Garth Brooks

Acteur, Componist

Garth Brooks is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Pop Galerie: Garth Brooks

1999 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Garth Brooks, Bob Doyle, Betsy Smittle, Sandy Brooks en Kenny Rogers.

Opgeleid als publiciteitsman groeide Garth Brooks op korte tijd uit tot een van de populairste Amerikaanse entertainers in wat eigenlijk beschouwd wordt als een voorbijgestreefd muziekgenre: country. De in 1962 geboren zanger/componist vermengde de typische country-elementen met rock, pop en punk en creëerde zo een heel eigen sound. In Amerika verkocht hij meer platen dan een Michael Jackson. We volgen hem op zijn eerste wereldtournee in 1996-97 - naar Ierland, Nederland, Duitsland en Japan - en tijdens de poging van een Amerikaanse supermarkt-keten om in het Guinness Book Of Records te komen door op een dag meer dan een miljoen CD's te verkopen. In 1999 maakte Brooks een CD onder de naam Chris Gaines. Hiermee bewees hij niet enkel ook andere muziekstijlen aan te kunnen, maar de CD belandde ook op de kortste tijd in de Amerikaanse top-tien-lijsten. Voor wie de man niet kent is deze documentaire best een aangename introductie. Voor zijn fans vanzelfsprekend een must. Niels Folta schreef het scenario. Voor de montage was Tom Pohanka verantwoordelijk. Fotografie is van Wolfgang Lehner, Darren Rydstrom en Jamie Flint. Stereo.

Garth Brooks: Double Live

1998 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1998. Muziek van Joe DeMaio.

VV.

30th Annual Academy of Country Music Awards

1995 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1995. Musical van Gene Weed. Met o.a. Tanya Tucker, Clint Black, Jeff Foxworthy, John Anderson en Garth Brooks.

VVHet scenario is van. Het camerawerk is van.

This is Garth Brooks, Too!

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Jeff Richter. Met o.a. Garth Brooks, Ty England, Mike Garver, Mike Palmer en Dave Gant.

Countryzanger Garth Brooks gaf in de zomer van 1993 vier concerten in Dallas, Texas, die door meer dan 250.000 mensen bezocht werden. Helaas zijn de filmmakers er niet in geslaagd iets van de opwinding over de grootste reeks concerten in de geschiedenis van de countrymuziek, over te brengen op het beeldscherm. De luchtopname aan het begin, van de skyline van Dallas bij nacht, die inzoomt op de koepel van het stadion en de fans daaronder laat zien, is veelbelovend maar maakt zijn belofte niet waar. Het meeste van de film over het concert is standaard materiaal, creatief gepresenteerd met de normale mengeling van hysterische fans, acties van de band en de zanger zelf. Brooks wordt gesteund door de beste musici en zangers, waaronder Victoria Shaw die in iedere scène uitblinkt. Goede uitvoeringen van hits zoals 'The Thunder Rolls' en 'American Honky Tonk Bar Association' accentueren de show, maar een paar van Brook's beste werken worden genegeerd. Leden van de band die Brooks deugden aanprijzen voor de camera zijn tijdsverspilling en doen afbreuk aan de show. De finale waarin de zanger over de hoofden van de toeschouwers vliegt naar de verste uithoeken van het stadion, is leuk om te zien maar lijkt op sensatiezucht die niet bij een countrymuziek concert past. Toby Philips krijgt een tien voor de plaatsing van de camera en kritisch camerawerk. Samen met regisseur Richter, verslaan ze op creatieve wijze ieder aspect van dit enorme concert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Garth Brooks op televisie komt.

Reageer