Tex (Kermit) Maynard

Acteur

Tex (Kermit) Maynard is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Drifting Kid

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Robin Williamson. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard en Betty Caldwell.

Dit is het roemloze einde van een serie van zes westerns die Kermit maakte voor producent Trem Carr. Arthur Hoerl was eens te meer de scenarist die Maynard weer liet dingen naar de hand van het meisje, Caldwell. De scenario's waren ronduit kinderlijk en beneden het gemiddelde van de serie-western. Het camerawerk van Ernest Depew was vaak slordig, zo ook hier.

Wild Born

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Edward Gordon. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Ruby Blaine, Charles Schaeffer, Jack Anthony en Arthur Witting.

Maynard, de sheriff, is verliefd op de dochter van de rechter maar zit dan plotseling achter tralies omdat een paar bandieten hem een overval in de schoenen hebben geschoven. Het scenario van Arthur Hoerl, naar een verhaal van Tom Roan, levert nóg enkele complicaties op vóór Maynard zijn onschuld kan bewijzen.

Wanderer of the West

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Robin Williamson. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Betty Caldwell, Frank Clark, Walter Shumway en Tom Brooker.

Caldwell, de dochter van een rancheigenaar, wordt door een bende ontvoerd. Men wil haar vader dwingen de ranch af te staan. Voorman Maynard pikt het niet, gaat er achteraan en bevrijdt het meisje, dat dan zijn vrouw wel wil worden. W. Ray Johnston leverde het verhaal dat door Arthur Hoerl bewerkt werd.

Ridin' Luck

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Edward Gordon. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Ruby Blaine, Jack Anthony, Charles O'Malley en Charles Schaeffer.

Maynard komt in deze western naar huis om zijn vader, die een ranch bezit, te helpen tegen een bende veedieven. Hij redt ook Blaine maar het lukt hem niet te voorkomen dat zijn vader wordt neergeschoten. Blaine's broer krijgt de schuld en zal opgehangen worden. Maynard en Blaine hopen de ware schuldigen tijdig te vinden. Arthur Hoerl bewerkte het verhaal van Francis James.

Prince of the Plains

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Robin Williamson. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Betty Caldwell en Walter Shumway.

Kermit, de broer van Ken, was een paar jaar lang de stuntman voor zijn broer. Toen kreeg hij de kans een eigen serie te maken. Kermit werd 'Tex' en voor producent Trem Carr werden zes westerns gemaakt, met scenarist Arthur Hoerl en cameraman Ernest Depew. Het was een matige serie die door Rayart op de markt werd gebracht. De serie werd niet voortgezet. Kermit viel terug op stuntrollen en bijrolletjes tot hij in 1934 een mountie-serie kreeg. In deze film valt Maynard op Caldwell, maar haar oom wordt vermoord en hij krijgt de schuld. Het huwelijk kan dus pas plaatsvinden nadat hij de ware dader kan uitleveren. Victor Rousseau schreef voor Hoerl het verhaal.

Gun-Hand Garrison

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Edward Gordon. Met o.a. Tex (Kermit) Maynard, Ruby Blaine, Jack Anthony, Charles O'Malley en Charles Schaeffer.

Maynard komt Blaine te hulp en vecht met haar tegen een bende bandieten teneinde haar ranch te redden. Pure routine van scenarist Arthur Hoerl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tex (Kermit) Maynard op televisie komt.

Reageer