Nicole Robert

Producer

Nicole Robert is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

La peur de l'eau

2011 | Komedie, Misdaad

Canada 2011. Komedie van Gabriel Pelletier. Met o.a. Pierre-François Legendre, Brigitte Pogonat, Normand D'Amour, Stéphanie Lapointe en Michel Laperrière.

Op een dag wordt in de zee onder aan een klif het lijk gevonden van een jonge vrouw. De wat verlegen politieman Surprenant (Legendre), die lijdt aan watervrees, onderzoekt de zaak, maar ook wordt vanuit Montréal een inspecteur gestuurd. Maar zijn Surprenant en zijn collega (Pogonat) wel zo sukkelig als ze op het eerste gezicht lijken? Soms flauwe, soms charmante misdaadkomedie, met een wat rommelig en niet erg origineel script. Maar de beelden van de Îles-de-la-Madeleine zijn mooi.

1981

2009 | Drama, Komedie, Biografie

Canada 2009. Drama van Ricardo Trogi. Met o.a. Jean-Carl Boucher, Sandrine Bisson, Claudio Colangelo en Élizabeth Adam.

In zijn derde regie verhaalt Trogi over het turbulente jaar waarin hij als elfjarige verhuisde. Om erbij te horen en indruk te maken op het meisje van zijn prepuberdromen, liegt en fantaseert school- en buurtnieuweling Ricardo erop los. Uiteraard halen waarheid en realiteit de Québec-Pinokkio genadeloos in. Treffend tijdsbeeld (calculatorhorloge, walkman, Ricardo geschminkt als Kiss' Paul Stanley) herinnert in zijn bitterzoete wisselbadentoon sterk aan de onvolprezen tv-serie The Wonder Years. Het droog-ironische commentaar is van de maker zelf, die de tragikomische WO II-openingsscène uit de familiefolklore opdiepte.

Horloge biologique

2005 | Drama

Canada 2005. Drama van Ricardo Trogi. Met o.a. Patrice Robitaille, Pierre-François Legendre, Jean-Philippe Pearson en Catherine Proulx-Lemay.

De Canadese tragikomedie 'Biologische klok' presenteert drie dertigers in Franstalig Quebec die worstelen met vaderschap. Eén is een oververmoeide vader, de ander is een panische aanstaande vader en de laatste doet er alles aan om geen vader te worden (oa anticonceptiepillen in het drankje van zijn vriendin). De heren worden letterlijk gepresenteerd als neanderthalers, als seksueel en sociaaleconomisch gefrustreerde wezens die worden gedreven door natuurdriften. Drank en sport vullen de gaten in hun tochtige vriendschappen én in het doorzichtige scenario. En terwijl de mannen in hun oersoep gaarkoken kijken de paarlustige vrouwen meewarig toe. Vluchtig als een scheet in de wind.

Les aimants

2004 | Komedie, Romantiek

Canada 2004. Komedie van Yves Pelletier. Met o.a. Stéphane Gagnon, Sylvie Moreau, Isabelle Blais en David Savard.

Yves Pelletier is in eigen land vooral bekend als lid van de komediegroep Rock et Belles Oreilles en maakte met Les aimants zijn speelfilmdebuut. Julie (Blais) keert na jaren afwezigheid terug naar Montreal en trekt in bij haar zus Jeanne (Moreau). Die is verloofd met Noël maar hun relatie zou beter kunnen: als ze al communiceren is het via briefjes op de koelkast. Onwillekeurig brengt Julie's aanwezigheid iets bij de twee teweeg, zeker wanneer zij zich met de briefjes gaat bemoeien. Romantische komedie met in Canada populaire acteurs waarin iedereen verliefd raakt op de 'verkeerde' en toch alles weer goed komt.

Karmina

1996 | Horror, Komedie

Canada 1996. Horror van Gabriel Pelletier. Met o.a. Isabelle Cyr, Robert Brouillette, Yves Pelletier, France Castel en Gildor Roy.

Om haar huwelijk met een stijve Vlad (Pelletier) te ontlopen ontvlucht de 140-jaar oude vampiere Karmina (Cyr) haar geboorteland Transylvania. Ze vindt onderdak bij haar tante Esmeralda (Castel) in Montr[KA1]eal. Deze laat Karmina drinken van een eigen brouwsel dat vampieren toelaat om tijdens de dag buiten te komen. Voor Karmina betekent dit een hele cultuurschok. Voor het eerst in haar leven ziet ze de zon. Haar ongewoon gedrag trekt de aandacht van de jonge musicus Philippe (Brouillette), die op haar verliefd wordt. Ondertussen zijn ook de Vlad en Karmina's ouders in Canada belandt. Deze laatsten hebben trouwens nog een eitje te pellen met Esmeralda. Het verhaal lijkt leuker dan de film die erop gebaseerd is. De humor is gemakkelijk en weinig gemotiveerd, de situaties voorspelbaar. De makers hadden beter eens eerst naar Polanski's VAMPIRE KILLERS gekeken om te leren hoe ze een komische vampierenfilm moeten maken. Saai scenario van Gabriel, Yves en Andrée Pelletier en Ann Burke. Eric Cayla stond achter de camera. Dolby Stereo.

La guerre des Tuques

1985 | Familiefilm, Komedie

Canada 1985. Familiefilm van André Melançon. Met o.a. Duc Minh Vu, Cédric Jourde, Julien Elie, Maripierre Arseneau D'Amour en Jean-François Leblanc.

Een dorpje in Qu[KA1]ebec wordt bedolven onder de sneeuw, tot grote vreugde van de kinderen die zich over twee bendes verdelen om een `guerre des tuques` (oorlog van de wollen mutsen) te voeren. Doel van de strijd is de verovering van een fraai geconstrueerd sneeuwkasteel. Een meisje is aanvoerster van een bende die uit jongens bestaat. De film is eigenlijk een Canadese versie van LA GUERRE DES BOUTONS van de Franse regisseur Yves Robert, vol natuurlijk gefilmde kinderlijke verbeelding en gekheid. Een heel bijzondere kinderfilm met prachtige beelden van cameraman François Protat. Het scenario is van Danyéle Patenaude, Roger Cantin en regisseur Mélançon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicole Robert op televisie komt.

Reageer