Mariano Ozores is regisseur en scenarist.
Er zijn 84 films gevonden.

Disparate nacional

1990 | Komedie

Spanje 1990. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Oscar Ladoire, Antonio Resines, Fabiola Toledo en José Luis Lopéz Vázquez.

Twee freelance fotografen verdienen hun brood met het maken van allerlei foto's van beroemde mensen in compromiterende situaties en proberen deze vervolgens te verkopen aan sensatiebladen. Deze schandalige komedie belicht op oportunistische en grove wijze enkele passage's uit het moderne publieke leven in Spanje.

Tahiti's girl

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Vaitiare, Antonio Ozores, Francisco Bas, Jesús Guzmán en Claudia Gravy.

Een aantrekkelijke archeologe uit Polynesië komt naar Madrid om daar een Huis voor de Cultuur op te zetten dat haar land vertegenwoordigt. Het eeuwig komische afvalprodukt van Mariano Ozores waarin zijn broer de hoofdrol speelt. Deze keer heeft hij echter een groter budget en probeert van de mooie Zuidamerikaanse zangeres Vaitiare een ster te maken.

Pareja enloquecida busca madre de alquiler

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Guillermo Montesinos, Lola Forner en Virginia Mataix.

Een stel van middelbare leeftijd dat een goede maatschappelijke positie heeft, besluit een kind te nemen. De vrouw blijkt echter onvruchtbaar te zijn. Dit komische plagiaat van het Amerikaanse melodrama THE BABY MAKER, is vreselijk grof en humorloos.

Los Obsexos

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Arévalo en Simón Cabido.

Twee mannen van middelbare leeftijd vinden werk bij een reisbureau en hopen op deze wijze amoureuze avonturen in toeristische plaatsen te kunnen beleven. Lomp en laag knoeiwerk, typerend voor deze actieve, maar zwakke cineast, Mariano Ozores.

Ya no va más

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Ricardo Merino, Fedra Llorente en Tomás Zori.

Twee arme arbeiders besluiten met elkaar in zee te gaan en proberen rijk te worden door met hun spaargeld roulette te gaan spelen. Een zeer slechte komedie met het onbetrouwbare stempel van de familie Ozores.

Veneno que me dieras

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, María Casal en Simón Cabido.

Twee werknemers van een apotheek geven per vergissing aan een klant rattengif mee. Als ze zich dat realiseren, beginnen zij een zoektocht door de hele stad. Een komedie die vol zit met grappig bedoelde verwikkelingen van de hand van de onbekwame Ozores.

Hacienda somos casi todos

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Marta Valverde, Marga Herrera en María Silva.

De loonopgaven van een arts zijn altijd negatief; daarom krijgt hij bezoek van een belastinginspecteur die een jeugdkameraad van hem is en hem nu diep verafschuwt. Een domme komedie met zogenaamd grappige situaties, zoals altijd bij deze regisseur.

Veredicto Implacable

1987 | Avonturenfilm

Spanje 1987. Avonturenfilm van Mariano Ozores. Met o.a. José Manuel Egea, Jesús Puente, Javier Escribá en Manuel Zarzo.

Vier vrienden, experts op het gebied van vechtsporten, besluiten zich te verenigen om een aantal misdadigers te overvallen. Een van de weinige en heel slechte uitstapjes van Ozores naar een ander genre dan de komedie (die 'zijn terrein' is). Verder onder meer te zien in deze belabberde film Licia Calderón en Valentín Paredes.

No hija, no!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Ricardo Merino en Emma Ozores.

De dag voorafgaand aan de verkiezingen raakt een conservatieve kandidaat voor het burgemeesterschap van Madrid betrokken bij de moord op een masseuse die hem bepaalde diensten verleende. Een belabberde komedie van de onuitstaanbare Ozores, die, zoals altijd, kan rekenen op zijn familie. Een ode aan de subcultuur. Verder zijn onder meer te zien Florinda Chico en Emilio Laguna.

Esto sí se hace!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Fedra Lorente en Adriana Vega.

