Enzo Robutti

Acteur

Enzo Robutti is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

I Picari

1987 | Avonturenfilm, Komedie

Spanje/Italië 1987. Avonturenfilm van Mario Monicelli. Met o.a. Giancarlo Giannini, Enrico Montesano, Vittorio Gassman, Nino Manfredi en Giuliana de Sio.

Stijlvolle produktie, met vakmanschap en veel inventiviteit gemaakt. De film, met veel sterren, is gebaseerd op 17e-eeuwse schelmenromans uit Spanje. Twee schurkachtige helden, een hoerenzoon, die aan een wrede blinde man wordt verkocht, en de zoon van een oplichter, die aan de galg is gestorven, komen elkaar tegen. Zij verliezen elkaar uit het oog en komen elkaar telkens weer tegen. De Sio is buitengewoon sexy en de acteurs spelen prachtig. Goed camerawerk van Tonino Nardi.

Il 45mo Parallelo

1986 | Drama

Italië 1986. Drama van Attilio Concari. Met o.a. Thom Hoffman, Valeria D' Obici, Andrea Puglisi en Enzo Robutti.

Dit speelfilmdebuut van de Milanese modefotograaf Concari is een meesterwerk van de zwart-wit-cinematografie. De beelden staan centraal en er is nauwelijks sprake van een verhaal. De hoofdpersoon is een beroepsfotograaf die foto's neemt van plaatselijke Parmezaanse boeren en een vakantie-serveerster die zich tot hem voelt aangetrokken. De film toont de excentrieke autochtonen en hun vreemde zomerse bezigheden. Goede pop- en andere moderne muziek en originele montage maken de film de moeite van het bekijken waard.

Pierino la pesta alla riscossa

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Umberto Lenzi. Met o.a. Giorgio Adriani, Jenny Tamburi, Didi Perego, Lucia Cassini en Lella Fabrizi.

Deze film is een verschrikkelijk wanprodukt. Het gaat over een lelijke, vuilbekkende jongeman die bij zijn ouders en grootmoeder inwoont. Hij jaagt iedereen tegen zich in het harnas met zijn irritante gedoe en zorgt overal voor moeilijkheden met zijn weerzinwekkende streken. Een bijzonder platvloerse poging tot leuk doen.

Pierino colpisce ancora

1982 | Komedie, Erotiek

Italië 1982. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Alvaro Vitali, Michela Miti, Enzo Robutti en Toni Ucci.

Wederom de rampspoeden van het onmogelijke jongetje op kostschool, ditmaal in Sicilië. Een platvloerse, ordinaire en stupide komedie met niets anders dan de gebruikelijke elementen: jaloezie, voyeurisme, kleinsteedsheid, seks en naakt. Alleen mooie Michela Miti is leuk om naar te kijken, met of zonder kleren.

Bingo Bongo

1982 | Komedie

Italië/Duitsland 1982. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Adriano Celentano, Carole Bouquet, Felice Adreassi, Enzo Robutti en Walter D'Amore.

In de jungle wordt een door apen grootgebrachte man (Celentano) gevonden en naar Itali[KA3]e gebracht, waar hij verliefd wordt op de etnologe (Bouquet) die hem observeert en hem beschaving probeert bij te brengen. Als ze zijn avances weigert, gebruikt hij 'aap'-technieken om haar te veroveren. Deze rumoerige klucht met veel gooi-en-smijtwerk heeft in het kader van Celentano's internationale succes minder dialect- en dialooggrappen dan voorheen en is wat zorgvuldiger gemaakt, maar blijft toch strikt voor de liefhebbers bestemd. Tenzij men zich wil vergapen aan Bouquets transformatie van blauwkous tot sensuele minnares.

Mia moglie torna a scuola

1981 | Komedie, Erotiek

Italië 1981. Komedie van Giulia Carnimeo. Met o.a. Renzo Mantagnani, Carmen Russo, Cinzia de Ponti, Marisa Melini en Enzo Robutti.

