Hubert von Meyerinck (1896-1971): cast.
Er zijn 90 films gevonden.

Gejodelt wird zu Hause

1970 | Erotiek, Komedie

Zwitserland 1970. Erotiek van Erwin Strahl. Met o.a. Waltraut Haas, Rudolf Strobl en Hubert von Meyerinck.

Om haar huwelijk te redden beeldt komische Haas, bijgenaamd `Hubsie`, weer aardig wat typetjes uit: een oud moedertje, een zangeres, een kamermeisje en zelfs een playboy. Zwitserse humor (?) op zijn best... Zie ook: 'Tiroler'- seksfilms.

Ein Dreifach Hoch dem Sanitätsgefreiten Neumann

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Franz Marischka. Met o.a. Siegfried Rauch, Alexandra Marischka, Christiane Rücker, Rudolf Prack en Hubert von Meyerinck.

Een hospik wordt ten tijde van Keizer Franz Joseph voor straf verplaatst naar het slaperige garnizoensplaatsje Krems aan de Donau, waar hij zich te buiten gaat aan erotische escapades met de willige dames uit de gegoede burgerij. Ex-operette-regisseur Marischka, de kampioen der smakeloze Duits-Oostenrijkse soft- porno-filmmakers, is op zijn hoogtepunt met een komische kostuumfilm in de beste traditie van het 'Tiroler-genre' en de kijker is op zijn dieptepunt.

Der Mann mit dem Glasauge

1969 | Misdaad

Duitsland 1969. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Horst Tappert, Hubert von Meyerinck en Karin Hübner.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Otto ist auf Frauen scharf

1968 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1968. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Gunther Philipp, Dietmar Schönherr, Terry Torday, Hubert von Meyerinck en Willy Millowitsch.

De beheerder van een Duits filiaal van een Amerikaans bedrijf krijgt bezoek van de boekhoudafdeling uit New York, die met name magazijn nummer zes wil inspecteren, dat echter ingericht is als flat waar hij zijn maîtresse ontvangt. Gelukkig blijkt de gevreesde afgevaardigde een beeldschone vrouw te zijn. Een klucht die zelfs door zijn grappen niet gered kan worden. Scenario van Kurt Nachmann. Camerawerk van Hanns Matula.

Kuckucksjahre

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van George Moorse. Met o.a. Rolf Zacher, Franziska Oehme, Ardy Strüwer, Hubert von Meyerinck en Julicka Juhle.

De jonge rock-generatie in een netwerk van seksuele verhoudingen. Aardig gedaan, maar ook al aardig achterhaald.

Herrliche Zeiten im Spessart

1967 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1967. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Hubert von Meyerinck, Harald Leipnitz, Willy Millowitsch en Hannelore Elsner.

Schone Anneliese (Pulver) gaat trouwen met beroepsmilitair Frank Green (Leipnitz), maar vlak voor zijn huwelijksdag moet hij op bevel van generaal Teckel (Von Meyerinck) naar de parate hap. Anneliese krijgt bezoek van een drietal vaste Spessart spoken, Toni (Richter), Hugo (Teege) en Onkel Max (Rhomberg) die de nazaat van de gravin (van Spessart) graag een handje zouden willen helpen - dat is uiteraard van de regen in de drup.

Allotria in Zell am See

1963 | Komedie

Duitsland 1963. Komedie van Franz Marischka. Met o.a. Harald Juhnke, Ingrid van Bergen, Adrian Hoven, Ellen Umlauf en Franz Muxeneder.

Het gebruikelijke stel klucht-acteurs in een onkomische film over een playboy die met een vriend in zijn vliegtuigje een noodlanding bij het oord uit de titel moet maken en landt in de armen van een schuchtere jonge dame. Een vuilbekkende eigenares van een boulevardkrant probeert hem de voet dwars te zetten. Hoe bedenken ze het toch. Waardering minder dan 0, zelfs bij onze oosterburen. Het scenario is van Madeleine Sulek. Het camerawerk is van Manfred Ensinger.

So toll wie anno dazumal

1962 | Muziek, Komedie

Duitsland 1962. Muziek van Franz Marischka. Met o.a. Peter Kraus, Karin Baal, Hans Nielsen, Vico Torriani en Renate Ewert.

In deze muzikale komedie, waarin het verhaal maar bijzaak is en waarin de klemtoon ligt op zingen en dansen, maakt een rijkaard gebruik van een groepje jongeren om zijn vroegere vrienden eens bang te maken.

Der Verkaufte Grossvater

1962 | Komedie

Duitsland 1962. Komedie van Hans Albin. Met o.a. Hans Moser, Vivi Bach, Beppo Brem en Hubert von Meyerinck.

Een volkse klucht gesitueerd in een herberg in Beieren. De waard is eigenaar van een bron met genezende krachten. De schaarse grappen worden ruim van tevoren aangekondigd en ook nog eens een paar keer herhaald, zodat u in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat die elementen u zullen ontgaan. Hopeloos verouderd en eerder tragisch dan geestig.

Das ist die Liebe der Matrosen

1962 | Drama, Komedie

Oostenrijk 1962. Drama van Franz Antel. Met o.a. Gunther Philipp, Ursula Borsoldi, Hannelore Auer, Hubert von Meyerinck en Franz Muxender.

Een aanslag van lopendeband-regisseur Antel op het geduld en incasseringsvermogen van de kijker met een uiterst flauwe kostuum-komedie (uit het Oostenrijkse monarchistische tijdperk, de K und K Zeit) vol z.g. misverstanden over een spoorwegambtenaar die stationschef/telegrafist wordt, maar de taal niet machtig is. Pijnlijk.

Robert und Bertram

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Willy Millowitsch, Vico Torriani, Trude Herr, Marlies Behrens en Hubert von Meyerinck.

Robert Ziegel verlaat zijn vrouw Klara omdat zij hem financieel teveel beperkt. Hij doet vervolgens mee aan een reclameactie voor de schoenfabriek van Yvonne Berger door een voettocht op een nieuw model wandelschoen te ondernemen. Zijn reisgezel is de echtgenoot van Yvonne, Bertram Weiler, die wat goed te maken heeft bij zijn vrouw. De twee gaan fluitend op stap.

Junge Leute brauchen Liebe

1961 | Muziek, Komedie, Musical

Oostenrijk 1961. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Johannes Heesters, Peter Weck, Waltraut Haas, Senta Berger en Bill Ramsey.

Modetekenares Annie (Connie) wordt verliefd op haar chef, rokkenjager Charles F[KA3]urst (Heesters). Na de nodige teleurstellingen in de liefde, maar succes met een modelijn van avantgarde kleding in Parijs, neemt zij genoegen met trompettist Axel (Weck). Scenario van regisseur Von Cziffra en camerawerk van Willi Winterstein. Typisch genre-product. Zie ook: Schlagerfilms.

Sabine und die hundert Männer

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Wilhelm Thiele. Met o.a. Sabine Sinjen, Dieter Borsche, Dietmar Schönherr, Hubert von Meyerinck en Paul Hörbiger.

