Risto Tuorila

Acteur

Risto Tuorila is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rock'n Roll Never Dies

2006 | Muziek, Komedie, Drama

Finland 2006. Muziek van Juha Koiranen. Met o.a. Samuli Edelmann, Laura Birn, Marjukka Halttunen, Seppo Halttunen en Risto Tuorila.

Tiger, een naïeve jongen van begin dertig, woont nog thuis bij zijn ouders en droomt er van een rockster te worden. Hoewel hij aan alle kanten gehinderd wordt, blijft hij toch aan zijn idealen vasthouden. Hoe onrealistisch die ook mogen zijn. Het vrolijke debuut van de Finse regisseur Juha Koiranen werd op het IFFR van 2007 genomineerd voor een VPRO Tiger Award.

Tommy en de lynx

1998 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Finland 1998. Jeugdfilm van Ville Suhonen en Raimo O. Niemi. Met o.a. Konsta Hietanen, Antti Virmavirta, Kristiina Halttu, Risto Tuorila en Jarmo Mäkinen.

Na de tragische dood van zijn moeder verhuist Tomi (Hietanen) met zijn vader (Virmavirta) naar het geboortedorpje van zijn moeder in Lapland in het noorden van Finland. Zij was daar betrokken bij een project om de lynx (een grote, wilde katachtige) te herintroduceren, zijn vader wil het werk voltooien. Als het project wordt afgeblazen wil de leiding een inmiddels aangekochte lynx verkopen aan het buitenland, maar Tommy steekt daar een stokje voor. Prachtige beelden, mooi verhaal dat niet in sentiment verzandt, goed spel, sympathiek thema.

Tuntematon Sotilas

1986 | Oorlogsfilm

Finland 1986. Oorlogsfilm van Raumi Mollberg. Met o.a. Mika Makela, Pertti Koivula, Pirkka-Pekka Petelius, Tero Niva en Pauli Poranen.

Gebaseerd op de roman van Vaino Linna uit 1954: de film gaat over de bloedige wederwaardigheden van een peloton in de Fins- Russische oorlog van 1941-44 in de provincie Karelia. Hoewel Finland de strijd verloor, zien we hier de heroïsche daden van de Finnen. Anti-militaristisch zoals alleen Europese cineasten dat kunnen. In 1956 werd er een ZW-versie van uitgebracht. Indringend en knap gemaakt. Ook bekend als THE UNKNOWN SOLDIER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Risto Tuorila op televisie komt.

Reageer