Albert Heins

Acteur, Producer

Albert Heins is acteur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Der sexte Sinn

1986 | Komedie, Drama

Duitsland 1986. Komedie van Lothar Lambert en Dagmar Beiersdorf. Met o.a. Ingolf Gorges, Albert Heins, Ulrike Schirm, Barbara Morawiecz en Susanne Stahl.

Het is allemaal zo aardig bedacht, maar o`zo irritant gedaan. Twee broers, Alfred (Heins), 35 jaar, is een verlegen figuur en Hans (Gorges), dertig jaar, is een rokkenjager, zitten na de dood van hun dominante moeder (Morawiecz) achter dezelfde vrouw aan, Angelika (Schirm), die midden dertig is. Ze is geëmanicipeerd, heeft een dochter van achttien en wilde nooit trouwen met de vader van haar kind. Ze werkt op een reisbureau. Als haar dochter het huis uit gaat en zij niet gevallen is voor de hofmakerij van de twee broers, blijft haar niet veel anders over dan het boeken van een reisje... Achterhaald en veel te gekunsteld thema dat op een amateuristische wijze gespeeld wordt. Filmmakerij in de marge. Scenario van regisseur Lambert en co-regisseuse Beiersdorf. Camerawerk van Hans-Günther Bücking. Ook bekend als DER SECHSTE SINN, een subtiel verschil, aanvaardbaarder voor EINS PLUS, een satellietzender, die niet meer bestaat, maar die blijkbaar zijn vingers niet aan koud water wenste te branden.

Der Sexte Sinn

1986 | Komedie, Romantiek, Erotiek

Duitsland 1986. Komedie van Dagmar Baiersdorf en Lothar Lambert. Met o.a. Albert Heins, Ingolf Gorges, Ulrike Schirm, Ela Behrends en Barbara Morawiecz.

Een lichte filmkomedie over twee broers, die van moederskindjes opgroeien tot 'echte mannen'. Daarbij worden zij geholpen door Angelica, die echter ook voor enige verwarring zorgt. Volgens de regisseur de 'eerste seksfilm voor de hele familie'

Die Wolfsbraut

1985 | Komedie

Duitsland 1985. Komedie van Dagmar Beiersdorf. Met o.a. Imke Barnstedt, Martine Felton, Lothar Lambert, Albert Heins en Mustafa Iskandarani.

Ge[KA3]emancipeerde filmmaakster Mascha (Barnstedt) maakt kennis met Dennis (Felton), een lieftallige halfbloed uit Westindië, die de bioscoop schoonhoudt. Ze wil de ongeschoolde jonge vrouw beschaving bijbrengen zodat ze een kans maakt in de maatschappij. Ze laat daarvoor haar vriend met wie ze al lang samenwoonde in de steek. Hoewel Dennis Mascha nodig heeft om vooruit te komen, blijkt dat Mascha grote genegenheid zoekt die zij heel egoïstisch in de vrouwenvriendschap projecteert. Lothar Lambert speelt Marilyn, een travestiet die bemiddelt met relativerende opmerkingen tussen de hoofdrollen en de onthutste en verveelde kijkers, die grote moeite hebben om de film te volgen. Een rolprent die heen en weer slingert tussen semi-intellectuele vrouwenfilm en komedie, maar geen van beiden is. Wat de toeschouwer wél herkent, is een grote opeenstapeling van ongerijmde clichés. Een dappere, maar mislukte poging tot filmen van Beiersdorf, die in de marge is blijven steken.

Cortuga

1985 | Drama

Duitsland 1985. Drama van Edwin Marian. Met o.a. Heiner Lauterbach, Sissy Höfferer, Friedrich Schütter, Angelique Duvier en Albert Heins.

Een van dik hout zaagt men planken tv-film met een cliché-plot over de internationale zakenwereld, liefde en een bananenrepubliek. Ondanks de onvoorstelbare middelmatigheid houdt het de aandacht vast van de niet al te kritische kijker.

Paso Doble

1984 | Romantiek, Drama

Duitsland 1984. Romantiek van Lothar Ferrari. Met o.a. Albert Heins, Ulrike S., Susanne Stahl, Christoph Wellemeyer en Mustafa Iskandarani.

Een echtpaar van middelbare leeftijd breekt met de sleur van hun huwelijk. Beide partners knopen nieuwe relaties aan en vinden elkaar tenslotte opnieuw. De film vestigt de aandacht op de onderdrukking en verlamming die rolpatronen met zich mee brengen.

Drama in Blond

1984 | Erotiek, Drama

Duitsland 1984. Erotiek van Lothar Lambert. Met o.a. Lothar Lambert, Dagmar Beiersdorf, Hans Marquardt, Stefan Menche en Ulrike S..

Foeilelijk prul van de Berlijnse underground-filmer Lambert. Dit smakeloze verhaal gaat over een sullige bankbediende die onderdrukt wordt door zijn bemoeizieke zuster en zijn buurman en die zijn geluk gaat beproeven als travestiet in een nachtclub. Het klinkt niet onaardig, maar het is zo onbeholpen gefilmd dat het uitzien van dit gedrocht een enorme dosis doorzettingsvermogen vereist.

Freak Orlando

1981 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1981. Drama van Ulrike Ottinger. Met o.a. Magdalena Montezuma, Delphine Seyrig, Albert Heins, Hiro Uchijama en Eddie Constantine.

Eigenzinnige verfilming van Virginia Woolfs boek Orlando met Montezuma als de man/vrouw die de eeuwen over- en doorleeft als buitenstaander.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Albert Heins op televisie komt.

Reageer