Als dirigent Viktor Lorenz (Borsche) eindelijk uit krijgsgevangenschap na WO II is teruggekeerd naar huis, komt hij niet meer aan de bak. Zijn dochter Sabine (Sinjen) is een handige meid, maar ze heeft slechts een eenvoudig baantje. Toch helpt ze hem aan werk. Een optreden in de film van Yehudi Menuhin met de Berliner Filharmoniker onder leiding van Ferenc Fricsay maakt de film interessant voor Menuhin's fans.

Das Spukschloß im Spessart

1960 | Horror, Komedie, Muziek

Duitsland 1960. Horror van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Heinz Baumann, Hubert von Meyerinck, Curt Bois en Paul Esser.

Bij graafwerkzaamheden komen de geesten van vier in 1820 levend ingemetselde rovers vrij. Deze nemen hun intrek in kasteel Sandau, waar zij de in geldnood verkerende gravin uit de zorgen helpen. Hoffmann noemde zijn film een 'Grusical' (Grusel + Musical) en dat zijn de elementen die zwaar worden aangezet in deze spookklucht. Naar het einde toe onderneemt de film een poging tot politieke satire. Nadrukkelijk, koortsachtig, maar niet onaardig amusement.

Melodie und Rhythmus

1959 | Muziek, Komedie

Duitsland 1959. Muziek van John Olden. Met o.a. Peter Kraus, Veronika Beyer, Margit Saad, Rudolf Platte en Fred Kraus.

Violist Peter Kraus speelt in het orkest van zijn beroemde vader Fred Kraus. Hij zou graag de 'eerste viool' spelen, maar zo ver is het nog lang niet. Bovendien hebben vader en zoon een overeenkomende smaak wat vrouwelijk schoon betreft. Kortom voldoende stof voor conflict en Peter neemt de benen naar Hamburg waar hij in een 'modern' combo gaat spelen. Tegenwoordig uitsluitend nog voor bejaarde fans en sociologie-vorsers van het rollenpatroon en voorbeeldfiguren tijdens het Wirtschaftswunder.

La Paloma

1959 | Musical

Duitsland 1959. Musical van Paul Martin. Met o.a. Bibi Johns, Karlheinz Böhm, Werner Fütterer, Ruth Stephan en Rudolf Platte.

Twee theaterdirecteuren proberen elkaar de loef af te steken bij het opzetten van een revue. Hun gekibbel vormt in deze matige film de dunne draad die allerlei niet zo opzienbarende shownummers aan elkaar moet verbinden. Met gastoptredens van Alice en Ellen Kessler, Louis Armstrong en Bill Ramsey.

Ein Mann geht durch die Wand

1959 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1959. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Heinz Rühmann, Nicole Courcel, Rudolf Vogel, Rudolf Rhomberg en Hans Leibelt.

Wees maar bescheiden, dan komt alles ook wel in orde, is het brave evangelie van deze Rühmann-komedie over iemand die door muren heen kan lopen, wat in het begin best leuk is, maar later vervelend wordt, waardoor ook de film inzakt. Scenario van István Békeffy en Hans Jacoby naar een novelle van Marcel Aymé. Camerawerk van Bruno Mondi.

Liebe, Mädchen und Soldaten

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Willy Hagara, Renate Holm, Willy Millowitsch, Franz Muxeneder en Carla Hagen.

Hagara speelt een gevierde zanger, die in dienst moet. Als gevolg van zijn populariteit zet hij het hele garnizoensstadje op zijn kop tot grote angst en vrees van de plaatselijke overheid. Als zijn verloofde op de proppen komt, wordt de chaos nog groter. Routine komedie uit Antel's film-in-conservenblik-fabriek.

Der Stern von Santa Clara

1958 | Komedie, Misdaad, Romantiek

Duitsland 1958. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Vico Torriani, Ruth Stephan, Gerlinde Locker, Hubert von Meyerinck en Brigitte Mira.

De gevierde schlagerzanger Carlo del Ponte reist af naar zijn Italiaanse geboortestad Santa Clara, waar hij binnen de kortste keren verzeild raakt in een bloedige familievete tussen de Del Ponte's en de Tartini's.

Der Czardas-König

1958 | Biografie, Muziek

Duitsland 1958. Biografie van Harald Philipp. Met o.a. Gerhard Riedmann, Rudolf Schock, Hubert von Meyerinck, Elma Karlowa en Sabine Bethmann.

Een componist schrijft om den brode een operette en brengt het vervolgens in dat genre tot wereldroem. Geromantiseerde biografie van Emmerich Kalman (1882-1953), de componist van oa Gräfin Mariza en Die Csárdásfürstin, met veel muziek en zang voor de liefhebbers. Scenario van Janne Furch en Harald Philipp naar een manuscript van Curt Riess en Hans Wilhelm. Camerawerk van Fritz Arno Wagner.

Zwei Bayern im Urwald

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Ludwig Bender. Met o.a. Beppo Brem, Joe Stöckel, Lucie Englisch, Maria Stadler en Hubert von Meyerinck.

Twee wakkere Beieren proberen bier te brouwen in donker Afrika. Ze worden echter door mensenetende inboorlingen gevangen genomen en aan de paal vastgebonden. Stereotiep, flauw en niks aan.

Wenn Frauen schwindeln

1957 | Komedie, Muziek

Duitsland 1957. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Bibi Johns, Erik Schumann, Fita Benkhoff, Boy Gobert en Peer Schmidt.

Daisy Hellmann (Johns), de knappe dochter van een steenrijke fabrikant, is journaliste bij het damesblad Damenwelt. Ze schrijft snierende columns over het monster `man`. Om aan schrijfstof te komen haalt ze de dolste streken uit. Voor het artikel `Helpen Mannen alleen Knappe Meiden uit de Nood?` doet ze zich voor als juwelendievegge. Peter Kr[KA3]uger (Schuman) redt haar nog net uit de klauwen van het gerecht, maar is vast besloten om van haar net zoals in My Fair Lady een dame te maken en haar op het rechte pad te brengen. Daisy doet alsof ze in Peter gelooft, die bandleader is in de revue Montparnasse, maar ze bereidt in het geniep het artikel 'De Man als Vrouwentemmer' voor op haar luidruchtige schrijfmachine. Peter volgt haar op een avond. Als Daisy het merkt, is het bijna te laat. Ze zet snel een inbraak in scène, die haar haast fataal wordt. Wat Daisy echter werkelijk fataal wordt, is dat ze op Peter verliefd is geworden. Het scenario van J. von Vaszary en Tibor Yost eindigt heel voorspelbaar in de revue met een grote confrontatie en een goede afloop. Johns is in het midden van de jaren 1950 heel populair in eigen land. Zij probeert hier het publiek te verleiden met een muzikale film in navolging van de grote Amerikaanse musicals, die toen al over hun hoogtepunt heen waren. De rolprent heeft vooral curiositeitswaarde. Het camerawerk is van Karl Löb. Ook bekend als EUROPAS NEUE MUSIKPARADE 1958.

