Otto Mächtlinger

Acteur

Otto Mächtlinger is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Schwarze Tanner

1986 | Drama

Duitsland/Zwitserland 1986. Drama van Xavier Koller. Met o.a. Otto Mächtlinger, Renate Steiger, Liliana Heimberg, Susanne Betschart en Dietmar Schönherr.

Kaspar Tanner leeft met zijn familie op een boerderij in de Zwitserse bergen. Wanneer de autoriteiten in WO II bepalen dat bergweiden als akkerland gebruikt moeten worden om de voedselvoorziening te garanderen, verzet Tanner zich op alle mogelijke manieren; het voorschrift komt hem onnatuurlijk en zinloos voor. De film geeft de stemming van de bergbevolking op indrukwekkende wijze weer. Nog steeds een actueel thema. Scenario van regisseur Koller en Walter Deuber. Camerawerk van Elemeér Ragályi.

Das Haus im Park

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Aribert Weis. Met o.a. Ulrich Pleitgen, Regine Heuser, Christine Pascal, Wilffried Labmeier en Otto Mächtlinger.

Een van moord verdachte jongeman zoekt naar de werkelijke dader en komt terecht in een landhuis van een rijke familie. Te vlot, te commercieel, te gladjes om echt interessant te zijn.

Familienglück

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Marianne Lüdcke. Met o.a. Ingo Kratisch, Tilo Prückner, Ursula Diestel, Dagmar Biener en Hildegard Wensch.

Nadat er kinderen komen, zijn er problemen in het arbeidershuwelijk, waarin de vrouw vooruit wil komen, een cursus typen volgt en ook wel eens bij een vriend de koffer induikt omdat haar man haar niet begrijpt. Kortom, een film over emancipatie met enkele valse ondertonen, maar voor het overige vrij eerlijk verfilmd.

Rübezahl - Herr der Berge

1957 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1957. Familiefilm van Erich Kobler. Met o.a. Franz Essel, Monika Graving, Otto Mächtlinger, Rolf van Nauckhoff en Bobby Todd.

Een doorsnee sprookjesfilm over een berggeest, die zich vermomt als een oude man en als dwerg. Hij straft de kwaden, helpt de armen en plaagt voorbijtrekkende reizigers. Duits kindervoer. Scenario van Konrad Lustig, Karl Springenschmid en de regisseur. Camerawerk van Heinz Hölscher.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Otto Mächtlinger op televisie komt.

Reageer