Hélène Tossi

Acteur

Hélène Tossi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

D'où viens-tu Johnny?

1963 | Drama

Frankrijk 1963. Drama van Noël Howard. Met o.a. Johnny Hallyday, Evelyne Dandry, Sylvie Vartan, Pierre Barouh en Daniel Cauchy.

Van dit dramatische, vijfstuiverroman-achtige niemendalletje is zonder scenario en acteursbegeleiding weinig terechtgekomen. Daar de regie eveneens niets voorstelt, blijven alleen de twee idolen van toen nog over. In de tijd dat deze film uitkwam, was zo'n strenge beoordeling minder op zijn plaats, want er werd veel meer gewerkt met vrienden onder elkaar. Vandaag de dag is het niet meer om aan te zien.

Crésus

1960 | Komedie

Frankrijk 1960. Komedie van Jean Giono. Met o.a. Marcelle Ranson, Fernandel, Rellys, Sylvie en René Génin.

Een eenvoudige schaapherder vindt een grote som (vals) geld die zijn rustige leven in de war schopt. Zijn buitensporige liefdadigheid wekt de verdenking van de politie. Het regiedebuut van de schrijver Giono vertoont de stijl van Marcel Pagnol. De moraal dat geld niet gelukkig maakt is weinig verrassend, maar de vriendelijke aanpak maakt dit toch een van de betere late Fernandel-films.

La Route Napoléon

1953 | Komedie

Frankrijk 1953. Komedie van Jean Delannoy. Met o.a. Pierre Fresnay, Claude Laydu, Mireille Ozy, Henri Vilbert en René Génin.

Een publiciteitsman wil een vakantiereis organiseren volgens de route die Napoleon volgde na zijn vlucht van Elba. Omdat hem onderweg de toegang geweigerd wordt, pleegt hij geschiedvervalsing door de bevolking van een dorpje wat verderop in de waan te brengen dat Napoleon ooit in hun midden heeft verbleven. Deze op zich aardige en oorspronkelijke satire schiet zijn doel voorbij, omdat zowel de regisseur als de hoofdrollen de vereiste lichte aanpak missen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hélène Tossi op televisie komt.

Reageer