Randall Crissman

Componist

Randall Crissman is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Adventures of Tom Thumb & Thumbelina

2002 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 2002. Animatie van Glenn Chaika.

Toen Tom Thumb (Tom Duimpje met de stem van Elijah Wood) nog heel klein was wist hij te ontsnappen uit handen van een circusdirecteur. Thumbelina (Duimelijntje, zoetgevooisd door Jennifer Love Hewitt) deed zestien jaar over haar ontsnapping. Net op het moment waarop Thumbelina de beentjes neemt is ook Tom Thumb aan de wandel. In het begin klikt het niet zo tussen haar venijn en zijn goeiigheid. Maar een identiek postuur als gedeelde smart en kwaadaardige mollen als gemeenschappelijke vijand doen wonderen.

The Tangerine Bear

2000 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2000. Animatie van Bert Ring.

Tangie, een bruin beertje, krijgt in de fabriek een verkeerde mond opgenaaid. In plaats van een hartelijke glimlach ziet hij er bedroefd uit. Hij wordt afgekeurd en komt in een spullenzaak van Winkle's Emporium terecht, waar ander speelgoed in soortgelijke zorgelijke omstandigheden de etalage bevolkt. Zo is er Jack, een duveltje-in-een-doosje, dat bang is in het donker, en Bird een koekoek die zijn huisje niet durft uit te komen als hij het uur moet slaan. Ook siert een zeemeermin een uurwerk dat uit de mode is. Tangie sluit snel vriendschap met hen. Hij doet verschrikkelijk zijn best om aardig over te komen met de bedoeling om zo snel mogelijk verkocht te worden aan een gezin. Hij sluit zelfs vriendschap met de barse waakhond Virgil van Mr. Winkle. Als het eindelijk zo ver is, realiseert Tangie zich dat het speelgoed om hem heen, zijn eigen familie is geworden. Naar het boek van Michael Paraskevas en Betty Paraskevas, die het scenario schreef. Het kinderboek van Michael en Betty is beter qua inhoud en mooier geïllustreerd dan de film. Bovendien komt de boodschap dat het innerlijk net zo belangrijk, zo niet belangrijker is dan het uiterlijk, veel beter over. Een en ander komt door de beperkte animatiemethode, hoewel dat de kleine kijker nauwelijks iets kan schelen. De kleuter discrimineert niet en eist nog niet stampvoetend Disneyproducten, die hem overigens beter zullen bijblijven dan deze film. In de originele versie met de stemmen van: Jonathan Taylor Thomas als Tangie, Tom Bosley, Jenna Elfman, David Hyde Pierce, Marlon Wayans en Howie Mandel, en de vertelstem is van Trisha Yearwood. Nog even positief: van iedere verkochte video of DVD gaat in Amerika een bepaald bedrag naar de Starlight's Children Foundation.

Curse of the Blue Lights

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van John Henry Johnson. Met o.a. Clayton A. McCaw, Patrick Keller, Becky Golladay, Debora DeVencenty en Brent Ritter.

Opzichtige, bespottelijke horrorvertelling over kerkhofkobolden die een oeroud monster weer tot leven proberen te brengen. Het is wel leuk om te zien hoe de acteurs hun teksten brabbelen onder bergen make-up. Opgenomen in Pueblo, Colorado.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Randall Crissman op televisie komt.

Reageer