Wanneer zij ontdekken dat hun echtgenoten weleens avontuurtjes beleven met jonge meisjes, besluiten twee vrouwen hen met gelijke munt terug te betalen. Van Ozores viel niet meer te verwachten dan dit reactionaire wanprodukt, vergeven van seks van de slechtste soort. Onmogelijke film.

Esto es un atraco!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Fedra Lorente en Alfonso del Real.

Hooggeplaatst persoon in de economie besluit, met behulp van zijn secretaresse, een overval te plegen om zich te wreken op een aantal mensen die vroeger een rol hebben gespeeld in zijn leven, en hen aan te geven bij de politie. Tegelijkertijd met NO, HIJA NO en met bijna hetzelfde technisch-artistieke team; ook het resultaat was hetzelfde: een magere komedie.

Esto es un atraco

1987 |

Spanje 1987. Mariano Ozores. Met o.a. Fedra Lorente, Juanito Navarro en Antonio Ozores.

Hooggeplaatst persoon in de economie besluit, met behulp van zijn secretaresse, een overval te plegen om zich te wreken op een aantal mensen die vroeger een rol hebben gespeeld in zijn leven, en hen aan te geven bij de politie. Tegelijkertijd met NO, HIJA NO en met bijna hetzelfde technisch-artistieke team; ook het resultaat was hetzelfde: een magere komedie.

Cuatros mujeres y un lío

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Adriana Vega en Juanito Navarro.

Het verhaal van de uitvinder van een revolutionair kledingstuk in de categorie sexy vrouwelijke lingerie. Een Ozores/Esteso produkt, dat misschien iets minder platvloers en 'gemaakt' is dan normaal, maar uiteindelijk net zo onuitstaanbaar.

Los Presuntos

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Juanito Navarro.

Een onbetekenende vechtjas wordt er op uitgestuurd om een arme fotograaf te vermoorden. Eén van de grootste commerciële mislukkingen van Ozores.

Capullito de Alheli

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Jesús Puente, Antonio Ozores en Florinda Chico.

Twee homoseksuelen die schriftelijk met elkaar in contact zijn gekomen, besluiten tot een ontmoeting. De datum waarop zij hebben afgesproken blijkt echter 23 februari te zijn, de dag waarop een staatsgreep zal worden gepleegd. Stompzinnige, reactionaire komedie, typisch voor de maker, met onder meer Gracita Morales en María Isbert, komieken bij uitstek van de Spaanse cinema.

Que tía la CIA!

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Janito Navarro en Alfonso del Real.

Een dorpeling, vertegenwoordiger van kaas, raakt verstrikt in een spionage-affaire van notabene de CIA, tegen een project voor vereniging van de twee Duitslanden. Onnozele en makkelijke komedie, zoals we gewend zijn van Ozores. Verder te zien: Rafaela Aparicio, Gerard Tichy en Emiliano Redondo.

El Rollo de Septiembre

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores, Juanito Navarro en Pep Munné.

Een groepje studenten is in juni gezakt voor hun examen en volgt nu zogenaamd bijles. We zien hachelijke situaties, blote vrouwen en dwaze streken van de hand van de Ozores-clan. De mooie en niet bepaald ijverige leerlingen zijn: Blanca Marsillach, Sonia Martinez en Paula Molina. Matige film.

El Recomendado

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Rosa Valenti, Adriana Vega en Azucena Hernández.

Een sukkelaar maakt promotie omdat hij op de hoogte is van de liefdesavonturen van zijn chef. Dit is één van die ellenlange komedies van Mariano Ozores en Fernando Estese.

4 mujeres y un lío

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Arévalo, Juanito Navarro en Adriana Vega.

De uitvinder van een revolutionair stuk ondergoed voor vrouwen raakt bij een erotische chaos betrokken. Typisch knoeiwerk van Fernando Esteso, één van de grofste Spaanse komieken.

4 Mujeres Y Un Lio

1985 |

Spanje 1985. Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Vega, Juanito Navarro, Revalo, Antonio Ozores en Fernando Esteso.

