Ekaterina Tirdatova

Scenarist

Ekaterina Tirdatova is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Fortress Of War

2010 | Oorlogsfilm

Wit-Rusland/Rusland 2010. Oorlogsfilm van Aleksandr Kott. Met o.a. Aleksey Kopashov, Andrey Merzlikin, Pavel Derevyanko, Aleksandr Korshunov en Maksim Kostromykin.

USSR, 22 juni 1941, dageraad: Operatie Barbarossa explodeert. In de Wit-Russische garnizoensstad Brest ligt het negentiende-eeuwse fort onder vuur van de Wehrmacht. Het grimmige verhaal van de kansloze verdediging wordt in deze prestigeproductie verteld vanuit het oogpunt van enkele Sovjetmilitairen en vanuit het perspectief van de vijftienjarige leerling-tubaspeler Sascha. Regisseur Kott hanteert het brede gebaar, waarbij het visuele aspect een ietwat ongepast hoogglanskarakter heeft. Niettemin biedt dit oorlogsspektakel meeslepend drama per strekkende meter. Brest, heroverd in 1944, werd later een verzetssymbool annex pelgrimsoord van Rode Leger-heroïek.

Sunduk predkov

2006 | Drama, Komedie

Frankrijk/Duitsland/Kirgizië/Rusland 2006. Drama van Nurbek Egen. Met o.a. Natacha Régnier, Bolot Tentimyshov, Marat Zhantelier en San Amanov.

Aidar (Tentimyshov) keert vol trots met zijn Franse geliefde Isabelle (Régnier) vanuit Parijs terug naar zijn geboortedorp in Kirgizië. Maar het bezoek is niet helemaal onbezorgd. Aidar komt in een spagaat terecht tussen het oude leven dat hij kent en het nieuwe leven dat hij inmiddels leidt. Eerste lange speelfilm van regisseur Egen, wiens korte film Sanzhyra zich ook aan het immense Ysykköl meer in het noordoosten van Kirgizië afspeelde. Régnier kreeg eind jaren negentig verschillende prijzen voor haar rol in La vie rêvée des anges.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ekaterina Tirdatova op televisie komt.

Reageer