Siebenmal in der Woche

1957 | Musical, Komedie

Duitsland 1957. Musical van Harald Philipp. Met o.a. Vico Torriani, Germaine Damar, Josef Egger, Hubert von Meyerinck en Ethel Reschke.

Een luchtige muzikale komedie rondom tenor Torriani. Hij doet voor de buitenwereld voorkomen alsof hij getrouwd is met Damar en in de finale huwt hij haar omdat zij op elkaar verliefd zijn geworden. Interessant voor Torriani-liefhebbers, maar als film stelt het weinig voor.

Ferien auf Immenhof

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Hermann Leitner. Met o.a. Heidi Brühl, Paul Klinger, Margarete Haagen, Ethelbert en Paul Henckels.

Deel drie. De ponystoeterij van oma is nu omgebouwd tot een vakantie-oord; alleen de gasten ontbreken nog. De eerste gasten, die door de kinderen binnen gelokt worden, vertrekken al spoedig, maar dan weet Jochen von Roth een langlopend contract af te sluiten met een reisbureau en eindelijk komt de gang er in; de film raakt echter in een sukkeldraf. Het zou bij een vierde film blijven..

I A in Oberbayern

1956 | Drama, Komedie

Duitsland 1956. Drama van Hans Albin. Met o.a. Joe Stöckl, Paul Westermeier, Renate Ewert, Gunther Philipp en Harald Juhnke.

Pruisen met veel praats en onvervalste Beieren als vijanden in de strijd om de gunst van een keurige Berlijnse. Lompe heimatfilm-klucht, die meer speculeert op vooroordelen dan op echte volksaard.

Dany, bitte schreiben Sie...

1956 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Eduard von Borsody. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hubert von Meyerinck, Fita Benkhoff en Anneliese Uhlig.

Een draak van een film waarin een jonge secretaresse verliefd wordt op haar baas, een succesvol mode-ontwerper. Die ziet haar eerst niet staan, maar zal uiteindelijk in Venetië voor haar charmes zwichten. Het filmisch equivalent van de Boeket-reeks, dat Venetië zó laat wegzinken. Scenario van Franz Geiger, Inge Rösener en regisseur Von Borsody. Door de lens keek Heinz Hölscher.

Bitte Schreiben Sie Dany

1956 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Eduard von Borsody. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack en Hubert von Meyerinck.

Een draak van een film waarin een jonge secretaresse verliefd wordt op haar baas, een succesvol mode-ontwerper. Die ziet haar eerst niet staan, maar zal uiteindelijk in Venetië voor haar charmes zwichten. Het filmisch equivalent van de Boeket-reeks, dat Venetië zó laat wegzinken. Scenario van Franz Geiger, Inge Rösener en regisseur Von Borsody. Door de lens keek Heinz Hölscher.

Liebe, Tanz und 1000 Schlager

1955 | Muziek, Komedie

Duitsland 1955. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Caterine Valente, Peter Alexander, Werner Fuetterer, Rudolf Platte en Bill Ramsey.

Een platenbaas heeft een getalenteerde dochter (Valente) met een gouden stem, die verliefd is op een eenvoudige automonteur (Alexander). Die romance mag natuurlijk niks worden, maar het wordt toch wat. Een aardig tijdsbeeld van het burgerdom in de 'jonge' Bondsrepubliek rond 1955. Zie ook: Schlagerfilms.

Hilfe - sie liebt mich!

1955 | Komedie

Duitsland 1955. Komedie van Frantisek Cáp. Met o.a. Christiane Jansen, Hans Reiser, Paul Hörbiger, Hanna Rucker en Günther Lüders.

Eens in de maand zet een burgerlijke huisvader de bloemetjes buiten. In de Elysee-bar speelt hij dan de man-van-de-wereld, die champagne drinkt met mooie vrouwen en strooit met complimentjes. Maar als er werkelijk een vrouw op hem verliefd wordt komt het hele spel uit. Platvloers en slecht gespeeld, deze situatie- komedie. Pijnlijk om te zien.

Ball im Savoy

1955 | Muziek

Duitsland 1955. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Eva-Ingeborg Scholz, Hubert von Meyerinck, Nadja Tiller en Rudolf Platte.

Tijdens de huwelijksreis van een stel dreigt een jeugdvriendin van de man roet in het eten te gooien. Middelmatige verfilming van Paul Abrahams gelijknamige operette.

Maxie

1954 | Familiefilm

Oostenrijk 1954. Familiefilm van Eduard von Borsody. Met o.a. Willy Fritsch, Cornell Borchers, Fita Benkhoff en Hubert von Meyerinck.

Een in beginsel aardige jeugdfilm met valse ondertonen. Maxie is een vondelingetje, maar haar pleegmoeder stuurt haar naar een pensionaat uit jaloezie ten aanzien van haar echtgenoot.

Die verschwundene Miniatur

1954 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1954. Misdaad van Carl-Heinz Schroth. Met o.a. Paola Loew, Paul Westermeier, Ralph Lothar, Bruno Hübner en Paul Bildt.

Meesterslager Westermeier uit Hannover heeft z`n hele leven gezwoegd voor vrouw en kinderen. Nu is hij het zat en wil wel eens iets anders. Hij vliegt er op uit naar Kopenhagen waar hij bevallige secretaresse Loew leert kennnen. Haar baas heeft op een veiling een miniatuurtje gekocht dat naar Hannover moet - of Westermeier Loew begeleiden wil. Nou, klaar dat wil hij wel! In de trein blijkt dat ook anderen zich voor het kunstvoorwerp interesseren. Slager Westermeier springt op de bres voor snoesje Loew, maar beseft pas later dat hij het gewillige slachtoffer is, die moeiteloos in een van te voren opgezette val tuint. Maar... Onderhoudende, tamme en toch wel heel belegen caper-comedy met charmant spelende hoofdrollen. Naar het bekende, gelijknamige verhaal van Erich K[KA3]astner (dat in ons land door menige middelbare scholier op zijn Duitse literatuurlijst werd gezet omdat het zo kort en simpel was), die het zelf tot scenario bewerkte. Ekkehard Kyrath stond achter de camera.

Von Liebe reden wir später

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Karl Anton. Met o.a. Gustav Fröhlich, Maria Holst, Peter Mosbacher, Liselotte Pulver en Willy Fritsch.

Komedie over asielzoekers uit de jaren 1950-60: een buitenlandse vraagt aan een schrijver of hij met haar wil trouwen, omdat ze anders haar werkvergunning kwijtraakt. Het schijnhuwelijk zal maar van korte duur zijn, omdat ze echt wil trouwen met een man die eerst nog moet scheiden. Dat ze tenslotte, na veel verwikkelingen, echt verliefd wordt op de schrijver behoeft geen betoog. Een blijspel van dertien in een dozijn.

Man nennt es Liebe

1953 | Komedie, Romantiek, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Winnie Marcus, Curd Jürgens, Richard Häussler, Hans Leibelt en Lisa Stammer.

