Lee Dong-jun

Componist

Lee Dong-jun is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War

2004 | Oorlogsfilm, Drama

Zuid-Korea 2004. Oorlogsfilm van Kang Je-Gyu. Met o.a. Jang Dong-Kun, Won Bin en Lee Eun-ju.

Regisseur Jang Je-Gyu is op filmgebied het grote succesnummer van zijn land, hij wordt wel de 'Steven Spielberg van Zuid-Korea' genoemd. Van diens Saving private Ryan heeft dit drama veel weg, een gewelddadig, van binnenuit gefilmd oorlogsdrama over twee broers wier levens een geheel nieuwe wending krijgen wanneer de strijd tussen Noord- en Zuid-Korea losbarst. In een raamvertelling wordt teruggeblikt op de gedwongen dienstjaren van een studentikoze jongeman met een gouden toekomst en zijn oudere broer die zich voor hem opoffert. Kundig gemaakt drama was een enorme hit in eigen land.

Cheonnyyeon ho

2004 | Actiefilm, Fantasy, Mysterie, Romantiek, Horror

Zuid-Korea 2004. Actiefilm van Lee Kwang-hoon. Met o.a. Jeong Jun-ho, Kim Hyo-jin, Kim Hye-ri, Choi Won-seok en Lee Hang-gal.

In de proloog zien we hoe Park Hyokkose (Jang Hyo-seon) in 57 v. Chr. de Chilla dynastie vestigt op het Koreaanse schiereiland en de occulte Moonsekte verdrijft. De geest van hun leider Auta (Park Dong-bin) vangt hij in een magisch zwaard dat nabij een diep meer in de grond wordt gestoken. Bijna duizend jaar later in 896 zit koningin Chinsong (Kim Hye-ri) op de troon. Ze is weduwe en verliefd op haar loyale generaal Biharang (Jeong Jun-ho), die echter zijn hart verpand heeft aan het eenvoudige boerenmeisje Jaunbi (Kim Hyo-jin). Generaal Bang (Ho San) probeert een gooi naar de macht te doen, waarbij hij intrigeert en konkelt aan het hof. Door een misverstand denkt Jaunbi dat haar laatste uur heeft geslagen en dat haar minnaar haar verraden heeft. Ze rukt het zwaard uit de grond, bevrijdt daarmee Auta's boze geest en wordt diens wraakengel. Dit luidde het einde in van het Chilla rijk, dat overigens echt heeft bestaan. Deze film, die in China werd gedraaid, komt het dichtst bij een vlot fantasy spektakel uit Hong Kong; de decors en kostuums zijn prachtig, de actie is vlot, de rolverdeling is aantrekkelijk en martial arts liefhebers krijgen de balletten die zij verwachten. Geproduceerd met een budget van 5,5 miljoen euro en leverde in eigen land aan de bioscoopkassa drie miljoen dollar op wat als een bescheiden triomf wordt beschouwd.

Swiri

1999 | Actiefilm, Thriller, Romantiek

Zuid-Korea 1999. Actiefilm van Kang Je-Gyu. Met o.a. Han Suk-kyu, Choi Min-sik, Kim Yoon-Jin en Song Kang-ho.

Ook in Zuid-Korea maken ze actiefilms vol wilde achtervolgingen, vuurgevechten met automatische wapens en explosieven (met zo'n handige timecode voor het dramatisch effect). Twee Zuid-Koreaanse agenten krijgen het druk wanneer Noord-Korea plannen blijkt te hebben Seoul met een chemisch wapen met de grond gelijk te maken. Hun zaak wordt nog ingewikkelder door de aanwezigheid van een Noord-Koreaanse huurmoordenares die de verscheurdheid van het land lijkt te representeren. Harde actie, elegant vormgegeven.

The Ginko Bed

1996 | Fantasy, Romantiek

Zuid-Korea 1996. Fantasy van Jacky Kang. Met o.a. Huyn-Jun Shin, Hee-Kyung Jin, Han Suk-kyu en Hae-Jin Shim.

Su-Hyung (Shin) is een gelukkig man met een goede baan en een relatie met de mooie Sun-Young (Shim). Op een dag wordt hij de trotse eigenaar van een antiek bed, gemaakt uit Gingko-hout. Hij beseft echter niet dat de liefdes die hij beleefde in vroegere levens nog steeds verder bestaan in het bed. Zo was hij vele eeuwen geleden een muzikant aan het hof van Prinses Mi-dan. Zijn liefde voor haar wekte de jaloezie van Generaal Hwang, die er niet in slaagde de geliefden uit elkaar te drijven, wat leidde tot een dramatische afloop. In latere levens waren er steeds weer re[KA3]incarnaties van Mi-dan en Hwang. Ook nu is Sun-Young een verpersoonlijking van de prinses en Hwang is in het dodenrijk nog steeds even machtig en wraakzuchtig als in het echte leven. Een wonderlijk verhaal over een eeuwige liefde die elke re[KA3]incarnatie weerstaat. Het is een verhaal van alle tijden, dat zeer mooi en gevoelig in beeld gebracht werd. De film groeide dan ook uit tot de Zuid-Koreaanse blockbuster nr. 1 van 1996 en won verschillende Grand Bell Awards (Koreaanse Oscars). Kang schreef zelf het scenario voor zijn regie-debuut. Hee-Joo Park stond achter de camera. Scope, Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lee Dong-jun op televisie komt.

Reageer