De vrouw van een eigenaar van een delicatessenzaak gaat door voor de mooie, maar domme schoonheid. Daar heeft ze genoeg van en ze gaat terug naar school om te bewijzen hoe knap ze is. Een dun verhaaltje vormt de alibi om uit de kleren te kunnen gaan in deze Italiaanse komedie.

Bosco d'amore

1981 | Drama, Historische film, Romantiek

Italië 1981. Drama van Alberto Bevilacqua. Met o.a. Monica Guerritore, Rodolfo Bigotti, Christea Avram, William Berger en Mario Feliciani.

In de middeleeuwen - als de paus in Avignon gevangen is genomen - dreigt er een burgeroorlog en krijgen een verliefde edelman en een volksmeisje de kans er samen vandoor te gaan. Ze trekken te voet door een woud vol liefdesparen, mystici die nieuwe religies preken en politietroepen, maar slagen er na ontberingen in te huwen. Een didactische en filosofische film - naar het verhaal van Boccaccio's Decamerone. Het geheel geeft een interessant beeld van een tijdperk in morele en sociale overgang, maar steunt ondanks zijn visuele esthetiek al te zeer op wijdlopige dialoog waardoor de ideeën onvoldoende overtuigingskracht krijgen.

Il Ladrone

1980 |

Frankrijk/Italië 1980. Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Enrico Montesano, Edwige Fenech, Bernadette Lafont, Claudio Cassinelli en Daniele Vargas.

De komische en pikante avonturen van een Palestijnse dief tijdens het begin van de jaartelling, wanneer zijn weg regelmatig kruist met die van ene Jesus die hij ironisch ziet als net zo'n oplichter en charlatan als hijzelf om tenslotte naast hem op Golgotha te eindigen. De visie op Christus door een ongelovige tijdgenoot maakte de roman vanaf de verschijning het onderwerp van controverses. De film gaat die voorzichtig uit de weg, zodat de pikanterieën overblijven in een niet al te zorgvuldige historische aankleding.

Il Ritorno di Casanova

1978 | Drama, Romantiek

Italië 1978. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giulio Bosetti, Mirella d' Angelo, Piero Vida, Maria Grazia Spina en Francesca Marciano.

Een bejaarde en berooide Casanova mag na zijn verbanningstijd in Venetië terugkeren. Hij wordt verliefd op een onwillig jong meisje en koopt de gokschulden van haar verloofde af om toch in haar slaapkamer te komen. De verloofde daagt hem uit tot een duel dat Casanova tot zijn eigen spijt wint, zodat hij een treurige oude dag tegemoet gaat. De roman van Arthur Schnitzler kreeg een fraaie vormgeving en intelligent acteren - veel beter dan in de gebruikelijke seks-komedies van de regisseur - maar de bij het thema passende bedachtzaamheid ontspoort soms in bijna slaapverwekkende traagheid.

Sturmtruppen

1976 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië/Frankrijk 1976. Komedie van Salvatore Samperi. Met o.a. Renato Pozzetto, Lino Toffolo, Cochi Ponzoni, Teo Teocoli en Felice Andeaci.

Een verfilmde komische strip - van cartoonist Bonvi - die een militaire klucht wordt over een SS-legerkamp achter het front onder leiding van Himmler. Niet iedereen zal bereid zijn te lachen over het tragisch oorlogsverleden, maar Samperi is beter op dreef in deze ongeremde vaudeville dan in de erotisch-politieke drama's waarmee hij naam maakte. Het collectief van theaterkomieken dat meewerkt krijgt meer kans om de nationale reputatie waar te maken dan in hun gebruikelijke, platvloerse produkties. De speelse vormgeving past zich aan bij de slap-stick en cabareteske humor. In 1981 op video uitgebracht; die versie is 7m langer en 1984 werd er op video nog een vervolg van deze als spaghetti-M.A.S.H. bedoelde serie films uitgebracht, getiteld STURMTRUPPEN 2.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enzo Robutti op televisie komt.

Reageer