Howard Hall

Regisseur, Acteur

Howard Hall is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jewels of the Caribbean Sea

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Howard Hall.

Deze National Geographic special toont schatten uit de zee in het Caraïbische gebied en de tropische Atlantische Oceaan. Gefilmd op de Bahama's, Kaaiman-eilanden, Dominica, de Maagdeneilanden en in Belize. Producenten Howard en Michele Hall brengen het leven mooi en helder, in vele variaties, op het scherm. Regisseur en fotograaf Howard Hall en mededuiker en fotograaf Bob Cranston gebruiken een nieuw duiksysteem om riffen en ondiepten te onderzoeken en om de verschillende soorten uit de diepzee te fotograferen. Het scherm is barstensvol van verblindende kleuren en roofzuchtig gedrag, maar ook van tedere scènes, zoals stoeiende dolfijnen die elkaar buik aan buik liefhebben en het jong van een potvis die op zijn moeder wacht en luistert naar haar sonar-geklik als zij in dieper en kouder water duikt. Het beschouwende en informatieve scenario is geschreven door mede-uitvoerend producent Nicolas Noxon en kundig bewerkt door Mark Fletcher. De documentaire wacht wijselijk tot het eind met waarschuwingen tegen vervuiling door mensen die het leven in de zee bedreigen. Jennie Musket maakte passende muziek die je bijblijft. Keith David vertelt helder.

The Barrier

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van Edgar Lewis. Met o.a. Mitchell Lewis, Howard Hall, Victor Sutherland, Mabel Julienne Scott en Edward Roseman.

Dit is de eerste van de drie verfilmingen van het boek van Rex Beach. De schrijver produceerde zelf voor Select Pictures. De lengte is waarschijnlijk 5 of 6 reels, ongeveer 55m. Adrian Gil-Spear bewerkte het boek ondanks de aanwezigheid van de auteur zelf. Edward Earle verzorgde het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Howard Hall op televisie komt.

Reageer