Li Bin

Acteur

Li Bin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Painted Veil

2006 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten/China 2006. Drama van John Curran. Met o.a. Edward Norton, Naomi Watts, Liev Schreiber, Diana Rigg en Toby Jones.

Het huwelijk tussen de verwende Kitty (Watts) en de werkverslaafde arts Walter (Norton) is niet bepaald gelukkig. Wanneer Walter Kitty dan ook nog eens betrapt in de armen van een ander (Schreiber) neemt hij een drastisch besluit. Ze gaan naar een afgelegen Chinees dorp, om daar de cholera te bestrijden, maar ook om Kitty een lesje te leren. Tweede verfilming van een verhaal van Somerset Maugham, misschien nog wel beter dan de eerste, destijds met Greta Garbo in de hoofdrol. Soms een tikje traag, maar dat wordt goedgemaakt door prima spel van Watts en vooral van Norton.

Shanghai Dreams

2005 | Drama

China 2005. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Gao Yuanyuan, Li Bin, Yao Anlian en Yang Tang.

In de jaren zestig werden veel Chinese families door de overheid verplicht te verhuizen van de stad naar de armere regio's. Een negentien jarig meisje woont, jaren na de verhuizing van haar ouders, in de provincie Guizhou. Haar vader wil liefst weer terug naar Shanghai, maar zij kent enkel het leven in de provincie en wil niet mee.

Shiqisuide Danche

2001 | Drama

Taiwan/Frankrijk/China 2001. Drama van Wang Xiaoshuai. Met o.a. Cui Lin, Zhou Xun, Gao Yuanyuan, Li Shuang en Zhao Yiwei.

Per rit door Beijing krijgt de uit de provincie afkomstige fietskoerier Guo (Cui Lin) tien yuan - ongeveer 50 eurocent. Wanneer het rijwiel waarop hij door de metropool jakkert wordt gestolen valt zijn wereld in duigen. Niet alleen is de leenfiets eigendom van zijn baas; zonder het kostbare vervoermiddel heeft hij geen baan meer. Zoeken, dus. Regisseur Wang schetst een levendig beeld van nieuwe Chinese klasseverschillen tegen het decor van een overvolle moloch met onverwachtige valkuilen en zonzijden. Amusante en pijnlijke momenten te over in deze Beijing-variant op Vittorio De Sica's neorealistische Rome-klassieker Ladri di biciclette.

Lan fengzheng

1993 | Drama

Hongkong SAR van China/China 1993. Drama van Tian Zhuangzhuang. Met o.a. Yi Tuan, Zhang Wenyao, Chen Xiaoman, Lu Liping en Pu Quanxin.

Tegen de achtergrond van een stuk moderne Chinese geschiedenis (1953-1968) probeert een gezin in Beijing, bestaande uit vader Quanxin, moeder Liping en zoontje Xiaoman overeind te blijven in de politieke stormen. Een onmogelijke opgave want met verwoestende kracht dringt de politiek hun leven binnen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Li Bin op televisie komt.

Reageer