Een notoire rokkenjager en de zelfbewuste eigenaresse van een hotel leren elkaar tijdens een uitstapje kennen. Ze trouwen hals- over-kop. Maar ze zijn nauwelijks thuis of de problemen beginnen: de jonge bruid wil haar huwelijk voor iedereen geheim houden. De charmeur Jürgens moet heel wat listen verzinnen om alles in goede banen te leiden. Deze wat schrale komedie is eigenlijk alleen het aanzien waard door het verrukkelijke spel van de beide hoofdrolspelers.

Keine Angst vor grossen Tieren

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Ulrich Erfurth. Met o.a. Heinz Rühmann, Gustav Knuth, Ingeborg Körner, Gisela Trowe en Werner Fuetterer.

Een aardige komedie, waarin R[KA3]uhmann een schuchter burgermannetje speelt, Emil Keller (met een dito verloofde), die drie leeuwen erft van een oom die tot zijn dood dompteur in een circus was. Goed spel en vermakelijk. Het scenario is van Louis Agotay, Just Scheu en Ernst Nebhut. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Heute nacht passiert's

1953 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1953. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Theo Lingen, Ilse Petri, Hans Holt, Christiane Jansen en Ingrid Lutz.

Een brave leraar wordt door zijn schoonvader overgehaald, de modesalon die hij van zijn vroegere geliefde heeft geërfd, over te nemen. Natuurlijk lukt het de leraar niet zijn dubbelleven verborgen te houden, en het ene misverstand stapelt zich op na het andere. Een grove komedie der verwisselingen zonder al te veel niveau.

Das Nachtgespenst

1953 | Mysterie

Duitsland 1953. Mysterie van Carl Boese. Met o.a. Liselotte Pulver, Hans Reiser, Harald Paulsen, Elena Luber en Hubert von Meyerinck.

De verrukkelijke Pulver als aftreksel van Miss Marple. Ze is kamermeisje in een sterren-hotel, dweept met detectiveromans, en weet een bende gangsters onschadelijk te maken. Een parodie op het in de jaren vijftig zo populaire detective-genre, oppervlakkig maar met een paar originele invallen en satirische scènes.

Wochenend im Paradies

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Carola Höhn, Walter Giller, Christine Jansen en Harald Paulsen.

Een belastingambtenaar met twee dochters vindt als weduwnaar in een vrouwelijke tandarts een aardige nieuwe vrouw.

Klettermaxe

1952 | Misdaad

Duitsland 1952. Misdaad van Kurt Hoffmann. Met o.a. Albert Lieven, Liselotte Pulver, Paul Henckels, Charlotte Bufford en Charlotte Daudert.

Corry vindt haar neef, detectiveschrijver Max, maar een saaie vent. Nee, dan de gevaarlijke inbreker Klettermaxe die zich op een nacht bij haar komt verschuilen.

Ich warte auf dich

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Volker von Collande. Met o.a. Hanna Rucker, Joachim Brennecke, Anna-Marie Blanc, Volker von Collande en Ida Wüst.

De verhouding tussen een schoolmeisje en haar leraar blijft niet zonder gevolgen. Het meisje houdt de geboorte van haar kind lange tijd verborgen om haar geliefde niet in moeilijkheden te brengen. Pas door een toeval komt de waarheid aan het licht, en kan de verraste leraar eindelijk hoofd van het gezin worden. Geforceerde en jammer genoeg totaal onrealistische, sentimentele film, die destijds zeker geen steun voor jonge moeders was.

Die Diebin von Bagdad

1952 | Komedie, Muziek, Fantasy

Duitsland 1952. Komedie van Carl Lamac. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Paul Kemp, Theo Lingen en Fita Benkhoff.

Een klerendievegge aan het kaliefhof weet samen met een roofzuchtige sjeik te ontsnappen. Dit onbenullige en genante gedoe is in het milieu van 1001 Nacht gesitueerd en laat de publiekslievelingen Ziemann en Prack voor de verandering eens in een zeer exotische rol zien... Scenario van Gustav Kampendonck.

Der bunte Traum

1952 | Muziek, Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Molnar, Felicita Busi, Oscar Sima, Josef Meinrad en Alexander Engel.

Tegen het decor van een pompeuze ijsrevue en in het filmmilieu speelt zich een onbeduidende geschiedenis rond de grote liefde en het willen maken van carrière af. Von Cziffra probeerde met deze film vergeefs een vervolg te geven aan zijn succes DER WEIßE TRAUM uit 1943.

Das kann jedem passieren

1952 | Komedie, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Paul Verhoeven. Met o.a. Heinz Rühmann, Gisela Schmidting, Gustav Knuth, Alice Treff en Werner Fuetterer.

Een brave komedie rond een aandoenlijk rechtschapen belastingadviseur, die carrière wil maken en in talrijke dubbelzinnige verwikkelingen terecht komt. Rühmann probeerde met deze film vergeefs zijn vooroorlogse succes voort te zetten. Het scenario is van Edgar Kahn en Hans Schweikart. Het camerawerk is van Konstantin Irmen-Tschet.

Hilfe, ich bin unsichtbar!

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Theo Lingen, Inge Landgut, Fita Benkhoff, Grethe Weiser en Hubert von Meyerinck.

Een domme verzekeringsagent brengt met zijn experimenteerdrift zijn vrouw tot wanhoop. Van zijn laatste geld ontwikkelt hij een machine, die zogenaamd onzichtbaar maakt. In een heilzame droom beleeft hij de gevolgen van deze onzichtbaarheid en wordt vanaf dan een beter mens. Een nietszeggende komedie, geheel afgestemd op Lingen.

Engel im Abendkleid

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Bruni Löbel, Rudolf Prack, Paul Kemp, Rudolf Platte en Hubert von Meyerinck.

Een jongeman heeft na zijn terugkeer uit Amerika (toentertijd heel magisch) een oogje op een schone dame, die gerechtsdeurwaarder (toen iets heel verschrikkelijks) is, maar zij wil niks van hem weten. Hij weet in het plaatselijke suffertje een berichtje te plaatsen dat zij een kasteel geërfd heeft - dat in werkelijkheid niets meer is dan een onbeheerde ruïne. Allerlei dilettanten dringen zich op en dingen naar haar hand, maar hij weet ten slotte haar hart toch te veroveren. Een komedie die lijkt op de voorstelling van de plaatselijke amateurtoneelvereniging; de waardering is voor de professionele rolbezetting. Scenario van Kurt Bortfeldt en Fritz von Woedtke. Camerawerk van Albert Benitz.

Die Mitternachts-Venus

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Theo Lingen, Paul Kemp, Maria Andergast, Hans Schwarz en Hubert von Meyerinck.

Een kledingontwerper krijgt een slechte naam in zijn provinciestad vanwege de extravagante modellen die hij ontwerpt. In de modesalon van de grote stad daarentegen, verdringen de dames zich om hem. Maar al gauw is hij het fijnzinnige gedoe van de upper ten zat en keert weer terug naar waar hij hoort. Pretentieloze klucht.

Maharadscha wider Willen

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Olga Tschechowa, Kurt Seifert, Sonja Ziemann, Rudolf Prack en Ivan Petrovich.

