Peter Atkins

Acteur, Scenarist

Peter Atkins is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Expelled: No Intelligence Allowed

2008 | Documentaire

Verenigde Staten 2008. Documentaire van Nathan Frankowski. Met o.a. Ben Stein, Hector Avalos en Peter Atkins.

Ben Stein (Amerikaans acteur, schrijver) maakt een ronde langs kopstukken van het Darwinisme en hun slachtoffers. Laatstgenoemde zijn wetenschappers, filosofen en docenten die geridiculiseerd en verguisd worden, ontslagen zelfs omdat ze aanhangers zijn van Intelligent Design/creationisme. Ze worden ervan beschuldigd propaganda te bedrijven en door hun pseudo-wetenschap de evolutiebiologie te ondermijnen. De interviews worden afgewisseld met ouderwetse fragmenten uit educatieve films om de argumenten op satirische wijze van commentaar te voorzien.

Fist of the North Star

1995 | Actiefilm, Fantasy, Sciencefiction, Misdaad

Australië/Japan/Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Tony Randel. Met o.a. Gary Daniels, Isako Washio, Costas Mandylor, Chris Penn en Clint Howard.

In de woestenij van een post-apocalyptische wereld dwaalt Kenshir[KA4]o (Daniels) rond als een krijger die eens voor dood werd achtergelaten door zijn broer, de veroveraar Lord Shin (Mandylor). Hij vecht zich een weg naar het paleis van de boosaardige krijgsheer, op zoek naar zijn geliefde. Deze saaie vertoning is gebaseerd op de ongelooflijk gewelddadige Japanse tekenfilm HOKUTO NO KEN (1986) van Toyoo Ashida, maar een te klein budget maakt dat de spectaculaire schaal en onvoorstelbare slachtingen van de animatiefilm nergens worden geëvenaard. Het scenario is van Peter Atkins en Tony Randel. Het camerawerk is van Jacques Haitkin. Verwarrend genoeg ook bekend als HOKUTO NO KEN. Ultra Stereo.

Hellraiser III: Hell on Earth

1992 | Horror

Verenigde Staten 1992. Horror van Anthony Hickox. Met o.a. Terry Farrell, Doug Bradley, Paula Marshall, Kevin Bernhardt en Ken Carpenter.

Kan ook begrepen worden zonder de vorige twee HELLRAISER- films, maar Pinhead (Bradley) is terug, als een soort grote verleider die de planeet aarde wil domineren en ze in een hel herscheppen. Bradley speelt overigens een dubbele rol: zonder make-up is hij de geest van een goede Britse kapitein uit WO I. Die contacteert de aantrekkelijke tv-journaliste Farrell via nachtmerries over haar vader die voor haar geboorte in Vietnam sneuvelde. Aardig wat gewelddadiger dan zijn twee voorgangers, decadent, shockerend, ijzingwekkende techno-gore met duivelse sado-masochistische uitspattingen. Naar de personages van horror- maëstro Clive Barker, die tevreden mag zijn met het scenario van Peter Atkins. Vooral voor wie houdt van bijv. mensen die met hun tong aan vleeshaken bengelen. Het camerawerk is van Gerry Lively.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Atkins op televisie komt.

Reageer