzer.

Vision Quest

1985 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1985. Drama van Harold Becker. Met o.a. Matthew Modine, Linda Fiorentino, Michael Schoeffling, Ronny Cox en Harold Sylvester.

Warrige en veel te lange film over volwassen worden met een overdosis aan clichées. Modine is de worstel-crack van de high-school en heeft een wijsgerige inborst; Fiorentino is een rijpere vrouw met haren op d'r tong die hem opwindt. Naar een roman van Terry Davis. Madonna is eventjes in het beeld en ze zingt 'Crazy for You'. Ook bekend als CRAZY FOR YOU.

Noon Wine

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Michael Fields. Met o.a. Fred Ward, Lise Hilboldt, Stellan Skarsgård, Pat Hingle en Enrique Brown.

Zuid-Texas 1896. Boer Ward zit tot over zijn oren in het werk en wanneer een vreemdeling zich aanmeldt neemt hij deze onmiddellijk als hulp in dienst. Wie is die Zweed (Skarsgard) en waarom bevindt hij zich zo ver van huis? Maar wie moppert er nu als hij zijn werk doet? De man wordt onmisbaar. Negen jaar later verschijnt Hingle die beweert de Zweed te herkennen als een man die destijds uit een krankzinnigengesticht ontsnapte. Dan breekt de hel los. Toneelmatig, maar uiterst boeiend portret van individualisten die niet kunnen verdragen dat buitenstaanders zich met hun leven bemoeien. Prachtig spel van de hoofdrolspelers. Fields baseerde zijn scenario op een verhaal van Katherine Anne Porter. Schitterend gefotografeerd door Juan Ruiz- Anchia. Uitvoerende producenten zijn James Ivory en Ismael Merchant.

Reuben, Reuben

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van Robert Ellis Miller. Met o.a. Kelly McGillis, Tom Conti, Roberts Blossom, Cynthia Harris en E. Katherine Kerr.

Een drankzuchtige Schotse dichter, in wie we zowel Dylan Thomas als Brendan Behan herkennen, parasiteert in een universiteitsstad in New England op gastvrije vrouwen. Vervolgens wordt hij verliefd op een knappe jonge studente. Door de verrukkelijke grappen in het script van Julius J. Epstein (naar verhalen van Peter De Vries) en het prima acteerwerk is het niet zo erg dat de film ietwat vreemd in de tijd is geplaatst. Dat het einde nogal merkwaardig is, doet er dan ook niet zoveel meer toe.

Christine

1983 | Horror, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1983. Horror van John Carpenter. Met o.a. Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul, Robert Prosky en Harry Dean Stanton.

Naar het gelijknamige boek van Stephen King. De film behelst een liefdesverhaal tussen de sukkelige Arnie (Keith Gordon) en Christine (een auto, een Plymouth Fury uit 1958 om precies te zijn). Probleem is dat de rood-witte, fraai gestroomlijnde en uitbundig verchroomde grande dame geen andere vrouw naast zich duldt. Ze is 'real sensitive' en wil absolute toewijding. Het wordt griezelig wanneer Arnie zijn nieuwe liefde niet meer onder controle heeft en Christine mensen begint dood te rijden. Carpenter bouwt de spanning goed op en het soms bloedige geweld is zorgvuldig gedoseerd en altijd relevant. Donald M. Morgan schoot de bijzonder fraaie beelden.

Johnny Belinda

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Anthony Page. Met o.a. Richard Thomas, Rosanna Arquette, Dennis Quaid, Candy Clark en Roberts Blossom.

Een interessante herverfilming van Elmar Harris` toneelstuk met enkele belangrijke veranderingen. (Zo is er bijvoorbeeld geen rechtbankscène, die een hoogtepunt vormde in de film uit 1948.) Het fantastische optreden van Rosanna Arquette is wel de uitschieter in deze gemoderniseerde versie. Scenario van Sue Milburn en het camerawerk is van Harry J. May.

Family Reunion

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Bette Davis, J. Ashley Hyman, David Huddleston, John Shea en Roy Dotrice.

