Otávio Augusto

Acteur

Otávio Augusto is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bendito Fruto

2002 | Mysterie, Romantiek

Brazilië/Duitsland 2002. Mysterie van Sérgio Goldenberg en Sergio Goldenberg. Met o.a. Zezeh Barbosa, Otávio Augusto, Vera Holtz, Lúcia Alves en Evandro Machado.

TASHet scenario is van Rosane Lima en regisseur Goldenberg. Het camerawerk is van Antonio Luis Mendes.

BMW Vermelho

2000 |

Brazilië 2000. Reinaldo Pinheiro. Met o.a. Denise Weinberg en Otávio Augusto.

TASHet scenario is van Rosane Lima en regisseur Goldenberg. Het camerawerk is van Antonio Luis Mendes.

Central do Brasil

1998 | Drama

Brazilië/Frankrijk 1998. Drama van Walter Salles. Met o.a. Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira, Marília Pêra, Soia Lira en Othon Bastos.

In zijn openingsbeelden schildert voormalig documentairemaker Salles effectief de ieder-voor-zich wereld waarin zijn verhaal zich afspeelt: rond een trein die zojuist het station van Rio de Janeiro is binnen gekomen ontstaat een adembenemende chaos. In het station schrijft Dora (Montenegro) brieven in opdracht van analfabeten. Maar ze posten doet ze niet. Op een dag wordt ze geconfronteerd met het harde bestaan van de 9-jarige Josué (De Oliveira), die juist zijn moeder heeft verloren en op zoek wil naar zijn vader. Mooi spel van zowel de Braziliaanse tv-vedette Montenegro, die werd genomineerd voor een Oscar, als de jonge, ontwapenende De Oliveira.

Sabado

1994 | Drama

Brazilië 1994. Drama van Ugo Giorgetti. Met o.a. Otávio Augusto, Maria Padilha, Giulia Gam, Tom Zé en Elias Andreato.

Het klassieke gegeven is heel intrigrerend, maar de uitwerking heel toneelmatig, waardoor gewone kijkers zullen afhaken. Een filmploeg dat een reclamespotje moet draaien, kiest hiervoor een vervallen gebouw uit dat ooit eens chique appartementen herbergde. Deze vergane glorie is nu een toevluchtsoord geworden voor randfiguren uit de maatschappij. Een vrouwelijk lid van de filmploeg raakt in de lift beklemd tussen twee etages met twee medewerkers van het mortuarium die net een overleden vrouw op een brancard hebben opgehaald. De bespiegelingen over het leven, de maatschappij en de stad São Paulo, die dan volgen laten zich gemakkelijk raden. De beelden wisselen tussen de lift en de begane grond waar alles gewoon doorgaat. Scenario van de regisseur en camerawerk van Rudolfo Sanchez.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Otávio Augusto op televisie komt.

Reageer