De uitvinder van een revolutionair stuk ondergoed voor vrouwen raakt bij een erotische chaos betrokken. Typisch knoeiwerk van Fernando Esteso, één van de grofste Spaanse komieken.

El Pan debajo del brazo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, María Casanova, Pepe Da Rosa, Fedra Lorente en Juanito Navarro.

De film vertelt het verhaal van drie paren die een kind krijgen. We zien een opeenvolging van anekdoten over de identiteit van de toekomstige ouders. Weer een van die talloze komedies van Mariano Ozores. Deze keer snijdt hij problemen aan als abortus, werkloosheid en de onveiligheid van de burger; dit alles op de simpelste manier. Niets bijzonders.

El Cura ya tiene hijo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Alfonso del Real.

Een dorpspastoor bemerkt dat de jonge mensen niet naar zijn parochie komen omdat hij vorig jaar vader is geworden. Eén van de vele films van de 'clan Ozores', en een weinig opmerkelijke. Kan worden toegevoegd aan de reeks boertige kluchtspelen van het Spaanse toneel.

Al Este del Oeste

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Conrado San Martín en Adriana Vega.

Ruwe en stompzinnige parodie op de traditionele western, die moet bijdragen tot het succes van de Spaanse 'komiek' Esteso. Een ander lid van de cast is Fernando Sancho, één van de sleutelfiguren uit de geschiedenis van de filmkunst uit het westen van Spaanstalig Amerika.

La loca historia de los tres mosqueteros

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Blaki, Rafaela Aparicio en Valeriano Andrés.

Ruwe en stompzinnige parodie op de traditionele western, die moet bijdragen tot het succes van de Spaanse 'komiek' Esteso. Een ander lid van de cast is Fernando Sancho, één van de sleutelfiguren uit de geschiedenis van de filmkunst uit het westen van Spaanstalig Amerika.

Agítese antes de usarla

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Andrés Pajares, Jenny Llada, Alfonso del Real en Juanito Navarro.

In een ziekenhuis ontstaat tumult als enkele perverse patiënten geld het land uit willen smokkelen. Typische komedie van het humoristenpaar Esteso/Pajares, even slecht als hun andere films.

Padre no hay más que dos

1982 | Familiefilm, Komedie

Spanje 1982. Familiefilm van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Paloma Hurtado en María Casanova.

Twee in ongenade gevallen variété-artiesten vormen samen met hun kinderen een muziekgroep. De gewoonlijk nogal ruwe komieken Esteso en Pajares spelen in deze kinderfilm de hoofdrollen. De film is helaas net zo onuitstaanbaar als alle andere Spaanse produkties in dit genre.

El currante

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, María Casanova en Tomas Zori.

Een van de laatste films waarin Ozores en Pajares samenwerken. De populaire Spaanse komiek speelt het personage dat hem op de televisie beroemd maakte: de zeer rauwe arbeider. Niets aan toe te voegen.

El Primer divorcio

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manuel Summers, Carmen Cervera, Antonio Ozores en Maite Sancho.

Nadat de Wet op de Echtscheiding van kracht is geworden, besluit de hoofdrolspeler zijn vrouw voor zijn secretaresse aan de kant te zetten. Een trendgevoelig bijprodukt.

Cristóbal Colón, de oficio descubridor

1982 |

Spanje 1982. Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fiorella Faltoyano, María Kosti en Juanito Navarro.

Een afschuwelijke en grove parodie op de figuur van Christoffel Columbus, de omstreden ontdekker van Amerika. De film behaalde z'n groot commercieel succes in Spanje dat er zelfs een paar imitaties op volgden zoals EL CID CABRADOR en JUANA LA LOCA DE VEZ EN CUANDO.

Todos al suelo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Vier pechvogels besluiten een bank te overvallen. Een onuitstaanbare film.

Qué gozada de divorcio!

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Africa Pratt, Juanito Navarro en Azucena Hernández.

