Ilarion Ciobanu is acteur en cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Monstri.

2019 | Drama

Roemenië 2019. Drama van Marius Olteanu. Met o.a. Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean en Serban Pavlu.

Dana wil niet naar huis en vraagt een taxi-chauffeur wat het kost om de hele nacht te mogen blijven zitten. Andrei heeft een Grindr-date met een man die een narcistische controlfreak blijkt met smetvrees. Wat Dana en Andrei - die eigenlijk Arthur blijkt te heten - met elkaar te maken hebben komt aan bod in het derde hoofdstuk van dit minimalistische, stijlvol in vierkant formaat geschoten Roemeense speelfilmdebuut. Over egoïsme, onmogelijke liefde en de mogelijkheid tot waardevol contact tussen mensen in een vijandige omgeving.

Profetul, auril si ardelini

1979 | Western

Roemenië 1979. Western van Mircea Veroiu. Met o.a. Ilarion Ciobanu, Ovidiu Iuliu Moldovan en Mircea Diaconu.

Twee Roemenen uit Sibiu besluiten hun naar het verre westen geëmigreerde broer achterna te reizen. Als ze in Cedar City zijn aangekomen, zien zij overal posters met het portret van hun broer; zij begrijpen niet waarom die toch zo 'gewild' is... ze spreken immers de taal niet. Een grappige persiflage op de western 'made in Eastern Europe' en daarom curieus. Kreeg dat jaar nog een minder leuk vervolg ARISTA DOLARI SI ARDELENI met dezelfde rolverdeling.

Arista Dolari Si Ardeleni

1977 | Komedie, Western

Roemenië 1977. Komedie van Dan Pita. Met o.a. Ilarion Ciobanu, Ovidiu Luliu Moldavan, Mircea Diaconu, Victor Rebengiuc en Vasile Nitulescu.

Een Roemeense boer uit Sibiu, zijn broer en diens verloofde trekken naar het verre Westen van de V.S. op zoek naar fortuin, maar in plaats daarvan krijgen ze te maken met bandieten, die zich voordoen als Indianen. Ondanks een verraderlijke bardame loopt het uiteindelijk goed af met de ontdekking van een goudmijn. Curieuze western-klucht uit het land van Dracula. Ter plekke - in de Karpaten - geschoten.

Ne muritorii

1974 | Avonturenfilm, Historische film

Roemenië 1974. Avonturenfilm van Sergiu Nicolaescu. Met o.a. Amza Pellea, Ion Besoju, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu en Jean Constantin.

Roemenië 1611. Dertien soldaten die de legendarische vorst Mihai dienden, keren van hun verbanningsoord terug naar het vaderland. Ooit hebben ze hun monarch gezworen hun land te verenigen, onafhankelijk te maken en te bevrijden van het juk der Turken. Ze ontmoeten bij hun heroïsche strijd hongersnood en achtervolging, maar ze weten met de moed der wanhoop bij het beleg van een vesting zich waar te maken. Blut-und-Boden heldenepos over een stel Roemeense musketiers uit het toen nog dictatoriaal geregeerde vampierenstaat van Ceau[KA10]sescu, waar je niet veel anders kon en mocht filmen. In zijn soort is het geslaagd en Patrichi doet mee als femme-fatale.

Columno lui Trajan

1967 | Historische film, Avonturenfilm, Drama

Roemenië/Duitsland 1967. Historische film van Mircea Dragan. Met o.a. Richard Johnson, Antonella Lualdi, Ilarion Ciobanu, Amedo Nazzari en Stefan Ciobotarasu.

In het jaar 104 (nCh) onderwerpt de Romeinse keizer Trajanus (Nazzari) het opstandige Daci[KA3]e (ongeveer het huidige Roemeni[KA3]e). Koning Decebal (Pellea) en zijn vriend Gerula (Ilarion) ontsnappen, maar de tribuun Teberius (Johnson) lokt ze in een hinderlaag, waarop Decebal zelfmoord pleegt en Gerula gevangen genomen wordt. Tiberius verminkt het lijk van Decebal op een schandelijke wijze.