Costas Sfikas

Acteur

Costas Sfikas is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

I Tembelides Tis Eforis Kiladas

1978 |

Griekenland 1978. Nikos Panayotopoulos. Met o.a. Olga Karlatos, Nikitas Tsakiroglou, George Dialegmenos, Dimitris Poulikakos en Vassilis Diamandopoulos.

Deze film kan het best omschreven worden als een allegorie, een groteske fabel met geëngageerde trekjes. Het verhaal gaat over een vader met drie zoons, die geld en een landhuis erven. Ze leiden aanvankelijk een idyllisch leven, maar voeren gaandeweg steeds minder uit tot ze enkel nog slapen. De meid zorgt voor alles, terwijl de jongste zoon romantische ideeën over arbeid ontwikkelt. Uiteindelijk gaat hij iets doen en de meid draagt hem naar zijn werk. Hij raakt daardoor zo uitgeput dat hij neerstrijkt en in slaap valt. Ook bekend als THE INDOLENCE OF THE FERTILE.

I Thiathikasia

1976 | Experimenteel

Griekenland 1976. Experimenteel van Dimosthenis Theos. Met o.a. Costas Sfikas, Helen Maniati, Anghelos Sfakianakis, Costas Haralambidis en Yannis Evdemon.

De film is gebaseerd op de oude legende van Antigone uit de mythen van het antieke Thebe. De handelingen zijn verplaatst naar een hypothetisch eiland in de Egeïsche Zee. In een klein, politiek onafhankelijk koninkrijk wordt het machtsevenwicht verstoord. Experimenteel van opzet. Engelse titel: THE PROCEEDINGS.

Meres tou 36

1972 |

Griekenland 1972. Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Thanos Grammenos, Christos Kalavrouzos, Toula Stathopoulou, Petros Hoidas en C. Himaras.

Een sterk politiek drama dat de smerige gevolgen van intrige, verraad en geweld toont. Engelse titel: DAYS OF '36.

Kierion

1968 | Sciencefiction

Griekenland 1968. Sciencefiction van Dimosthenis Theos. Met o.a. Anestis Vlakos, Dimos Starenios, Stavros Tornes, Helen Theofilou en Elli Xanthaki.

In deze meesterlijke thriller, die doet denken aan Costa- Gavras, wordt een waar gebeurd voorval uit de moderne Griekse geschiedenis verbeeld. Een Amerikaanse journalist, die de burgeroorlog volgt, wordt dood aangetroffen op een strand. Om locatie, tijdstip en politieke voorvallen te verhullen is het decor dat van een science fiction-wereld. De film ging in 1974 in Griekenland in première.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Costas Sfikas op televisie komt.

Reageer