Een gescheiden man krijgt genoeg van zijn nieuwe burgerlijke staat. Onuitstaanbaar en vernederend, zoals van de makers valt te verwachten.

Queremos un hijo tuyo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Silvia Aguilar, Florinda Chico en Ricardo Merino.

Een vergrijsde miljonair heeft iemand nodig die zijn vrouw zwanger maakt. Dat is het geijkte recept van het duo Ozores/Esteso.

Los Liantes

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Adriana Vega.

Twee kleine zwendelaren zoeken hun fortuin in Torremolinos. Het klassieke bijprodukt van Mariano Ozores.

Los Chulos

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Jenny Llada en Alfonso del Real.

De harde strijd tussen de neef van een bisschop en een luxe-pooier zorgt voor een onuitstaanbare komedie met de acteurs Pajares en Esteso, die wel meer van dit soort films hebben gemaakt.

Brujas mágicas

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Angel de Andrés, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Om niet meer seksueel te worden belaagd, geeft een getrouwde vrouw de hoofdpersoon aan bij de ketter-rechtbank. Een smartelijke en ruwe middeleeuwse komedie.

Es peligroso casarse al los 60

1980 |

Spanje 1980. Mariano Ozores. Met o.a. Maria Luisa Ponte, Julita Martinez en Paco Martinez Soria.

Om niet meer seksueel te worden belaagd, geeft een getrouwde vrouw de hoofdpersoon aan bij de ketter-rechtbank. Een smartelijke en ruwe middeleeuwse komedie.

Es peligroso casarse a los 60

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Paco Martínez Soria, Julita Martínez, María Luisa Ponte en Antonio Ozores.

Een oude vrijgezel besluit op zijn zestigste te gaan trouwen, om te proberen nakomelingen te verwekken...De laatste komische film, waarin de onuitstaanbare Paco Martínez Soria de hoofdrol heeft gespeeld.

El liguero mágico

1980 | Horror, Fantasy, Erotiek, Historische film

Spanje 1980. Horror van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, Adriana Vega en María Luisa Ponte.

In een somber kasteel zit in de jarretels van het meisje Alicia (Vega) de sleutel van een schatkist verborgen. Een beledigende en platte satire op de gothic horror. Het scenario is van regisseur Ozores. Het camearwerk is van Raúl Artigot.

El Soplagaitas

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Violeta Cela, Rafael Alonso, Jenny Llada en Antonio Ozores.

De erotische tegenslagen van een pechvogel. Onuitstaanbaar.

El Erótico enmascarado

1980 | Komedie, Erotiek

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Africa Pratt, Antonio Ozores en María Salerno.

Een voormalig acteur van pornofilms voelt zich impotent. De klassieke platte komedie van Ozores en Esteso.

Unos Granujas decentes

1979 | Komedie

Mexico/Spanje 1979. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. María Victoria, Antonio Ferrandis, Bárbara Rey en Manolo Zarzo.

Een groep nonnen moet zijn grond verdedigen tegen een uitbuiter. Een film die zich onderscheidt van de overige produkten van Mariano Ozores, maar even slecht is.

Los Energéticos

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Sara Mora, Antonio Ozores en Ajita Wilson.

In een Spaans dorp dreigen zich onrustbarende ecologische ontwikkelingen voor te doen. De tweede film van Mariano Ozores, met het komische duo Pajares en Esteso in de hoofdrol. Even opportunistisch en laag bij de gronds als zijn overige films. Het enige prikkelende detail is het optreden van Ajita Wilson, de ster van de erotische cinema.

Los Bingueros

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Africa Pratt en Antonio Ozores.

Twee simpele zielen die verzot zijn op het spelen van bingo, sluiten vriendschap met elkaar. De eerste in de reeks zeer slechte films die door Mariano Ozores werd geregisseerd met het komische paar Fernando Esteso en Andrés Pajares in de hoofdrol.

Donde hay patrón

1978 | Komedie, Musical

Spanje 1978. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Escobar, Sara Lezana, Manolo Gómez Bur en Alvaro de Luna.

