Elisabeth Nordkvist

Acteur

Elisabeth Nordkvist is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Jungfruresan

1988 | Komedie

Zweden 1988. Komedie van Reidar Jönsson. Met o.a. Peter Andersson, Philip Zanden, Nils Moritz, Fredrik Stahlne en Eva Mutvei.

Een groepje mensen verkoopt hun huizen om een jacht te kunnen bouwen dat hen naar paradijselijke oorden moet brengen. De mannen falen in hun opzet en besluiten na aardig wat herrie een jacht te stelen om hun wrak te vervangen. Jönsson, schrijver van MITT LIV SOM HUND, faalt in zijn regiedebuut door een gebrek aan sterke intrige, boeiende personages en leuke grappen. Zanden zet een levendig Woody Allen-achtig mannetje neer.

En Dröm om frihet

1970 | Drama

Zweden 1970. Drama van Jan Halldoff. Met o.a. Per Ragnar, Stig Tornblom, Ann Norstedt, Elisabeth Nordkvist en Bo Halldoff.

Jongeman komt na twee jaar uit de gevangenis, vastbesloten zich aan de maatschappij aan te passen. Hij overvalt echter onder invloed van een oudere criminele gabber een bank. Documentair gefilmde speelfilm, met heel wat vragen over de manier waarop Zweden in de jaren zestig zijn sociaal onaangepasten behandelde.

Bara roligt i Bullerbyn

1961 | Familiefilm

Duitsland 1961. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Kaj Andersson, Jan Erik Husbom, Tomas Johansson, Elisabeth Nordkvist en Lena Wixell.

Astrid Lindgen schetst in dit verhaal het landleven van zes kinderen, die in een dorp wonen dat grotendeels uit boerderijen bestaat. Ze helpen in de zomer mee op het land, verzorgen het vee en amuseren zich met de huisdieren. Kerstmis is het hoogtepunt van het jaar, want dan bakken ze lekkernijen en versieren ze de kerstboom. Een idyllische jeugd waarover stadsmussen slechts kunnen dromen. Dit luchtige gedoe doet evenwel verouderd aan. Het camerawerk is van Stig Hallgren. Eastmancolor.

Alla vi barn i Bullerbyn

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland/Zweden 1961. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Kaj Andersson, Jan Erik Husbom, Tomas Johansson, Elisabeth Nordkvist en Lena Wixell.

Vrijwel tegelijkertijd gedraaid 'vervolg' op BARA ROLIGT I BULLERBYN. De kinderen beleven 'grote' gebeurtenissen zoals een losse tand en meegaan bij het doen van inkopen. Het is zomer en de meisjes willen wel eens een nacht in het hooi doorbrengen en de jongens blijken hetzelfde idee te hebben; zo begint dat... Toch geheel onschuldig en de mythe van het harmonieuze landleven is voortgezet. Naar een verhaal van Astrid Lindgren. Het camerawerk is van Stig Hallgren. Eastmancolor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elisabeth Nordkvist op televisie komt.

Reageer