Olivia Bruneaux: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

T'aime

2000 | Drama

Frankrijk 2000. Drama van Patrick Sébastien. Met o.a. Patrick Sébastien, Marie Denarnaud, Samuel Dupuy, Jean-François Balmer en Myriam Boyer.

Missione d'amore

1992 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1992. Drama van Dino Risi. Met o.a. Carol Alt, Ethan Wayne, Florinda Bolkan, Fernando Rey en Philippe Caroit.

Om de dood van haar verloofde, tijdens een autorace, te verwerken, besluit Alt naar India te gaan, waar ze haar jeugdvriend Wayne opzoekt. Als ze de extreme armoede ziet waarin de bevolking leeft, wil ze er iets aan doen. Ze helpt Vader Cariot, een priester die zich inzet voor deze mensen. Weer terug in Italië, wil ze aanvankelijk met Wayne trouwen, maar uiteindelijk beslist ze non te worden. Ze wordt uitgezonden naar een missiepost in Brazilië, waar ze betrokken raakt in de strijd van het volk tegen de grootgrondbezitters. Het ontroerende portret van een vrouw die zin aan haar leven wil geven door anderen te helpen en zichzelf compleet uit te schakelen. Het scenario van Risi, Ennio De Concini en Roberto Colombo, gebaseerd op de roman van Maria Pia Bonanate, valt wat lang uit, maar wordt uitstekend gespeeld door een internationale cast. Prachtige fotografie van Riccardo Grassetti en een gevoelige score van Pino Donaggio. Oorspronkelijk in twee delen uitgezonden.

Un homme et deux femmes

1991 | Drama, Komedie

Frankrijk 1991. Drama van Valérie Stroh. Met o.a. Valérie Stroh, Lambert Wilson, Jean-Yves Berteloot, Olivia Bruneaux en Julie Jezequel.

Voor haar eerste speelfilm gaat de actrice Val[KA1]erie Stroh geen moeilijkheden uit de weg. Ze plakt immers drie novellen van Doris Lessing aan elkaar en speelt telkens de hoofdrol: in de eerste speelt ze een jonge moeder die zich schuldig voelt tegenover haar man die ze vanwege de baby een beetje verwaarloosd heeft; deel twee een jonge vrouw die het slachtoffer wordt van de onmogelijke liefde tussen broer en zus; het derde verhaal gaat over een (knappe) oude vrijster en onderwijzeres die tijdens haar vakantie in Itali[KA3]e volop vrouw blijkt te zijn, maar neemt wanneer de school weer begint opnieuw haar beschroomde, kille en betweterige ik aan. De film bevat dan ook weinig of geen actie, maar wel een serie psychopathologische portretten. De dialogen klinken aanvaardbaar (en zijn geschreven door René Féret waarvoor Stroh de hoofdrol speelde in de film BAPTEME) en de personages maken een geloofwaardige indruk. Waar komt ons gevoel van schaamte vandaan? Wat opvalt is de overweldigende aanwezigheid van de actrice en de nog onzekere regie ...