Sasa Rasilov

Acteur

Sasa Rasilov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jak chutná láska

2002 | Fantasy

Tsjechië 2002. Fantasy van Jana Semschová. Met o.a. Sasa Rasilov, Svatopluk Skopal en Jitka Jezková.

Prinzes Lucia wil net als in de ridderromans betoverd worden door een prins. Ze gaat zo op in haar fantasie dat ze niet meer eet. De koning belooft haar hand aan de kok die haar weer aan het eten krijgt

Samotári

2000 | Drama, Komedie

Slowakije/Tsjechië 2000. Drama van David Ondriček en David Ondricek. Met o.a. Jitka Schneiderová, Sasa Rasilov, Labina Mitevska, Ivan Trojan en Jirí Machácek.

Onder het motto 'film wat je weet' schoot David Ondricek (Praag, 1969) rond zijn 30ste verjaardag een bitterzoete komedie over het wel en wee van een groepje (bijna) dertigers. Het caleidoscopische scenario verhaalt onder meer van een geschminkte DJ (Sasa Rasilov) en zijn passie voor het hoestje van zijn voormalige vriendin (Jitka Schneiderová), een wietrokende verhuizer (Jírí Machácek) die vergeet dat hij een relatie heeft in deze 'gouden eeuw van de verhuizingen', een drugdealer (Mikulás Kren) met een permanent draaiende digitale videocamera, en een barmeisje (Labina Mitevska) dat wacht op UFO's en ondertussen tequila drinkt uit de navels van cafégangers. De sterkste verhaallijn is van de stalkende neurochirurg Ondrej (Ivan Trojan) die zijn gezin verlaat (tijdens een goocheltruc!) en de stad doorkruist om zijn ex - ook de ex van de DJ - 'toevallig' te ontmoeten. Theateracteur Trojan zet een fantastisch typetje neer dat doet denken aan een kruising tussen Atkinsons Mr Bean en De Niro's demonische Travis uit Taxi driver. De verhaallijnen worden nauwelijks verenigd maar dat mag met een titel als Eenlingen. De geroemde 'onconventionele structuur' (volgens juryrapport FIPRESCI prijs filmfestival Mannheim) is feitelijk een bevlogen sitcomscenario. (VM/VPRO Gids)

Das Zauberbuch

1996 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië/Duitsland 1996. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Tina Ruland, Mahulena Bocanová, Kurt Weinzierl, Sasa Rasilov en Uwe Ochsenknecht.

Een nare toverheks (Bocanov[KA1]a) verkleedt zich als een mooie vrouw en ontfutselt koning Johannes (Weinzierl) zijn magische geldbuidel. Hierdoor raakt het rijk zonder geld, maar prins Peter (Rasilov), die zich als schoorsteenveger verkleed heeft, bezorgt hem met de hulp van de schone prinses Blanka (Ruland) na heel wat avonturen weer terug. Conventionele sprookjesfilm van Duits-Tjechische makelij met opvallend optreden van hedendaagse, populaire Duitse sterren (v.n.l. van de thuisbuis) Ochsenknecht als Griffig en Tidof als Pfiffig, de zwervers die de koning hun diensten aanbieden, maar in werkelijkheid een stelletje oplichters zijn. Al is het een beetje oude wijn in nieuwe zakken, voor het jonge volkje is het toch heel onderhoudend met de nodige speciale effecten. Het scenario van Milos Macourek en het camerawerk van Rudolf Blahaček.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sasa Rasilov op televisie komt.

Reageer