Sid Vicious

Acteur, Componist

Sid Vicious is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

The Filth and the Fury

2000 | Muziek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2000. Muziek van Julien Temple. Met o.a. Nancy Spungen, Glen Matlock, Steve Jones, Paul Cook en John Lydon.

De maker van The Great Rock 'n' Roll Swindle komt met een documentaire over de roemruchte Sex Pistols, met bijdragen van de nog in leven zijnde ex-Pistols.

Rock & Roll

1995 | Documentaire, Muziek, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Documentaire van David Espar, Daniel McGabe en Karen Walsh. Met o.a. Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown, Little Richard en The Beatles.

Muziekdocumentaire als miniserie in tien delen van [KA1]e[KA1]en uur. Sterk vanaf de eerste tot de laatste minuut begint dit in de Amerikaanse Deep South, waar het zijn hart hoog houdt. Onder de loep wordt genomen de ontwikkeling van de rockmuziek uit de blues, gospel, country en jazz tot in de jaren 1990, waarin de techno opkwam. In de eerste aflevering gaan we terug naar de bron in de beginjaren 1950 toen Elvis Presley, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis een nieuw elan gaven aan rythm `n` blues in de vorm van rock. Delen 2, 3 en 4 gaan over de invloed op het publiek van Bob Dylan en The Beatles, de opkomst van producent Phil Spector, de successen van meidengroepjes, de Engelse invasie (in Amerika), producent George Martin praat over zijn samenwerking met The Beatles, Mowtown sound, Eric Clapton en The Cream, Keith Richards en Jimmy Paige van Led Zeppelin, die zich lovend uitlaten over de blues. In de delen 5 tot 9 komen voor het voetlicht Jerry Garcia van Grateful Dead, die vertelt over Woodstock en Altamont, David Bowie praat over zijn veranderingen, James Brown, The Sex Pistols en punk. De laatste aflevering is gewijd aan rap. Een interessante film over de rockmuziek, waaraan natuurlijk valt af te dingen dat het nog veel uitgebreider had kunnen zijn. De commentaarstem is van Live Schreiber.

The Great Rock 'n' Roll Swindle

1980 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1980. Muziek van Julian Temple. Met o.a. Malcolm McLaren, Johnny Rotten, Sid Vicious, Steve Jones en Paul Cook.

Fascinerend portret van de choquerende punkgroep The Sex Pistols, met als voornaamste leden Johnny Rotten en wijlen Sid Vicious.

The great rock'n'roll swindle

1979 | Fake documentaire

Verenigd Koninkrijk 1979. Fake documentaire van Julien Temple. Met o.a. Ronnie Biggs, Paul Cook, Steve Jones, Sid Vicious en Johnny Rotten (John Lydon).

Fascinerend portret van de choquerende punkgroep The Sex Pistols, met als voornaamste leden Johnny Rotten en wijlen Sid Vicious.

The Punk Rock Movie

1978 | Documentaire, Musical, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1978. Documentaire van Don Letts. Met o.a. Cat Woman, Steve Strange, Robin Banks, Mark P. en Dee Generate.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sid Vicious op televisie komt.

Reageer