Drukte rond een zogenaamde wonderkapper, die kale hoofden weer aan een weelderige haardos zou kunnen helpen. Dan worden twee van zijn klanten, een Maharadja en een fabrikant van haargroeimiddelen met elkaar verwisseld. Het verhaal van de film is er letterlijk met de haren bijgesleept, en een paar schlagers of banale grappen kunnen daar geen verbetering in aanbrengen.

Liebe auf Eis

1950 | Komedie, Muziek, Sportfilm

Duitsland 1950. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Margot Hielscher, Kurt Meisel, Kurt Waitzmann, Friedrich Schönfelder en Hubert von Meyerinck.

Een platvloerse liefdeskomedie vol misverstanden en verwarring in het ijshockeystadion. Twee mannen zwermen om een jonge fotografe heen, terwijl zij eigenlijk van de sterspeler van SC Riessersee houdt. Na talrijke misverstanden en aardig in beeld gebrachte wintersporttaferelen volgt tenslotte een happy-end.

Kein Engel ist so rein

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Fita Benkhoff, Olga Tschechowa, Gardy Granass, Paul Dahlke en Paul Kemp.

Een vrouw brengt haar echtgenoot tot wanhoop, omdat zij gelooft dat haar gestorven man uit een eerder huwelijk nog contact met haar heeft vanuit het hiernamaals. Het duurt lang tot men haar ervan kan overtuigen dat dit een hersenschim is. Dit idee, wat niet bijzonder origineel is, wordt er met enkele gags ook niet beter op.

Gute Nacht, Mary

1950 | Komedie, Fantasy

Duitsland 1950. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Curd Jürgens, Ilse Werner, Susanne von Almassy, Paul Dahlke en Hubert von Meyerinck.

Een gescheiden echtgenote brengt haar ex-man, die opnieuw getrouwd is, in zijn huwelijksnacht uit jaloezie in een netelige situatie, maar troost zich dan met de vriend van haar ex. Een boulevardkomedie met aardige invallen, die niet echt geestig is. Ook bekend als DIE GESTÖRTE HOCHZEITSNACHT.

Der Mann, der sich selber sucht

1950 | Mysterie, Muziek, Komedie

Duitsland 1950. Mysterie van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Molnar, Wolf Albach-Retty, Petra Trautmann, Karl Schönböck en Paul Kemp.

Een jonge Amerikaanse miljonaire wordt verliefd op een juwelendief, die het louter en alleen om haar sieraden te doen is. De man die werkelijk van haar houdt, slaagt erin het bedrog aan het licht te brengen. Tamelijk spannende muzikale misdaadkomedie uit het naoorlogse Duitsland, waarin steeds andere locaties te zien zijn.

Absender unbekannt

1950 | Familiefilm, Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Familiefilm van Akos von Ratony. Met o.a. Bruni Löbel, Cornell Borchers, Käthe Haack, Ursula Herking en Hans Richter.

Banale komedie die zich afspeelt op een meisjesschool in Hamburg. Door een brief, die per ongeluk is gestuurd komt het tot allerlei verwikkelingen en meningsverschillen. Een typische schoolfilm uit de jaren rond 1950 waarin streken worden uitgehaald, en er geflirt wordt en waar de leraren karikaturen zijn. Ook bekend als PAULCHEN UND DIE MÄDCHENSCHULE.

Kätchen für alles

1949 | Romantiek, Sportfilm

Duitsland 1949. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hilde Hildebrandt, Annemarie Hase, Willy Fritsch en Hubert von Meyerinck.

Jonge leerling-toneelspeelster wordt door haar geliefde, een beroemde mime-speler, voor onbehouwen uitgemaakt. Om wraak te nemen, dringt ze zijn huishouding binnen en speelt daar afwisselend, huishoudster, mishandelde echtgenote en vamp, en overtuigt de onwetende tenslotte van haar toneelkunst. De verder magere komedie is dankzij de gedaanteverwisselingen van Schroth tamelijk amusant.

Der große Mandarin

1949 |

Duitsland 1949. Karl Heinz Stroux. Met o.a. Paul Wegener, Christiane Felsmann, Carsta Löck, Hubert von Meyerinck en Rudolf Reiff.

Een chinese gelijkenis tussen zeven boeren, die een varken achterhouden bij de telling voor de jaarlijkse heffingen is bedoeld als een grappige parodie op de toestand (van illegaal slachten en zwarte handel) in Duitsland na WO II. Dat is niet helemaal uit de verf gekomen. De laatste rol van Wegener, die de machtige Mandarijn speelt.

Der blaue Strohhut

1949 | Komedie, Historische film

Duitsland 1949. Komedie van Viktor Tourjansky. Met o.a. Margot Hielscher, Gisela Schmidting, Mady Rahl, Karl Schönböck en Gustav Knuth.

Een hoofddeksel staat centraal in deze onbenullige komedie, die zich afspeelt rond de eeuwwisseling. De dameshoed krijgt gedurende de film steeds een andere knappe eigenares en wordt getuige van vele liefdesavonturen. Operette-achtige, willekeurige samenvoeging van afzonderlijke episoden.

Artistenblut

1949 | Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Komedie van Wolfgang Wehrum. Met o.a. Hans Richter, Dorit Kreysler, Fritz Odemar, Karin Jacobsen en Hubert von Meyerinck.

Een ex-clown van een ijsrevue, die terwille van zijn vrouw zijn beroep opgaf, is niet tevreden met zijn nieuwe bestaan van koopman. Dan komt het toeval hem te hulp. Hij ontmoet een dubbelganger, met wie hij zijn leven kan ruilen, zodat hij eindelijk weer in de schijnwerpers staat. Breedvoerige komedie der verwisselingen met de karige decors van vlak na de oorlog.

Amico

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Gerhard T. Buchholz. Met o.a. Otto Wernicke, Margarete Haagen, Kirsten Heiberg, Helmuth Rudolph en Margit Kay.

Een klein hondje is de aanleiding van huurperikelen, die echter aan het eind tot ieders tevredenheid opgelost worden. Onschuldig, vrolijk familievermaak, geheel en al in de stijl van de gebruikelijke Duitse komedies van na de oorlog.

Die seltsamen Abenteuer des Herrn Fridolin B.

1948 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1948. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Ursula Kriegk, Axel von Ambesser, Ruth Lommel, Joachim Teege en Franz Stein.

Fridolin Biedermann, een keurige provinciaal, wordt in de grote stad door een schurk beroofd van zijn geld, pas en identiteit. Van nu af moet hij strijden met de instanties om zijn identiteit te bewijzen. Staudte's tweede naoorlogse film, die het bekijken waard is, bevat heerlijke uitvallen tegen de Duitse bureaucratie en enkele originele plaatjes. Scenario van de regisseur en camerawerk van Friedl Behn-Grund.

Blockierte Signale

1948 | Mysterie

Duitsland 1948. Mysterie van Johannes Meyer. Met o.a. Heidi Kürschner, Heinz Engelmann, Walter Franck, Wolfgang Lukschy en Karl Voscherau.

