Niels Borksand

Acteur

Niels Borksand is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

De største helte

1996 | Komedie

Denemarken 1996. Komedie van Thomas Vinterberg. Met o.a. Thomas Bo Larsen, Ulrich Thomsen, Mia Maria Back, Bjarne Henriksen en Paprika Steen.

Dertiger Karsten (Larsen) uit Denemarken is voorwaardelijk vrij en hokt bij zijn beste vriend Peter (Thomsen), die aan epilepsie lijdt. Louise (Back) is twaalf en de dochter van Karsten, die zich zijn vaderschap niet bewust was. Louise drost hem bij haar stiefvader Allan (Henriksen), een ex-militair. Ze belandt bij Karsten en Peter. Karsten en Louise kunnen meteen goed met elkaar overweg. Karsten en Peter besluiten naar Zweden te gaan om de bloemetjes buiten te zetten en nemen Louise mee. Louise`s stiefvader zet de achtervolging in nadat hij bij de politie aangifte heeft gedaan wegens ontvoering. Het speelfilmdebuut van Vinterberg die met en Bo Hr. Hansen het tamelijk inhoudsloze, maar soms grappige scenario schreef. Er wordt aardig geacteerd en twee jaar later wist bijna iedereen door de Dogmafilm FESTEN wie Vinterberg was. Dit in eigen land bekroonde debuut (een thuiswedstrijd) wordt regelmatig opgegraven omdat Vinterberg in huisvlijt- en toneelschuurfilmkringen aanbeden wordt. Het camerawerk is van Anthony Dod Mantle.

Uden en trævl

1968 | Komedie, Erotiek

Denemarken 1968. Komedie van Annelise Meineche. Met o.a. Anne Grete, Ib Mossin, Niels Borksand, Ki-Jo Feza en Niels Dybeck.

Een Deens plattelandsmeisje meent dat zij frigide is en gaat op aanraden van haar arts (!) op reis door Europa om ervaring met mannen op te doen. Deze best aardige sekskomedie van Meineche kent een paar kostelijke momenten, maar verliest elders weer veel van haar aantrekkelijkheid door het moralistische tintje. USA/GB-titel: WITHOUT A STITCH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Niels Borksand op televisie komt.

Reageer