Zoya Fyodorova

Acteur

Zoya Fyodorova is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Frontoviye podrugi

1941 | Oorlogsfilm

SU 1941. Oorlogsfilm van Victor Eisimont. Met o.a. Zoya Fyodorova, Boris Blinov, Andrei Abrikosov, Yuri Tolubeyev en Oleg Zhakov.

Dit liefdesverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Russisch-Finse oorlog van 1939-40. De film was zeer populair omdat iedere sensatie vermeden werd, zonder de ontberingen van de oorlog te verbergen. Vanwege de anti-Finse toon werd de film niet in de USA uitgebracht. In plaats daarvan werd er een nieuwe versie gemaakt in Hollywood, onder de regie van de Rus Ozep (THREE RUSSIAN GIRLS, 1943).

Muzikalnaya istoriya

1940 | Komedie, Muziek

SU 1940. Komedie van Alexander Ivanovsky en Herbert Rappoport. Met o.a. Zoya Fyodorova, Sergei Lemeshev, Nikolai Konovalov en Erast Garin.

Deze muzikale komedie over een buschauffeur die een beroemde zanger wordt, was een groot succes bij zowel de critici als het publiek. De hoofdrol wordt vertolkt door de toenmalige Bolshoi-tenor Lemeshev, de heldin door Fyodorova die een jaar later veel succes oogstte met haar rol in FRONTOVIYE PODRUGI.

Tsjelovek s roezhjom

1938 | Drama

SU 1938. Drama van Sergei Joetkevitsj. Met o.a. Boris Tenin, Maxim Strauch, Zoya Fyodorova, Vladimir Lukin en Mark Bernes.

Een historisch drama over de rol van Lenin en Stalin in de Oktoberrevolutie, gezien door de ogen van de held, een eenvoudige boer, die aanvankelijk a-politiek is, maar gaandeweg een actief voorvechter van de Bolsjewistische zaak wordt. Joetkevitsj ontving een hoge Russische onderscheiding voor deze film die voorzien is van muziek van Sjostakovitsj.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zoya Fyodorova op televisie komt.

Reageer