Michail Kononov

Acteur

Michail Kononov is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ona s metloy, on v chernoy shliape

1987 | Fantasy

SUHH 1987. Fantasy van Vitali Makarov. Met o.a. Maria Evstigneeva, Alexander Frish, Michail Svetin, Nina Ruslanova en Michail Kononov.

Svetin, een fervent literator, kan de laatste tijd geen letter meer op papier krijgen. Plotseling wordt hij omringd door figuren uit verschillende Russische sprookjes. Met hen beleeft hij leuke avonturen, hij wordt verliefd, enzovoort. Prettig om naar te kijken, maar het verhaal doet nogal gekunsteld aan.

Vokzal dlja dvoitsj

1983 | Komedie

SUHH 1983. Komedie van Eldar Rjazanov. Met o.a. Ljoedmilla Goertsjenko, Oleg Basilasjvili, Nikita Michalkov, Nonna Mordioekova en Michail Kononov.

Een verrassend lichtvoetige Russische tragikomedie met Goertjenko als een concertpianist die in een Siberisch werkkamp is beland en op een dag een pasje krijgt om zijn vrouw te gaan bezoeken. Onderweg moet hij een accordeon gaan oppikken. In een flash-back zien we hoe hij in het werkkamp is terechtgekomen en een aantal elementen uit die flash-back worden verwerkt in het bezoek aan zijn vrouw, dat met de nodige verwikkelingen gepaard zal gaan. Goed bedoeld en met een aantal aardige scènes, maar structureel zwak en veel te lang.

Kolza Alamansora

1977 | Fantasy, Familiefilm

SUHH 1977. Fantasy van Igor Wosnessenski. Met o.a. Swetlana Smirnova, Michail Kononov, Valentina Talysina, Ludmila Dmitreva en Fjodor Nikitin.

Twee prinsesjes, Aleli (Smirnova) en Augusta (Dmitreva) verschillen met elkaar als de dag en de nacht. Augusta is hebberig en achterbaks, haar zus is de bescheidenheid en vriendelijkheid zelve. Tovenaar Almanzor (Nikitin) laat hun twee ringen zien: de ene is van goud en de ander van blik. Een der ringen brengt macht, rijkdom en geluk. Veel prinsen komen op de mare af en dingen naar de hand van Augusta, die - hoe kon het ook anders - de gouden ring had genomen. Aleli krijgt slechts de bewondering van de zachtaardige hovenier Sinsiver (Kononov), maar het zijn zij die gaan trouwen en nog heel lang en gelukkig zullen leven. Braaf moralistisch sprookje uit de Sovjet-cinema. Het scenario is van Valentin Vinogradov, die het verhaal van T. Gabbe bewerkte. Aleksandr Rubin stond achter de camera.

Finist, jasni sokol

1975 | Familiefilm, Fantasy

SUHH 1975. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Vjasheslav Voskressenki, Svetlana Orlova, Michail Kononov, Michail Pugovkin en Ludmilla Shityajeva.

Vaderlandslievend sprookje over een horde vijanden die Rusland binnenvallen en aangevoerd worden door de arglistige Kartaus Rotbart, die kan toveren en in een zeer korte tijd grote delen van het land in zijn macht heeft. De dappere Finist is de enige die hem kan bestrijden, maar hij wordt met behulp van magie in een bosmonster veranderd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michail Kononov op televisie komt.

Reageer