Jonge belastingambtenaar in Hamburg, in de tijd vlak na de oorlog dagen raakt toevallig betrokken bij een moordzaak en handel in verdovende middelen. Hij slaagt erin de bende aan de politie over te leveren. De eerste Duitse misdaadfilm van na 1945, doet zijn best een beeld van de tijd en de omgeving te geven, maar is zwak van constructie.

Leichtes Blut

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Carola Höhn, Hans Nielsen, Werner Fütterer, Hubert von Meyerinck en Günther Lüders.

Een professor is jaloers op een beeldhouwer voor wie zijn geliefde heeft geposeerd. Een slappe, af en toe bepaald smakeloze komedie.

Ihr Privatsekretär

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Karl Friedrich Klein. Met o.a. Maria Andergast, Gustav Fröhlich, Fita Benkhoff, Theo Lingen en Carsta Löck.

Om de juwelen te bemachtigen van de rijke dame Kieperga[KL29] (Benkhoff) doen twee schurken (Lingen en Carl) zich voor als resp. een arts en de uit Mexico teruggekeerde neef van de vrouw. Als de echte neef (Fröhlich), die toevallig opduikt, hier achter komt laat hij zich in dienst nemen als privé- secretaris van zijn tante. Het lukt hem, uiteraard pas na allerlei verwikkelingen, de beide boeven te ontmaskeren. Als beloning krijgt hij de hand van gezelschapsdame Andergast. Een amusant en vlot blijspel met verwisselingen en vergissingen dat ook nu nog niets aan vermakelijkheid heeft ingeboet.

Das Herz der Königin

1940 | Biografie, Drama

Duitsland 1940. Biografie van Carl Froelich. Met o.a. Zarah Leander, Willy Birgel, Lotte Koch, Will Quadflieg en Rudolf Klein-Rogge.

Intriges aan het hof van de 17de-eeuwse koningin Elizabeth van Engeland, met veel anti-Engelse onzin en liedjes als 'Wo ist dein Herz?' en 'Schlummerlied'. Zarah Leander, nota bene, is Mary, Queen of Scots.

Salonwagen E417

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Met o.a. Käthe von Nagy, Curd Jürgens, Paul Hörbiger, Hilde Körber en Otto Graf.

Een epische film waarin de traumatische belevenissen in WO I van de passagiers in een spoorwagon in beeld gebracht worden. De film werd aanvankelijk door de gealliëerde bezetters van het Duitsland van na WO II verboden en is daarom weinig openbaar vertoond.

Hallo Janine

1939 | Musical, Muziek

Duitsland 1939. Musical van Carl Boese. Met o.a. Marika Rökk, Johannes Heesters, Mady Rahl, Rudi Godden en Erich Ponto.

Met Peter Kreuder-schlagers als 'Eins, zwei, drei' was dit een populaire Marika Rökk-productie. En als vanouds gaat het verhaaltje over een variétézangeresje dat hogerop wil. Deze schlagerfilms uit de nazi-tijd blijken overigens veel minder snel te verouderen dan al het lopendeband-spul dat de Westduitsers in de jaren 1950-1960 fabriceerden. Scenario van Karl Georg Külb, camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet.

Eine Frau wie Du

1939 | Romantiek

Duitsland 1939. Romantiek van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Joachim Gottschalk, Hans Brausewetter, Charlotte Susa en Volker von Collande.

Marie (Horney) is een jonge, sociale werkster bij een grote industri[KA3]ele onderneming. Het lukt haar door vrouwelijke wijsheid en oprechtheid, Manfred, een ietwat lichtzinnige en wispelturige jonge man (Gottschalk) oprecht verliefd op haar te laten worden. Pluspunt van de film zijn de uitstekende hoofdrolspelers, minpunt is het onvermogen van de regisseur om vrolijkheid en ernst van het onderwerp met elkaar in harmonie te brengen. Toch het aanzien waard.

Der Weg zu Isabel

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Erich Engel. Met o.a. Hilde Krahl, Ewald Balser, Maria Koppenhöfer en Hubert von Meyerinck.

Isabel, zangeres in Marseille, is volgens een advocaat de dochter van een Duitse grootgrondbezitter. Ze gaat met hem mee naar Duitsland. Daar worden ze verliefd op elkaar. Gelukkig heeft de advocaat zich vergist: ze blijken geen familie te zijn. Zowel de regie als de acteurs, vooral Krahl en Balser, zorgen voor veel sfeer.

Die Nacht der Entscheidung

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Nunzio Malasomma en Walter Janssen. Met o.a. Pola Negri, Sabine Peters, Ivan Petrovich, Hans Zesch-Ballot en Ernst Dumcke.

Tessa (Negri), de vrouw van consul Br[KA3]uckmann (Zesch- Ballot) ziet na jaren haar jeugdliefde (Petrovich) terug. Ze worden opnieuw verliefd op elkaar. Tessa, die door haar man nogal verwaarloosd wordt, besluit er met haar geliefde vandoor te gaan. Het lukt haar stiefdochter Gisela (Peters) op het laatste moment toch nog om de echtelieden weer bij elkaar te brengen. Zwak geregisseerd melodrama, maar de liedjes die Pola Negri zingt zijn prachtig. Het was haar laatste Duitse film voordat ze terugging naar Amerika.

Versprich mir nichts!

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor de Kowa, Heinrich George, Will Dohm en Hubert von Meyerinck.

Een kunstschilder vindt geen van zijn werken goed genoeg om te verkopen, maar zijn vrouw zou toch wel graag over enige financiële middelen voor de huishouding beschikken. Een charmante verfilming van een blijspel van Charlotte Rissmann.

Fanny Elszler

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Liselotte Schaak, Paul Hoffmann, Willy Birgel en Rolf Moebius.

Danseresje Fanny (Harvey) moet Metternich aan Franse documenten helpen, maar Fanny wordt verliefd op de Franse hertog en verdacht van gemene zaak met de Fransen. Een typische Harveyproduktie met enkele schitterend aangeklede nummers.

Ein Volksfeind

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Heinrich George, Franziska Kinz, Herbert Hübner, Carsta Löck en Hans Richter.

Verfilming van Ibsen`s gelijknamige toneelstuk. Stockmann (George), de badarts, ontdekt dat het bronwater in een gerenommeerd kuuroord vervuild is. Hij krijgt zowel de autoriteiten als de bevolking van het stadje tegen zich, als hij de bad laat sluiten tot de verontreiniging ongedaan is gemaakt. Hij zet daarbij zijn carrière en zelfs zijn huiselijk geluk op het spel. In afwijking van het literaire voorbeeld speelt de film zich af in nazi-Duitsland, en Stockmann wordt uiteindelijk door de regering gedekt. Jammer voor deze verder niet slechte film, die vooral boeit door het fraaie spel.

Spiel an Bord

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Viktor de Kowa, Susi Lanner, Alfred Abel, Carsta Löck en Jakob Tiedtke.

