Matthieu Chedid

1971 Componist

Matthieu Chedid (1971) is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Visages, villages

2017 | Documentaire

Frankrijk 2017. Documentaire van JR en Agnès Varda.

Een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die fotograffiti-kunstenaar JR en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda bezoeken in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk, die eindigt op de stoep bij Godard. Hij 33, zij 88, brengen verleden en heden samen met portrettengalerijen in de openlucht als ode aan de fotografie, het toeval en het kunstzinnige oog. Wat dood was herleeft miraculeus in een speelse dialoog tussen kunstenaar, model en toeschouwer: poëtisch, ontroerend, en deksels amusant.

Bouboule

2014 |

België/Zwitserland 2014. Bruno Deville. Met o.a. David Thielemans, Swann Arlaud, François Hadji-Lazaro en Julie Ferrier.

Het 'Vetzakje' of 'Dikkerdje' uit de titel heet eigenlijk Kevin en doet op z'n twaalfde zijn bijnaam eer aan: honderd kilo schoon aan de haak weegt de knaap die zonder vader opgroeit. Stoppen met patat, snoeperijen en zoete broodjes is echter een titanenklus. Wanneer hij Patrick ontmoet, beveiliger met fabuleertalent en Duitse herder Rocco, verandert Kevins verstoppertjespelen-voor-de-wereld. Coscenarist Deville baseerde zijn debuutregie op zijn jeugdherinneringen. Resultaat: een aimabele tragikomedie die het actuele thema van de kinderobesitas tenminste niet loodzwaar behandelt.

Wajma

2013 | Drama

Afghanistan/Frankrijk 2013. Drama van Barmak Akram. Met o.a. Wajma Bahar, Mustafa Abdulsatar, Haji Gul Aser en Brehna Bahar.

AFG/F 2013. Van Barmak Akram. Met oa Wajma Bahar, Mustafa Abdulsatar, Brehna Bahar en Haji Gul Aser. Na zijn goed ontvangen eerste film Kabuli Kid maakte de Afghaanse, in Parijs woonachtige filmmaker Akram dit drama over een geheime liefde in besneeuwd Kabul. Wajma en Mustafa ontmoeten elkaar op een bruiloft en raken verliefd. Hun relatie moet geheim blijven, maar wanneer Wajma zwanger blijkt, wordt het een zaak van de familie. Intens drama met goede, onervaren acteurs laat zien dat hedendaags Afghanistan, waar de mijnen van de oorlog met Amerika nog moeten worden opgeruimd, vasthoudt aan oude, hardnekkige tradities.

Ne le dis à personne

2006 | Misdaad, Drama, Mysterie

Frankrijk 2006. Misdaad van Guillaume Canet. Met o.a. François Cluzet, Kristin Scott Thomas, André Dussollier en Marie-Josée Croze.

Op deze adaptatie van Harlan Cobens roman Tell No One is het doorgaans inflationair gebruikte adjectief 'Hitchcockiaans' nu eens ten volle van toepassing. Waarin arts Alexandre Beck acht jaar na de moord op zijn echtgenote een mysterieuze e-mail ontvangt. Is zijn betreurde Margot wellicht nog in leven? Dit is slechts de opmaat tot het Coben-wervelwindverhaal, door Canet en Philippe Lefèbvre voortreffelijk tot filmscenario omgetoverd. Cluzet vlamt als manische waarheidszoeker annex opgejaagd wild. Topcast, gedreven regie, dynamische 'Scope-fotografie, TGV-tempo: superieure genrecinema met stijl. Vier Césars.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthieu Chedid op televisie komt.

Reageer