Nada Fiorelli is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le carrosse d'or

1952 | Experimenteel

1952. Experimenteel van Jean Renoir. Met o.a. Dante Rino, Nada Fiorelli, Odoardo Spadaro, Duncan Lamont en Anna Magnani.

La Carrozza d'oro

1952 | Komedie, Romantiek

Italië/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1952. Komedie van Jean Renoir. Met o.a. Anna Magnani, Duncan Lamont, Eduardo Spadaro, Paul Campbell en Riccardo Rioli.

De onderkoning van een Spaanse kolonie in het zeventiende- eeuwse Peru heeft een gouden koets gekocht, die met hetzelfde schip aankomt als een `commedia dell`arte` groep waarvan de ster zich reeksen aanbidders maakt, onder wie de vorst zelf, die haar de koets schenkt. Na vele intriges en rivaliteiten, gecompliceerd door de strijd tegen indianen, kiest ze echter toch voor het theater. Deze ironische variant op het thema vrouw-met- meer-dan- een-minnaar (als in LA REGLE DU JEU en ELENA ET LES HOMMES) is vooral Renoirs liefdesverklaring aan acteurs in het algemeen en Magnani in het bijzonder. Opmerkelijk van aankleding en kleurgebruik. Bewerking naar een toneelstuk van Prosper Mérimeé Le Carrosse du Saint-Sacrement door regisseur Renoir, Renzo Avanzo, Jack Kirkland en Giulio Macchi. Camerawerk van Claude Renoir en H. Ronald.

Tombolo paradiso nero

1947 | Drama

Italië 1947. Drama van Giorgio Ferroni. Met o.a. Aldo Fabrizi, Nada Fiorelli en Adriana Benetti.

Naoorlogse tragedie in Livorno ten tijde van de bezetting door de Amerikanen. Om in deze wanhopige en ellendige situatie te kunnen overleven, moeten de meeste Italianen gaan zwarthandelen. Een oprechte man is op zoek naar zijn dochter, die hij sinds het begin van de oorlog niet meer heeft gezien. Zij houdt zich echter op met louche figuren die clandestiene legervoorraden opkopen van een GI. Om zijn dochter te redden uit de klauwen van de schurken, krijgt de vader ten slotte hulp van andere smokkelaars. Door de geloofwaardige vertolkingen en het goede scenario bereikt deze film het niveau van een naoorlogse Italiaanse miniklassieker.

Il fanciullo del west

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Giorgio Ferroni. Met o.a. Erminio Macario, Elli Parvo, Nada Fiorelli, Adriana Silveri en Giovanni Grasso.

Een middelmatige komedie, die zich afspeelt in het Amerikaanse wilde westen, waar twee adellijke families het tegen elkaar opnemen om de supervisie over een stuk land. Een jongeman (Macario), die behoort tot de ene familie, houdt van een meisje uit de andere familie. Tussen allerlei verwikkelingen door slaagt Macario erin een voorsprong te behalen op een bandiet, die ook naar de hand van het meisje dingt. Macario trouwt uiteindelijk zelfs met haar, en herstelt de vrede tussen de twee families.