Grâce de Capitani

Acteur

Grâce de Capitani is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Espionne et tais-toi: Opération soupe à l'oseille

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Grâce de Capitani, Charles Denner en Sophie Grimaldi.

Uit de serie [KL]Espionne et tais-toi[KLE]. Twee hoge functionarissen, die de Zuidafrikaanse geheime dienst willen destabiliseren, beramen een komplot. Ze willen doen geloven dat de belangrijkste van hen is ontslagen, en maken daartoe gebruik van de diensten van de spionne in kwestie (Capitani). Zit dichtbij de parodie op de klassieke spionagefilm, want er is sprake van een opeenvolging van blunders. Vlot en op de voor deze tv-maker kenmerkende onpersoonlijke wijze geregisseerd. Ongelijkmatige acteerprestaties. Capitani bezit een uitdagende charme, Grimaldi trekt gezichten, en het is jammer dat het grote talent van Denner in dergelijke onbeduidend tijdverdrijf wordt ingezet.

Espionne et tais-toi: L'omelette norvégienne

1991 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1991. Misdaad van Claude Boissol. Met o.a. Grâce de Capitani, Charles Denner en Sophie Grimaldi.

Tweede aflevering van de serie Espionne et tais-toi, waarin Agnès wegens geldgebrek weer spionagewerk gaat doen, en naar de ambassade van een Zuidamerikaanse bananenrepubliek wordt gestuurd, waar zij allerlei vreemdsoortig gedrag ontwaart. Het voorbeeld zelve van een serie die om aan te zien is, maar zo weer vergeten.

Espionne et tais-toi: Fantasmagoria

1991 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1991. Misdaad van Claude Boissol. Met o.a. Grâce de Capitani, Charles Denner, Sophie Grimaldi en Jacques François.

Derde deel van de serie [KL]Espionne et tais-toi[KLE]. Hier onderzoekt de charmante spionne (Capitani) het geval van een man die in Portugal door een auto is aangereden. Uiteraard raadt een kind van acht jaar al dat het in werkelijkheid niet om een ongeluk gaat. Met dat uitgangspunt de gebruikelijke, al duizend maal eerder vertoonde verwikkelingen. Gelukkig wint het komische aspect het van de rest, en de hoofdrolspeelster is inderdaad op een nogal pikante manier heel charmant (sic). Met enige goede wil :

Espionne et tais-toi: On se fait la malle

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Grâce de Capitani, Charles Denner, Sophie Grimaldi, Christian Barbier en Clément Michu.

Pilot voor de serie. De titel geeft in grote lijnen al aan om welke stijl het gaat. Of hoe een leuke inbreekster door een agent van de geheime dienst wordt ingehuurd, zonder nu precies te weten voor welke opdracht. Vanaf dan vallen door haar grillige en verwarrende handelwijze de lijken bij bosjes, dit alles vanuit komische gezichtshoek. Nette en, zoals altijd bij Boissol, onpersoonlijke regie maar de situaties en de dialogen zijn heel aaardig.

Espionne et tais-toi: Flamiche-en-Barzac

1988 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1988. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Grâce de Capitani en Jean-François Balmer.

Frankrijk moet de sinistere (en uiteraard Latijns- Amerikaanse) dictator Colombo ontvangen. Agn[KA2]es (Capitani) en Malone (Balmer) moeten voorkomen dat er een aanslag gepleegd wordt. Natuurlijk komen ze in het een of ander boerengat terecht waarvan de naam het gehucht in de titel van deze aflevering alleen al het komische karakter van deze serie aangeeft: een 'flamiche' is eigenlijk een soort streekgebonden taart. Een stripverhaal dat iedere beschrijving tart. Afgezien van de eindeloze armoede van het scenario heeft de regisseur ook nog eens te weinig middelen tot zijn beschikking gehad voor het onderwerp dat hij wil behandelen. Een goed slaapmiddel voor de slapelozen.

Espionne et tais-toi: La métaphysique de l'oeuf

1987 | Komedie

Frankrijk 1987. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Grâce de Capitani, Jean-François Balmer, Sophie Grimaldi, Charles Denner en Jacques François.

Van de meer dan wisselvallige serie uit de titel. Agn[KA2]es (Capitani) volgt een dieet op basis van... hardgekookte eieren. Om haar voor de gek te houden schrijft Malone (Balmer) een paar humoristische (en goedkope) geintjes, die helaas de aandacht trekken van een stel internationale terroristen. Het scenario is niet veel waard en wordt minstens even banaal in beeld gebracht door de dienstdoende filmdraaier van deze serie. Bovendien speelt Grimaldi als een hardgekookt ei.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Grâce de Capitani op televisie komt.

Reageer