Jay Leno: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Igor

2008 | Animatie, Komedie

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 2008. Animatie van Anthony Leondis. Met o.a. John Cusack, John Cleese, Steve Buscemi, Sean Hayes en Eddie Izzard.

Animatiefilm over gebocheld hulpje van gekke geleerde, die zelf gekke geleerde wil zijn.

Jackie Chan: My Story

1998 | Documentaire, Actiefilm

Hongkong SAR van China​/​​Verenigde Staten 1998. Documentaire van Jackie Chan. Met o.a. Charles Chan, Willie Chan, Emil Chau, Joe Eszterhas en Whoopi Goldberg.

Animatiefilm over gebocheld hulpje van gekke geleerde, die zelf gekke geleerde wil zijn.

Steve Allen's 75th Birthday Celebration

1997 | Musical

Verenigde Staten 1997. Musical van Michael Dimich. Met o.a. Steve Allen, Bill Maher, Milton Berle, Billy Crystal en Steve Martin.

Animatiefilm over gebocheld hulpje van gekke geleerde, die zelf gekke geleerde wil zijn.

The Show Formerly Known As the Martin Short Show

1995 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1995. Musical van John Blanchard en Eugene Levy. Met o.a. Martin Short, Jan Hooks, Joe Flaherty, Phil Hartman en Bruno Kirby.

VV.

Major League II

1994 | Sportfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Sportfilm van David S. Ward. Met o.a. Charlie Sheen, Tom Berenger, Corbin Bernsen, Omar Epps en Eric Bruskotter.

Alweer een geval van een zinloos vervolg, van de redelijke topper uit 1989 die niets toevoegt aan het origineel, behalve dat het de spelers weer bij elkaar brengt (met uitzondering van Wesley Snipes, die weigerde mee te werken; zijn rol wordt nu gespeeld door Epps). Deze herkauwing van het plot laat opnieuw het Cleveland Indian honkbalteam het competitieseizoen erbarmelijk beginnen, alvorens (uiteindelijk) weer in hun oude doen te komen en kampioen te worden. Beste vondst: voodoo-slagman Haysbert is omgeschakeld naar het degelijke Boedhisme en is niet meer zo agressief. Slechtste vondst: Whittons korte en zinloze rol van alweer de slechterik.

Collision Course

1990 | Komedie, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1990. Komedie van Lewis Teague. Met o.a. Pat Morita, Jay Leno, Chris Sarandon, Ernie Hudson en John Hancock.

Japanse detective Morita en Amerikaanse collega Leno moeten in Detroit een gestolen onderdeel van een auto vinden. De twee passen helemaal niet bij elkaar en dat zou moeten leiden tot krankzinnige en bizarre acties, maar daarin wordt jammerlijk gefaald. Nadat twee regisseurs eerder de laan werden uitgestuurd, klaarde Teague ambachtelijk de klus. Het was duidelijk niet goed genoeg voor een Amerikaanse bioscooprelease. Slechts op video kreeg de film - niet te verwarren met de gelijknamige Koreaanse oorlogsfilm van Anthony Page uit 1975 -een distributiekans. Randal Cobb noemt zich ook wel Tex.

Americathon

1979 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Komedie van Neal Israel. Met o.a. Harvey Korman, John Ritter, Nancy Morgan, Peter Riegert en Fred Willard.

Een weinig amusante komedie, zich afspelend in 1998, in welk jaar Amerika een tv-bedelactie moet organiseren om geld bijeen te brengen om zichzelf van de ondergang te redden. De enige leuke rol is die van Buzby als Vietnamese punk-rocker.

Silver Bears

1978 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1978. Komedie van Ivan Passer. Met o.a. Michael Caine, Cybill Shepherd, Louis Jourdan, Martin Balsam en Tommy Smothers.

Gentleman-dief Doc Fletcher (Caine) koopt na bemiddeling van een verarmde Italiaanse prins een bank in Lugano. Deze bank blijkt een vervallen kamertje boven een pizzeria. Wat moet hij zijn baas Balsam vertellen? Maar Fletcher zou geen meester in zijn vak zijn als hij geen oplossing kon bedenken, en die komt in de vorm van een zilvermijn in Iran. Onderhoudende caper-comedy, op speelse wijze vertolkt door een hele reeks bekende gezichten. Een licht niemendalletje, met typisch Britse dialoog- en situatiehumor en zonder gewelddadigheden. Peter Stone bewerkte de roman van Paul Erdman met veel soepelheid en gevoel voor humor. Een kolfje naar de hand van Caine.

American Hot Wax

1978 | Drama, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1978. Drama van Floyd Mutrux. Met o.a. Tim McIntire, Fran Drescher, Jay Leno, Laraine Newman en Jeff Altman.

Alan Freed liet midden jaren vijftig jong Amerika over de radio kennismaken met zwarte rhythm & blues. Hij maakte dat de term rock & roll in zwang kwam en de ontdekking van de economische macht van platenkopende tieners veranderde de muziekbusiness ingrijpend. Om zijn muziekvoorkeuren te pluggen moest Freed het wel opnemen tegen de gevestigde orde, die muzikale toenadering tussen zwart en wit afkeurde en sprak van 'duivelse muziek' die de geesten van de jeugd corrumpeerde. In de muziekfilm American Hot Wax organiseert Freed (McIntire) tegen de stroom in een concert van o.m. Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. In een interview liet regisseur Mutrux weten dat zijn film gaat 'over de muziek, het ritme, de lawaaischopperij en de opwinding'. Dat is ook het plezierigste aan American Hot Wax: Mutrux zet wel wat historische feiten op een rij, maar de essentie is duidelijk het gevoel dat deze revolutionaire muziek teweegbracht in stijve tijden. American Hot Wax brengt ons naar het centrum van de bron van de nieuwe muziek. Wat hij duidelijk maakt: rock 'n' roll is here to stay, niet omdat rechtse lieden fout bezig zijn, maar omdat het vuur van deze sound niet te doven valt.