Lerares, die na vijftig jaar de laan wordt uitgestuurd, begint haar uitgebreide familie te herontdekken, met op sleeptouw een jongetje uit de buurt (gespeeld door Davis' kleinzoon in zijn filmdebuut). Er worden genoeg familiepersonages geïntroduceerd om een eventuele tv-serie jarenlang gaande te houden, maar alle ogen zijn gericht op Davis, vooral wanneer ze sinistere familiepraktijken onthult.

The Gold Bug

1980 | Familiefilm, Mysterie, Thriller, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Familiefilm van Robert Fuest. Met o.a. Anthony Michael Hall, Roberts Blossom, Philip Bruns, Robert Moberly en Geoffrey Holder.

VV.

Resurrection

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Ellen Burstyn, Sam Shepard, Richard Farnsworth, Roberts Blossom en Clifford David.

Mooi gemaakte film (van Lewis John Carlino) over een vrouw, die oog in oog met de dood heeft gestaan en over verbazingwekkende genezende krachten beschikt. Burstyn's ontroerende rol is het middelpunt van een prachtige, maar ondergewaardeerde film. Scenario van Lewis John Carlino.

Escape from Alcatraz

1979 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1979. Actiefilm van Don Siegel. Met o.a. Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom, Jack Thibeau en Fred Ward.

Op feiten gebaseerde moderne klassieker behoort tot het beste werk dat Eastwood en regisseur Siegel samen maakten (het duo was o.m. verantwoordelijk voor de Dirty Harry-films). Niet zozeer indrukwekkend vanwege de spectaculaire ontsnapping van een gevangeniseiland (waarvandaan ontsnappen onmogelijk zou zijn), als wel door het minutieus in beeld brengen van het eentonige gevangenisleven. Eastwood is geknipt voor de rol van mysterieuze gevangene die zich met een nagelschaartje een weg naar de vrijheid werkt en de hele film niet veel meer dan 50 woorden spreekt. Let op het filmdebuut van Danny Glover.

Handle with Care

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Jonathan Demme. Met o.a. Paul Le Mat, Candy Clark, Ann Wedgeworth, Marcia Rodd en Charles Napier.

Mooie karakterstudies en scènes maken de tekortkomingen goed in deze vrolijke, originele film. Het is losjes rond LeMat gesitueerd en zijn obsessie voor de omroepmaatschappij CBS; de nevenintrige over een vrachtwagenchauffeur die bigamist is, is om te schaterlachen. Oorspronkelijk uitgebracht als CITIZENS BAND.

Deranged

1974 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1974. Horror van Jeff Gillen en Alan Ormsby. Met o.a. Roberts Blossom, Cosette Lee, Leslie Carlson, Robert Warner en Marcia Diamond.

Blossoms prima acteerwerk maakt veel goed in deze film, waarvan het verloop wel erg voorspelbaar is: het gaat om een boer met een moedercomplex, die het lichaam van de oude dame conserveert en vervolgens op zoek gaat naar andere vrouwen. Zij moeten koud gemaakt worden, net als zijn moeder zodat de man ze kan opzetten. De film is, evenals PSYCHO en THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE, gebaseerd op historische gebeurtenissen, de 'Ed Gein- moorden' rond 1950.

The Hospital

1971 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1971. Drama van Arthur Hiller. Met o.a. George C. Scott, Diana Rigg, Barnard Hughes, Nancy Marchand en Richard Dysart.

Scott, de eerste chirurg van het Metropolitan Hospital in New York, maakt zware tijden door. Zijn vrouw heeft hem laten zitten, zijn dochter wordt gezocht door de politie, en drie patiënten van zijn afdeling zijn onder onverklaarbare omstandigheden om het leven gekomen. Tot overmaat van ramp komen de gekke Rigg en haar vader Hughes zijn leven helemaal overhoop gooien. Sarcastische kijk op het leven in een ziekenhuis, door dezelfde morbide en cynische bril die werd opgezet voor een film als M*A*S*H. De medische ethiek zal voor sommige kijkers niet gemakkelijk te slikken zijn, al is de waarheid meestal niet anders. Het genadeloze scenario van Paddy Chayevsky werd bekroond met een Oscar. Goede fotografie van Victor Kemper. Gefilmd in Panavision.