Kathleen Kirkham

Acteur

Kathleen Kirkham is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

One Eight Apache

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Ben Wilson. Met o.a. Roy Stewart, Kathleen Kirkham, Wilbur McGaugh, George M. Daniel en Dick La Reno.

Als Stewart en Kirkham willen trouwen, wordt hun dag gruwelijk verstoord door Daniel. Het kost de nodige actie alvorens het huwelijk eindelijk kan worden gesloten. Een matige western, beneden het gemiddelde van de films van Stewart. J. Grubb Alexander baseerde zijn scenario op een verhaal van Peter B. Kyne.

Back to Yellow Jacket

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Ben Wilson. Met o.a. Roy Stewart, Kathleen Kirkham, Earl Metcalfe en Jack Pratt.

Eén van de vele westerns die Roy in de jaren tien en twintig maakte. Dit is meer een western-drama, waarin zijn vrouw Kirkham het leven in de woestenij, waar Roy naar goud zoekt, niet meer kan verdragen en er vandoor gaat. Het scenario van J. Grubb Alexander is gebaseerd op een verhaal van Peter B. Kyne. Harry Gersted was de cameraman.

The Sky Pilot

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van King Vidor. Met o.a. John Bowers, Colleen Moore, David Butler, Harry Todd en James Corrigan.

Één western van Vidor, die in 1919 zijn regiedebuut maakte. Bowers is een jonge dominee, die door de cowboys na enige strubbelingen geaccepteerd wordt en onder de naam 'De Hemelpiloot' zelfs populair wordt. Deze film speelt zich af in het noordwesten van Canada. Ralph Connor schreef de roman, die door John McDermoott bewerkt werd. Gus Peterson deed het camerawerk.

The Foolish Matrons

1921 | Komedie

Verenigde Staten 1921. Komedie van Maurice Tourneur en Clarence Brown. Met o.a. Hobart Bosworth, Doris May, Frankie Lee, Mildred Manning en Kathleen Kirkham.

Een adaptatie van de destijds populaire roman van Don Byrne. Het gaat om een grappig of zelfs satirisch verhaal over drie aanvankelijk mislukte huwelijken, die uiteindelijk toch slagen. De vraag is waarom Clarence Brown als co-regisseur werd aangetrokken: in de uitermate nauwkeurige regie is vooral de hand van Tourneur te herkennen. Fraaie decors van F. Mueller. Adequaat spel. Roept een ouderwetse en nostalgische sfeer op: het speelt zich af in het New York uit 1921, dat een karikatuur lijkt van het huidige. Er bestaan kopieën van verschillende lengte.

Tarzan of the Apes

1918 | Zwijgende film, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1918. Zwijgende film van Scott Sidney. Met o.a. Elmo Lincoln, Enid Markey, True Boardman, Kathleen Kirkham en Gordon Griffith.

De allereerste Tarzanfilm is een verrassend bezienswaardige en directe bewerking van Burroughs' vertelling, hoewel Lincoln een bierbuik met zich meetorst en eruitziet of hij vijftig is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kathleen Kirkham op televisie komt.

Reageer