Een zeeman is amateur-zanger. Het succes van Escobar behoorde al tot het verleden en zijn oude getrouwen kwamen de film niet eens zien.

Cuentos de las sábanas blancas

1977 | Komedie, Erotiek

Spanje 1977. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Otero, Bárbara Rey, Pedro Osinaga, Africa Pratt en Helga Liné.

In een middeleeuws dorp vinden allerlei erotische avonturen plaats. Een plat en smakeloos blijspel.

Tío, de verdad vienen de París ?

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Inma de Santis, Africa Pratt en Rafaela Aparicio.

Een naïef meisje weet niet waar de kinderen vandaan komen.Een beschamende film.

Ellas los prefieren ... locas

1976 | Komedie

Spanje/Mexico 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Sacristán, Teresa Velázquez, Enrique Guzmán, Esperanza Roy en Antonio Ozores.

Een manager moet met een homosexueel naar bed gaan, zodat zijn vrouw er niet achter komt dat hij een minnares onderhoudt. Een middelmatig blijspel, hoewel het verhaal genoeg scherpzinnige vondsten bevat.

Alcalde por elección

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Mirta Miller, Florinda Chico en Antonio Ozores.

Iedere keer als een dorpsbewoner de stad bezoekt, komt hij met totaal andere gewoontes terug. Dit is een slechte kopie van de toch al middelmatige film NO DESEARÁS AL VECINO DEL 5.

Nosotros los decentes

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Carmen Sevilla, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico en Queta Claver.

De volmaakte en zuivere liefde die ontstaat tussen een getrouwde man en een vrouw die voor haar stervende echtgenoot zorgt. Een film die in alle opzichten erbarmelijk genoemd mag worden.

Mayordomo para todo

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Emma Cohen, Juan Luis Galiardo en Josele Román.

Een industrieel die in een economische crisissituatie verkeert ziet zich genoodzaakt zijn persoonlijkheid te verwisselen voor die van zijn major domus. Een gebruikelijk komisch bijprodukt van het duo Ozores/Landa.

Los Pecados de una chica casi decente

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, Alfredo Landa, Antonio Ferrandis en Joaquín Roa.

De verschillende gedaanteverwisselingen van een Italiaanse priester. De onmogelijke Mariano Ozores laat voor deze keer zijn Spaanse milieu achter zich, maar daarmee wordt de film zeker niet acceptabeler.

Jenaro, el de los 14

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, María Luisa San José, Mari Carmen Prendes en Josele Román.

De dorpsomroeper verdient een fortuin in de voetbalpool, waardoor hij plotseling door alle meisjes hevig wordt begeerd... Een zeer slechte film, zoals alle komedies van Alfredo Landa uit de jaren zestig en zeventig.

Fin de semana al desnudo

1974 | Komedie

Venezuela/Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Lina Morgan, Haidee Baeza en Helga Liné.

Een eenvoudige Spanjaard gaat naar Venezuela aangetrokken door de exotische sfeer. Onuitstaanbaar komisch-toeristisch knoeiwerk.

El Reprimido

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Emma Cohen, Isabel Carcés en Antonio Ozores.

Een pechvogel doorstaat doodangsten van het idee om tijdens zijn huwelijksnacht af te gaan. Zo slecht als het gebruikelijk is bij de films van de vroegere Landa (en van Ozores van nu).

El Calzonazos

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico, Mari Carmen Prendes en María Kosti.

Een wat oudere man die geheel door zijn familie wordt overheerst, besluit na enkele tabletjes te hebben ingenomen, de teugels thuis in handen te nemen. De klassieke reactionair-paternalistische komedie met in de hoofdrol Martínez Soria.

Dormir y ligar, todo es empezar

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Esperenza Roy, Antonio Ozores en Gracita Morales.

Omdat een man werkloos is verwaarloost hij zijn vrouw. De ondergang van de zielige komedie die ooit populair was dankzij Landa.

Una Monja y un Don Juan

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sazatornil, Tomás Zori en Tina Sáinz.