Een jonge man (Kowa) gaat als - ogenschijnlijk - blinde passagier aan boord van het stoomschip Bremen, dat naar Amerika zal vertrekken. Hij wordt aangezien voor een miljonair en prompt door twee boeven (Meyerinck en Heidemann) achtervolgd. De echte miljonair (Abel) reist echter incognito met zijn dochter (Lanner). Na allerlei verwikkelingen worden zij en de jonge man een paar. De boeven, die het op de postzegelverzameling van de miljonair gemunt hadden, worden door een vrouwelijke detective (Löck)ontmaskerd. Een fantasieloze film, die alleen dankzij de goede acteurs nog middelmatig is.

Du bist mein Glück

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Karl Heinz Martin. Met o.a. Benjamino Gigli, Isa Miranda, Gustav Waldau, Hubert von Meyerinck en Joe Stöckel.

Gigli is een Italiaanse gastarbeider in München die ontdekt wordt als operazanger, waarna hij er vandoor gaat met de vrouw van zijn zangleraar die voor deze misstap haar kind moet opofferen. Enfin, Gigli's zang maakt weer veel goed.

Alles für Veronika

1936 | Drama

Hongarije​/​​Zwitserland​/​​Duitsland 1936. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Thekla Ahrens, Willy Eichberger, Hans Moser, Theo Lingen en Walter Janssen.

Veronika, een jong meisje (Ahrens), is verkoopster in een warenhuis en droomt ervan eens een grote dame te zijn. In een onbezonnen moment `leent` ze in het weekend een zilvervos om haar vriend (Eichberger) te behagen. Maar men mist de bontjas voor die tijd al en alles komt uit. Veronika wordt van diefstal beschuldigd. Ze heeft het uitsluitend aan de begripvolle directeur van het warenhuis (Moser) te danken dat alles nog goed komt. Naast Thekla Ahrens kan vooral Hans Moser zijn gaven ontplooien. Hij is serieus, goedig en zelfs cynisch. Een film die het waard is om te zien. Ook bekend als DER SCHLAUMEIER, en WIEN - AUSVERKAUFT.

Winternachtstraum

1935 | Komedie, Muziek

Duitsland 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Richard Romanowsky, Hans Moser en Theo Lingen.

Kassier Boeneke (Romanowsky) en klerk Prinz (Moser) willen hun collegaatje Hilde (Schneider) aan een man helpen. Gedrie[KA3]en gaan ze op vakantie in de bergen. Daar komt het tot de dolste verwikkelingen. Boeneke wordt van verduistering verdacht en Prinz van oplichting, een stel dieven (Meyerinck/Bj[KA3]ornson) pikt de aktentas van Boeneke en tenslotte duiken ook nog de directeur en de afdelingschef van de firma op. Maar het was de moeite waard: Hilde krijgt haar kerel (Albach-Retty). De sterren zijn niet Schneider en Albach-Retty, maar het komische trio Moser, Romanowsky en Lingen, die alle registers van hun kunnen opentrekken. Scenario van Ernst Marischka en camerawerk van Werner Brandes.

Sie und die Drei

1935 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1935. Misdaad van Viktor Janson. Met o.a. Charlotte Susa, Hans Söhnker, Hilde Krüger, Harald Paulsen en Kurt Vespermann.

Misdaadkomedie over bedrijfsspionage. Vier hotelbedienden (Kr[KA3]uger, S[KA3]ohnker, Paulsen und Vespermann) weten een grootindustrieel (Waldau) en zijn dochter (Susa) uit handen te houden van een stel boeven (Steinbeck en Meyerinck). Krüger krijgt Söhnker en dat is dat. Een flauwe, nietszeggende film, niet leuk en niet spannend. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de Duitse tv hem enige jaren geleden uit het archief heeft gehaald en vertoond. Ook bekend als EINE NACHT IM PALAST-HOTEL.

Henker, Frauen und Soldaten

1935 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Avonturenfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Jack Trevor, Ernst Dumcke en Annie Markart.

Jachtvlieger Prack (Albers) weet aan Engelse gevangenneming te ontkomen, waarna hij met een vrijkorps in 1918/19 gaat vechten op de Balkan. Daar komt hij tegenover zijn eigen broer te staan (Albers), een echte rotzak die vecht voor de Russen. Na allerlei veldslagen, die breed worden uitgemeten, doodt Prack zijn broer in een duel. Zelf sneuvelt hij tijdens een gevecht. We mogen Albers nog even in de brekende, doch helblauwe kijkers kijken en een paar heroïsche zinnen horen. Een propagandafilm waarin alles zwart-wit wordt voorgesteld, die nog saai en langdradig is op de koop toe. Geen beste beurt voor Albers. De film werd in 1945 door de geallieerden verboden, en dat verbod is nog steeds niet opgeheven.

Endstation

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Maria Andergast, Paul Hörbiger, Hans Moser, Josefine Dora en Toni von Bukovicz.

Tramconducteur Karl (H[KA3]orbiger) en naaistertje Anna (Andergast) worden verliefd op elkaar. De ouders van Karl (Moser en Dora) zijn tegen deze verbinding. Pas na vele verwikkelingen en een ernstige ruzie tussen de geliefden komt het tot een happy-end. In tegenstelling tot zovele Duitse films die in Wenen spelen wordt hier de sfeer van de stad raak getroffen. Vele rollen worden door Oostenrijkse acteurs gespeeld, waardoor het geheel extra geloofwaardig wordt. Andergast krijgt vooral in de eerste scènes gelegenheid te laten zien wat ze kan. Blijspelregisseur Emo heeft er een heerlijke film van gemaakt.

Ein falscher Fuffziger

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Lucie Englisch, Georg Alexander, Theo Lingen, Käte Haack en Adele Sandrock.

De jonge Christa (Englisch), verkoopster in een grammofoonplatenzaak, laat zich door een gewiekste oplichtster (Hildebrand) een vals biljet van vijftig mark in de hand drukken. Al haar pogingen om dit in te ruilen voor een echt biljet van vijftig mark mislukken. Het biljet komt weer in omloop en brengt Christa in steeds grotere problemen. Tenslotte lukt het haar echter toch, de oplichtster samen met haar medeplichtige (Meyerinck) aan de politie uit te leveren, en zij ontmoet de man van haar leven (Alexander). Een briljante rol voor Lucie Englisch, met haar naïeve, komische stijl. Door haar is deze film - ook vandaag de dag nog - een succesvolle komedie.

Die Welt ohne Maske - Ein Film vom Fernsehen

1935 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1935. Komedie van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Olga Tschechowa, Annie Markart, Rudolf Klein-Rogge en Kurt Vespermann.

Piel helpt bij het uitvinden van de tv, een toestel dat òòk door alle muren heen kan kijken, waardoor duistere syndicaten grote belangstelling tonen. Een alleraardigste Piel- film met een bekend gegeven.

Barcarole

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Willy Birgel, Will Dohm en Elsa Wagner.

