Dimitris Kaberidis

Acteur

Dimitris Kaberidis is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Topio stin omichli

1988 | Drama

Italië/Frankrijk/Griekenland 1988. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Michalis Zeke, Tania Paleologou, Stratos Tzorzoglou, Eva Kotamanidou en Aliki Giorgioglou.

De vijf-jarige Alexandros (Zeke) en de elf-jarige Voula hebben een onbekende vader, maar hun moeder verzint er een die in het verre Duitsland woont. De kinderen besluiten hem te gaan zoeken en maken een eindeloze reis. Onderweg maken ze kennis met het rondtrekkend toneelgezelschap van Giorgioglou. Ze reizen een eindje mee tot de kust en daarna gaan ze liften en Paleologou wordt door een vrachtwagenchauffeur verkracht. In feite is het een imaginaire reis, hetgeen de kijker al snel duidelijk wordt, door de overvloed aan droombeelden. De film heeft een zeer complexe structuur. In dit poëtische werk blijken Griekse mythen en universele begrippen hun waarde behouden te hebben in de moderne maatschappij. Scenario van Tonino Guerra, Thanassis Valtinos en regisseur Angelopoulos. Camerawerk van Giorgis Arvanitis.

Theofilos

1986 | Biografie, Drama, Experimenteel, Historische film

Griekenland 1986. Biografie van Lakis Papastathis en Lakis Papasthatis. Met o.a. Dimitris Katalifos, Stamatis Fassoulis, Dimitris Kaberidis en Yvonne Maltezou.

De gedramatiseerde biografie van de Griekse schilder Theofilos Hadjimikhail, die leefde van 1868-1934. Door zijn gedrag en werken is hij de geschiedenis ingegaan als het symbool van de Grieks natie. Dat de film bekroond werd met een drietal prijzen is wellicht niet zo verbazingwekkend. Het scenario is van regisseur Papastathis. Het camerawerk is van Thodoros Margas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dimitris Kaberidis op televisie komt.

Reageer