Een non besluit overal goed te doen. Absoluut onbeschrijfelijk en met bijna surrealistische momenten, zo slecht. Eigenlijk is het idee nog gestolen ook van Buñuels VIRIDIANA.

Señora doctor

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sacristán en Antonio Ozores.

Een vrouwelijke dokter komt in een achterlijk dorp. Een doorsnee-komedie in dit genre.

La Llamaban la madrina

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sazatornil, Antonio Ozores, Alfredo Mayo en Bárbara Rey.

Een ongelukkige vrouw wil de baas van de Madrileense onderwereld worden. Een bijzonder stompzinnige parodie op THE GODFATHER.

Venta de pisos

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en María Asquerino.

De uiteenlopende zaken die zich afspelen rondom de klanten van een modern makelaarskantoor. Een van de meest onbeschaamde en reactionaire komedies die ooit door Ozores gemaakt werd.

Manolo la nuit

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, María José Alfonso, Josele Román, José Sacristán en Juanjo Menéndez.

Omdat hij genoeg heeft van zijn vrouw leeft een man van de toeristes aan de Costa del Sol. Even slecht als de overige komedies van Landa/Ozores.

Si fulano fuese mengano

1971 |

Spanje 1971. Mariano Ozores. Met o.a. Florinda Chico, Antonio Ozores en José Luis Lopéz Vázquez.

Omdat hij genoeg heeft van zijn vrouw leeft een man van de toeristes aan de Costa del Sol. Even slecht als de overige komedies van Landa/Ozores.

La Graduada

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Luis Lopéz Vázquez, Florinda Chico, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Een niet erg knap meisje weet niet wat zij na haar afstuderen moet doen. Een onuitstaanbare pseudo-karikatuur van THE GRADUATE.

En la red de mi canción

1971 | Musical, Romantiek

Spanje 1971. Musical van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Andrés do Barro, Cassen, Antonio Ozores en Alfredo Mayo.

Een zanger raakt verliefd op een bewonderaarster. Knoeiwerk, met als enig doel munt te slaan uit de korststondige populariteit van Andrés do Barro.

En un lugar de la Manga

1970 | Komedie, Musical

Spanje 1970. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Een grondbezitter die tevens amateurzanger is, weigert zijn grond aan een bouwonderneming te verkopen. Een van de knoeiwerken waarin Manolo Escobar en Conchita Velasco de hoofdrollen vervullen.

Susana

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Juanjo Menéndez, Florinda Chico, Angel Aranda en Manolo Zarzo.

Een vlot meisje komt in een arm dorpje aan. Een walgelijke komedie.

Matrimonios separados

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Teresa Gimpera, José Sacristán, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Vier echtparen komen tot de ontdekking dat hun verbintenis niet wettig is, omdat de priester een bedrieger was. Zoals zovele Spaanse komedies uit die tijd: knap slecht.

4 noches de boda

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Alfredo Landa, Luchy Soto en Antonio Ozores.

De huwelijksvooruitzichten van vier onlangs getrouwde paren zijn niet best, en dat is deze film ook niet. Maar van Ozores kun je niets beters verwachten.

Operación Mata Hari

1968 |

Spanje 1968. Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ozores en Pilar Velázquez.

Een onnozel verloofd stel ontmoet bij toeval Mata Hari in hoogst eigen persoon. Een grove parodie op de legendarische Nederlandse spionne uit WOI.

Objetivo: bikini

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ozores en Antonio Pica.

Aan de Spaanse kust doet zich een spionagezaak voor. Deze betreurenswaardige komedie exploiteert twee in die tijd modieuze verschijnselen: het cinematografische (de spionagefilms van het type James Bond) en het sociologische (de toename van het buitenlandse toerisme in Spanje)

Cómo está el servicio!

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Antonio Ferrandis en José Sacristán.

Een naïeve provinciaalse komt naar Madrid om daar in de huishouding te gaan werken. Een beschamende, ongerijmde komedie.

Operación Cabaretera

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Mara Cruz en Tomás Blanco.

