Delfina Paredes

Acteur

Delfina Paredes is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Panamericana

1999 |

Duitsland/Peru 1999. Miguel Barreda Delgado. Met o.a. Miguel Iza, Marisol Palacios, Matthias Dittmer, Gilberto Torres en Oscar Carrillo.

Op oudere landkaarten ziet men dat de Pan Amerikaweg van Noord- naar Zuid-Amerika o.a. via Peru en Chili naar het eindpunt Buenos Aires in Argentini[KA3]e loopt. Het lot zal drie totaal verschillende mensen die van de Peruaanse hoofdstad Lima duizend kilometer zuidwaarts naar de stad Arequipa reizen, samenbrengen. Een man, bijgenaamd Eidechse (hagedis, Iza) heeft jarenlang in Duitsland gewoond. Zijn vader is overleden en vanwege de erfenis begeeft hij zich op de Pan American Highway. Onderweg worden bij een controle zijn papieren in beslag genomen, waardoor verder reizen een groot risico is. Intussen heeft Eva Maria (Palacios) de benen genomen nadat zij met geweld d`r eigen spaarcentjes heeft teruggepakt van haar pleegouders, die daarmee oude schulden wilden vereffenen. Ze hoopt de Argentijnse hoofdstad te bereiken. De derde man is Jo (Dittmer), een Duitse journalist, die smokkelaars een waardevol kunstvoorwerp uit de Incatijd heeft ontfutseld en het terug wil brengen naar de top van de vulkaan Misti nabij Arequipa. Deze interessante film die de kijker een zeker inzicht geeft van het dagelijkse leven langs de weg, werd niet zonder risico's in Peru gedraaid. Het scenario is van regisseur Barreda Delgado en het camerawerk is van Emiliano Villanueva, die prachtige landschappen vereeuwigde op de gevoelige laag. Geproduceerd in het kader van Das kleine Fernsehspiel in de serie On the Road.

Caídos del cielo

1990 | Drama

Spanje/Peru 1990. Drama van Francisco Lombardi. Met o.a. Gustavo Bueno, Marisol Palacios, Carlos Gassols, Elide Brero en Delfina Paredes.

Een blind meisje en de hoofdrolspeler van het verhaal, Humberto, wonen in een huis wat van een ouder echtpaar is. Morsig, psychologisch drama vol met sociale en politieke implicaties. De regisseur is een van de belangrijkste cineasten van de moderne Peruaanse cinema. Scenario van Augusto Cabada en Giovanna Pollaro naar een roman van Julio Ramon Ribeyro. Camerawerk van José Luis Lopez-Linares.

Djungelaventyret Campa

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm, Western

Zweden 1976. Familiefilm van Torgny Anderberg. Met o.a. Gunnar Hellstrom, Hugo Alvarez, Amadeo Barboza, Delfina Paredes en Myriam Reategui.

Twee kleine Indiaanse meisjes worden door een missionaris, die ze met het geloof wil opvoeden, ontvoerd uit een dorpje in het oerwoud van Peru. Het verhaal, dat is gebaseerd op een ware gebeurtenis, is op locatie gefilmd in de oerwouden van Peru, en Peruaanse Indianen spelen de hoofdrollen. USA-titel: JUNGLE ADVENTURE CAMPA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Delfina Paredes op televisie komt.

Reageer