Wu Nien-chen

Acteur

Wu Nien-chen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Chaoji Da Guomin

1995 | Drama

Taiwan/China 1995. Drama van Wan Jen en Wan Jeng. Met o.a. Lin Yang, Su Ming-ming, Chen Yen-chiu, Ko Yi-cheng en Hsing Feng.

In 1949 kondigde de regering van Formosa (tegenwoordig Taiwan) de staat van beleg af, die pas werd opgegeheven in 1987. De heksenjacht op communisten en alles wat maar een beetje links was, draaide in de jaren 1950 overijverig op volle toeren. De hoofdpersonage uit de film is Ko (Lin Yang), die 16 jaar gevangenisstraf opknapte en 10 jaar in een verpleeginrichting verbleef. Na een hartaanval beluit hij het ziekenhuis te verlaten en op zoek te gaan naar de sporen van zijn vriend Chen Cheng-i (Ko Yi-cheng in flashbacks), die hij tijdens een verhoor verraden had, waarop Chen Chen-i ter dood werd veroordeeld.

Ching-Mei Chu-Ma

1985 | Drama

Taiwan 1985. Drama van Edward Yang. Met o.a. Tsai Chin, Hou Hsiao-hsien, Wu Nien-chen, Lin Hsiu-ling en K'o Yi-cheng.

Fabel over de verstedelijking en het verlies van de traditionele (Chinese) waarden, hetgeen uiteindelijk tot een persoonlijke tragedie leidt. Regisseur Hsiao-Hsien speelt de rol van een zakenman met financi[KA3]ele problemen en een kwijnende relatie met zijn ex-vrouw Hsiu-ling. Veel verhaal zit er in het scenario van regisseur Yang, Chu Tien-Wen en Hou Hsiao-Hsien niet. De personages lijden allemaal onder het moderne stadsleven van Taipei: ontsnappingsdromen (naar de V.S.), de eisen van het gezinsleven, de waarden van een samenleving die nog door sociale controle gedomineerd wordt, het verlies van vroegere onschuld. Het camerawerk is van Wei-Han Yang. Ook bekend als TAIPEI STORY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wu Nien-chen op televisie komt.

Reageer