Een cabaretière wordt betrokken in een criminele zaak. Een film zoals alle andere 'Operaties' en 'Doelwitten' van Mariano Ozores.

Crónica de 9 meses

1967 | Komedie

Spanje/Italië 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Franco Ressell en Alfredo Landa.

Het onderling erg verschillende leven van vier echtparen vanaf het moment dat de vrouwen zwanger raken tot de geboorte van de kinderen. Uiterst vulgair produkt van een overigens kundig komedieregisseur.

40 grados a la sombra

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Alfredo Landa, Gracita Morales en Antonio Ozores.

Drie Spanjaarden die psychologisch niet veel van elkaar verschillen brengen de zomer in zeer verschillende milieus door. Eén van de films die Mariano Ozores regisseerde naar aanleiding van de toeristen-explosie in Spanje.

Operación secretaria

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Fanny Cano en Manolo Gómez Bur.

Een baas nodigt zijn secretaresse uit het weekend met hem door te brengen. Even stuitend en denigrerend als alle komedies van Mariano Ozores uit die tijd.

Hoy como ayer

1966 | Komedie, Fantasy

Spanje 1966. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Conchita Velasco, Gracita Morales en Francisco Rabal.

Een man uit de jaren twintig stapt uit een portret om een journalist uit de jaren zestig te laten zien in hoeverre de tijden veranderd zijn. Een buitensporige en acceptabele komedie, met een cast van zeker belang in de Spaanse cinema.

Historias de la fiesta

1965 |

Spanje 1965. Mariano Ozores. Met o.a. Simon Ramirez, Joaquin Vidriales en Sebastian Palomo Linares.

Een man uit de jaren twintig stapt uit een portret om een journalist uit de jaren zestig te laten zien in hoeverre de tijden veranderd zijn. Een buitensporige en acceptabele komedie, met een cast van zeker belang in de Spaanse cinema.

Las Hijas de Elena

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Isabel Garcés, Laura Valenzuela, María Mahor en Soledad Miranda.

Om hun moeder niet alleen achter te laten, besluiten drie huwbare zusters ook voor haar een verloofde te zoeken. Een komedie, beter dan de andere films die deze regisseur met onvermoeibare ijver maakte.

La Hora incógnita

1963 | Sciencefiction, Drama

Spanje 1963. Sciencefiction van Mariano Ozores. Met o.a. Emma Penella, Carlos Estrada, José Luis Ozores en Fernando Rey.

De laatste momenten van een aantal personen wier dagen zijn geteld tengevolge van de werking van een atoomexplosie. Een van de weinige films van Mariano Ozores buiten het komische genre. Het is echter daarom nog geen goede film.

Chica para todo

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en Vicky Lagos.

Een naïef meisje uit de provincie is in Madrid komen wonen en wil ten koste van alles een deftige dame worden. Afgezaagde en uiterst vulgaire komedie.

Suspendido en sinverguenza

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Antonio Prieto.

Een keurige jongeman wil zijn leven veranderen, maar tevergeefs.Een zeer slechte komedie, die echter hoe dan ook beter is dan de meer recente films van Ozores.

Alegre juventud

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Adolfo Marsillach, Antonio Ozores en Emma Penella.

De film behandelt de motieven van de jonge hoofdrolspelers om hun intrede te doen in het Groot Seminarie. De familie Ozores is bijna compleet in dit onbelangrijke melodrama.

Salto mortal

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Roberto Camardiel, Antonio Ozores, Diana Lorys en Elisa Montés.

De artiesten van een goedkoop circus zetten een plan op teneinde hun financiële situatie beter te maken. Een slechte film van Ozores maar toch iets beter dan de films die hij tegenwoordig regisseert.

Las 2 y media y veneno

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Ozores, Antonio Ozores, Elisa Montés en Fernando Rey.

Een buitensporige familie komt op het idee om een misdaad te plegen. De eerste speelfilm van Mariano Ozores met zijn broers José Luis en Antonio in de hoofdrollen.