Santiago Loza

Regisseur, Scenarist

Santiago Loza is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Parapalos

2004 | Drama

Argentinië/België 2004. Drama van Ana Poliak. Met o.a. Roque Chappay, Nancy Torres, Adrián Suárez en Dorian Waldemar.

Op het Buenos Aires filmfestival voor independent cinema kreeg regisseuse Ana Poliak de beste film-prijs voor Parapalos, een film waarin 'niets' gebeurt. Dat wil zeggen, Poliak volgt het dagelijkse leven van Adrián, een jongeman die juist van het platteland naar de stad is verhuisd en er een baantje vindt in een bowlingcentrum. Hij zet er de kegels overeind. Risicovol werk, daar in de duistere krochten van het gebouw. Poliak observeert met aandacht en geduld de handelingen van Adrián, die wordt opgeleid door zijn oudere collega's en zijn gang naar huis, een appartementje dat hij deelt met zijn nicht.

Extraño

2003 | Drama, Romantiek

Argentinië/Frankrijk 2003. Drama van Santiago Loza. Met o.a. Julio Chávez, Valeria Bertucelli, Raquel Albéniz, Chunchuna Villafañe en Eva Bianco.

'Een film van voorzichtige woorden, van breekbare stilte', zo omschrijft de Argentijnse filmmaker Loza (1971) zelf zijn eerste lange speelfilm, waarvoor hij op het International Film Festival Rotterdam werd bekroond met de VPRO Tiger Award. De jury was onder de indruk van de manier waarop Loza een 'eigen visuele taal ontwikkelt om de uiterlijke en innerlijke wereld te schetsen van een man die een vreemdeling van het leven is geworden'. Axel is een arts van rond de veertig die om niet nader genoemde redenen zijn praktijk heeft opgegeven. Hij woont bij zijn zus en haar kinderen en voert weinig uit. Op een dag ontmoet hij een jongere zwangere vrouw, met wie hij iets mooi lijkt op te bouwen. Maar dan keert hij plots terug naar een oude geliefde. Veel gebeurt er niet in Extraño, maar dankzij het fraaie camerawerk van Willi Benisch en de mooie hoofdrol van Julio Chávez worden we langs moeilijk benoembare maar diep menselijke emoties gevoerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Santiago Loza op televisie komt.

Reageer