Tijdens het carnaval in Veneti[KA3]e wedt vrouwengek Colloredo (Fr[KA3]ohlich) met schietkampioen Zubaran (Birgel) dat hij diens vrouw (Baarova) kan verleiden. Als hij faalt mag Zubaran in het dan volgende duel het eerst schieten. Het lukt Colloredo de vrouw te verleiden maar hij wordt écht verliefd op de vrouw. Het wordt voor beiden een verrukkelijke nacht. De volgende ochtend vertelt hij Zubaran echter edelmoedig dat hij de weddenschap heeft verloren. In het duel vindt hij de dood. Dit bombastische verhaal wint aan waarde door de vlotte regie van Lamprechts, het uitstekende spel en de goed getroffen sfeer van Venetië. Lamprecht heeft er ook een Franse versie van gemaakt, BARCAROLLE.

April April

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Carola Höhn, Albrecht Schoenhals, Lina Carstens, Charlotte Daudert en Paul Westermeier.

Siercks debuutfilm: een eerzuchtige bakker krijgt een prins op bezoek in zijn brood- en banketfabriek. Het prinselijk bezoek is echter een door zijn vrienden gebakken poets. Detlef Sierck die na zijn emigratie naar de VS Douglas Sirk heette, verfilmde hetzelfde verhaal een jaar later in Nederland onder de titel 'T WAS ÉÉN APRIL. Scenario van H.W. Litschke en Rudo Ritter.

...und es flüstert die Liebe

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Elma Bulla, Gustav Fröhlich, Blandine Ebinger, Tibor von Halmay en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge Hongaarse landjonker (Fr[KA3]ohlich) ontvlucht zijn moeder (Bleibtreu) en het saaie landleven en trekt met zijn beste vriend (Halmay) naar Veneti[KA3]e. Daar maakt hij kennis met Marion, een ongenaakbare advocate (Bulla). Al zijn toenaderingspogingen lopen spaak, totdat hij zijn taktiek wijzigt en zich voordoet als schuchtere intellectueel. Marion ontdooit en reist haar aanbidder na naar Hongarije, waar ze de waarheid ontdekt. Dan moet moeder eraan te pas komen om de twee gelieven weer met elkaar te verzoenen. Een alleraardigste komedie met vele originele ideeën en met een bijzonder goede rol van de Hongaarse actrice Elma Bulla in haar tweede en laatste Duitstalige film. Ook bekend als ES FLŸSTERT DIE LIEBE.

Ich heirate meine Frau

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Johannes Riemann. Met o.a. Lil Dagover, Paul Hörbiger, Theo Lingen, Fritz Odemar en Hubert von Meyerinck.

Om een echtpaar van scheiding te weerhouden vertelt een vriend dat het huwelijk indertijd niet wettig gesloten is. Dat brengt de twee weer tot elkaar! Dit tamelijk onbeduidende verhaal wordt genietbaar door het spel van Dagover en Hörbiger. Ook Lingen is voortreffelijk.

Die Insel

1934 |

Duitsland 1934. Hans Steinhoff. Met o.a. Willy Fritsch, Brigitte Helm, Otto Treßler, Heinz von Cleve en Hubert von Meyerinck.

Een jonge diplomaat (Fritsch), die op een ambassade werkt, wordt verdacht van landverraad. Hij zou geheime militaire gegevens hebben doorgegeven. Omdat de ambassade als een eiland midden in een vreemd land ligt kan de ambassadeur (Tre[KL29]ler) de zaak niet openlijk laten uitzoeken. Maar de jonge diplomaat rust niet voordat hij zichzelf van alle blaam heeft gezuiverd en de ware schuldige (Cleve) ontmaskerd heeft. Hij wordt daarbij enthousiast geholpen door de dochter van de ambassadeur (Halm), die verliefd op hem is. Een spannende spionagefilm, waarin Willy Fritsch laat zien dat hij meer kan dan de glimlachende minnaar spelen. Er is ook een Franse versie, VERS L'ABIME getiteld.

Ihre Durchlaucht, die Verkäuferin

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Karl Hartl. Met o.a. Willi Forst, Liane Heid, Paul Kemp, Hubert von Meyerinck en Theo Lingen.

Omdat de man op wie zij verliefd is, niets van adellijke dames moet hebben, wordt gravin Liane Heid een schoenverkoopstertje. Met assistentie van Henri-Georges Clouzot maakte Hartl een Franse versie, CAPRICE DE PRINCESSE, met Albert Préjean en Marie Belle in de hoofdrollen.

Ein Gewisser Herr Gran

1933 | Avonturenfilm

Duitsland 1933. Avonturenfilm van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Hans Albers, Karin Hardt, Albert Bassermann, Olga Tschechowa en Walter Rilla.

Een uitvinding om luchtaanvallen af te weren wordt gestolen en de ontwerper wordt vermoord. Omringd door een indrukwekkende rolbezetting speelt Albers met veel bravoure de hoofdrol, daarbij krachtig ondersteund door de regisseur, Lamprecht.

Die Nacht der grossen Liebe

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Jarmila Novotna, Ellen Frank, Christiane Grautoff en Walter Gross.

Een marineofficier wordt verliefd, maar wanneer de dochter van zijn geliefde op hèm verkikkerd raakt verdwijnt hij uit hun beider leven. Von Bolvary weet de ergste sentimentaliteit maar ternauwernood te vermijden, maar de mooie sopraan Jarmila Novotna geeft de muziek van Robert Stolz het volle pond.

Wenn die Liebe Mode macht

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Franz Wenzler. Met o.a. Renate Müller, Georg Alexander, Hubert von Meyerinck en Gertrud Wolle.

Een naaister droomt er niet alleen van ooit zelf japonnen te ontwerpen, maar is ook smoorverliefd op de modeontwerper van de firma. Een komedie op niveau met Müller als onweerstaanbaar middelpunt.

Der schwarze Husar

1932 | Komedie, Historische film

Duitsland 1932. Komedie van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Conrad Veidt, Mady Christians, Wolf Albach-Retty, Ursula Grabley en Otto Wallburg.

De film speelt in 1812, toen grote delen van Pruisen door het leger van Napoleon bezet waren. Ritmeester Von Hochberg (Veidt) vecht met de illegale `Totenkopf` huzaren tegen de bezettingsmacht. Wanneer prinses Marie Luise (Christians) tegen haar wil met een Poolse vorst moet trouwen, slaagt de ritmeester erin verkleed het bezette slot binnen te dringen en de prinses te ontvoeren. Ondanks alle moeilijkheden worden beiden een paar. De poging, een historische komedie te maken, is uitstekend gelukt. Dit is voor een groot deel te danken aan hoofdrolspeler Veith, die erin slaagt, in zijn rol van Pruissische ritmeester niet alleen de heldhaftigheid te laten zien maar ook de vrolijke kanten.

Der Alte Fritz

1926 | Historische film

Duitsland 1926. Historische film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Otto Gebühr, Käthe Haack, Hubert von Meyerinck, Anton Pointner en Bernd Aldor.

Eén van de eerste, groots opgezette filmbiografieën van de Pruisische koning Frederik, waarmee een ware rage ontstond, die tot 1944 duurde.