Holger Franke (1955): cast en scenario.
Er zijn 7 films gevonden.

Alles auf Zucker!

2004 | Komedie

Duitsland 2004. Komedie van Dani Levy. Met o.a. Henry Hübchen, Udo Samel, Hannelore Elsner, Golda Tencer en Steffen Groth.

Na de val van de Muur is de joodse voormalig sportverslaggever Jaecki Zucker in Oost-Duitsland gebleven, terwijl zijn orthodoxe broer Samuel naar het Westen is vertrokken. Ze hebben elkaar al jaren niet gezien. Dan verneemt Jaecki dat zijn moeder is overleden en alleen een erfenis nalaat op voorwaarde dat de broers zich weer met elkaar verzoenen. Regisseur Dani Levy creëert sitcom-achtige situaties tegen de achtergrond van een veranderd Duitsland in deze komedie die in eigen land een groot succes was. De losse grapjes over de typische gebruiken van (niet-)joden bleken voor veel Duitsers bevrijdend te werken.

Lieber Liebe

1996 | Komedie

Duitsland 1996. Komedie van Werner Dauth. Met o.a. Tobias Langhoff, Susanne Schäfer, Florian Spörl, Monika Baumgartner en Carmen-Dorothé Moll.

Peter uit Bremen heeft zijn studie afgebroken. Door een verkeersongevalletje leert hij via Flipper diens moeder Andrea kennen en het is liefde op het eerste gezicht voor beiden. Het feit dat Andrea zich voor de liefde onder normale omstandigheden laat betalen, maakt de zaak ingewikkeld.

RobbyKallePaul

1989 | Drama, Romantiek, Komedie

Duitsland​/​​Zwitserland 1989. Drama van Dani Levy. Met o.a. Dani Levy, Frank Beilicke, Josef Hofmann, Anja Franke en Maria Schrader.

De drie jonge kerels in de woongemeenschap hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal problemen met vrouwen. Om met zichzelf in het reine te komen besluiten ze tot een periode van seksuele onthouding. De cameravoering is meesterlijk, waardoor de plaats van handeling, een kleine driekamerflat, onwaarschijnlijk goed en verrassend in beeld gebracht wordt. Teleurstellend daarentegen zijn de vermoeiende, weinig originele dialogen. Het scenario is van regisseur Levy, Maria Schrader, Anja Franke en Holger Franke. Het camerawerk is van Carl-Friedrich Koschnick.

Polizeiruf 110: Verlockung

1985 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1985. Misdaad van Gunter Friedrich. Met o.a. Peter Borgelt, Holm Gärtner, Holger Franke, Jörg Witte en Volkmar Kleinert.

Artistiek aangelegd, braaf moederskindje Sven Seidel (Witte) werkt bij de post omdat zijn vader (Kleinert) de familietradite in stand wil houden. Sven is niet gelukkig, hoewel kameraad Frohberger (K[KA3]orner), die directeur is van het postkantoor, hem vriendelijk en vaderlijk behandelt. Svens moeder (Ritter) is zijn beste kameraad. Hij vertelt haar dat een aantrekkelijke, vrouwelijke collega hem aangespoord heeft om eens een risicootje te nemen. Moeders beaamt het in de hoop dat haar oogappel zijn maagdelijkheid eindelijk zal verliezen. Sven moet achteraf echter tot zijn schande bekennen dat hij een geheel andere ervaring rijker is geworden. Bovendien blijken Hauptmann Fuchs (Borgelt), Leutnant Berger (G[KA3]artner) en Unterleutnant Richter (Franke) zijn beste kameraden te zijn en heeft hij geleerd dat het vrouwelijke geslacht soms met een gespleten tong spreekt. De honderdste aflevering met een scenario van Manfred Hoffmann over een jongeman die slecht in zijn vel zit, is een weinig spectaculaire les in burgerlijke gehoorzaamheid naar communistische maatstaven.

Polizeiruf 110: Treibnetz

1985 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1985. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Jürgen Frohriep, Lutz Riemann, Holger Franke en Henry Hübchen.

Hauptmann Fuchs (Borgelt), Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep), Leutnant Zimmermann (Riemann) en Unterleutnant Richter (Franke) buigen zich over een diefstal in een warenhuis. Een grote zaak, die zo te zien zonder sporen is. Ze krijgen het druk, want ze worden geconfronteerd met nog meer inbraken. Dan vinden ze een spoor: de naam van een man, getypt op een vel papier. Het blijkt dat betrokkene een strafblad heeft. Praten, pluizen, combineren, deduceren en intimideren onder de kalme leiding van Fuchs leiden uiteraard tot de oplossing van de misdrijven. De DDR-kijker was indertijd best onder de indruk van de premisse, want zij schakelden massaal in: bijna zestig procent kijkdichtheid, die schril afsteekt tegen veel betere en sterkere afleveringen uit het jaar 2001: rond de twintig procent, maar er is veel meer concurrentie in herenigd Duitsland. De serie komt met deze cijfers op de tweede plaats na de serie TATORT en dat is een hele prestatie, terwijl het monopolie in de DDR makkelijk zat was. Aflevering 97.

Polizeiruf 110: Draußen am See

1984 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1984. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Jürgen Frohriep, Holger Franke, Peter Reusse, Jenny Gröllmann en Michèle Marian.

Ralf Bohnke (Reusse) schrijft non-fiction boeken. Zijn vrouw Marianne (Gr[KA3]ollmann) gebruikt hij als voetveeg, secretaresse en bliksemafleider als hij moet uitrazen, terwijl zij soms de kostwinner is. Ralf heeft een oogje op zijn charmante redactrice Marlies Schmauch (Marian) op de uitgeverij. Hij hoopt bij een boottocht op de Oostzee vanuit Warnem[KA3]unde Marlies te kunnen versieren, maar er gebeurt een noodlottig ongeluk. Terwijl Ralf hoopt dat Marianne hem uit de penarie zal redden, wordt Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) erbij geroepen om het ongeval te onderzoeken. Het scenario is als gebruikelijk van regisseur Krätzig. Aflevering 92.

Was heiszt'n hier Liebe?

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Walter Harrich, Claus Strigel en Bertram Verhaag. Met o.a. Helma Fehrmann, Ulli Radhöfer, Günter Brombacher en Holger Franke.

Een theatercollectief voert in een circustent een 'Aufklärungs-Stück' op. Camera-assistent was Josef Rödl die dat jaar een schitterende film ALBERT - WARUM? maakte.