Azucena Hernández is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Flores de otro mundo

1999 | Komedie, Drama

Spanje 1999. Komedie van Icíar Bollaín. Met o.a. Lissete Mejia, Luis Tosar, Marilin Torres, José Sancho en Chete Lera.

De tweede film van Bolla[KA1]in na haar succesvolle [KL30] HOLA, ESTAS SOLA ? gaat over het nijpende tekort aan vrouwen op het ontvolkende Spaanse platteland. In het N.W. van de bergachtige provincie Guadalajara in Santa Eulalia proberen de vrijgezellen op een originele manier aan de vrouw te komen. Ze organiseren een bus met dames uit Madrid voor een fiesta. Van de bijna vijftig vrouwen komt het tot maar twee verbintenissen. Patricia (Mej[KA1]ia) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, woont illegaal in de hoofdstad met haar twee kinderen die ze een goede toekomst wil geven. Ze probeert de saaie, zure landbouwer Dami[KA1]an (Tosar) in te palmen, maar stuit op verzet van zijn racistische moeder (Valle); ze wint respect met hard werk en haar serieuze instelling. Alfonso (Lera), die de dames had laten opdraven, valt voor Marirrosi (Irureta) uit Bilbao, die maar niet kan kiezen tussen het land of de grote stad. Aannemer Carmelo (Sancho) was voor zijn vakantie naar het straatarme Cuba gegaan en had daar de veel jongere, sexy Milady (Torres) leren kennen. Gelaafd aan de seks was hij teruggekeerd en hij was haar vergeten. Zij was hem heimelijk gevolgd naar Spanje in de hoop hem te kunnen veroveren in ruil voor een beter leven. Ze springt op de bus, die zij als haar laatste kans beschouwt. Drie portretten van drie van elkaar verschillende mannen en vrouwen en een helder inzicht in het verschil in mentaliteit, waarbij de Spaanse provincie er niet als verlokkelijk of progressief vanaf komt. De film is met veel liefde gemaakt en wordt vol overgave gespeeld, maar het scenario van regisseuse Bollaín en Julio Llamazares is zo verschrikkelijk conventioneel dat de kijker moeite heeft om zijn aandacht niet te laten verslappen. Santa Eulalia heet in werkelijkheid Cantalojas en de bevolking die meespeelde kreeg als beloning als eerste de film te zien. Het camerawerk is van Teo Delgado.

El Recomendado

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Antonio Ozores, Rosa Valenti, Adriana Vega en Azucena Hernández.

Een sukkelaar maakt promotie omdat hij op de hoogte is van de liefdesavonturen van zijn chef. Dit is één van die ellenlange komedies van Mariano Ozores en Fernando Estese.

Don cipote de la Manga

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Gabriel Iglesias. Met o.a. Francisco Cecilio, Azucena Hernández, Gracita Morales en Antonio Mayans.

Een uitzonderlijke figuur wil een einde aan de corruptie maken. Een lompe en zeer groffe komedie gespeend van elke kwaliteit.

Todos al suelo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Vier pechvogels besluiten een bank te overvallen. Een onuitstaanbare film.

Qué gozada de divorcio!

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Africa Pratt, Juanito Navarro en Azucena Hernández.

Een gescheiden man krijgt genoeg van zijn nieuwe burgerlijke staat. Onuitstaanbaar en vernederend, zoals van de makers valt te verwachten.

Brujas mágicas

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Angel de Andrés, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Om niet meer seksueel te worden belaagd, geeft een getrouwde vrouw de hoofdpersoon aan bij de ketter-rechtbank. Een smartelijke en ruwe middeleeuwse komedie.

Adulterio nacional

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Francisco Lara. Met o.a. Quique Camoiras, Charo López, Francisco Cecilio, Azucena Hernández en Gracita Morales.

De film beschrijft de ontrouw tussen twee bevriende echtparen. Dit onbeduidende intrigestuk doet zijn voordeel met de sensuele Charo Lopéz, die graag de hoofdrol speelt.

La vida, el amor y la muerte

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Carlos Puerto. Met o.a. María José Cantudo, Héctor Alterio, Azucena Hernández en Agustín González.

Deze film vertelt drie verhalen: in het eerste staat een huwelijk op instorten, maar dat wordt gered door de aankoop van een aap; het tweede gaat over een beroemde filmster die een baard krijgt; in het derde verhaal houdt een vrek zich dood om erachter te komen hoe zij kennissen over hem denken. Een mislukte film van een regisseur zonder talent.

La Momia nacional

1980 | Horror, Erotiek

Spanje 1980. Horror van José Ramón Larraz. Met o.a. Francisco Algora, Azucena Hernández, Quique Camoiras en Queta Claver.

Een duizend jaar oude mummie verrijst uit de dood met slechts wellustige bedoelingen. Een grove bespotting van de prachtige mythe van de necrofilie van THE MUMMY. Alternative title: THE NATIONAL MUMMY.

El Retorno del hombre-lobo

1980 | Horror

Spanje 1980. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Julia Saly, Silvia Aguilar, Azucena Hernández en Narciso Ibáñez Menta.

Enkele mooie studentes stuiten op de Weerwolf en een verraderlijke vampier-vrouw. Een uiterst vervelende en groffe pseudo-herverfilming van de niet minder slechte LA NOCHE DE WALPURGIS. Toch is de aanwezigheid van uitstekende acteurs in de bijrollen de moeite van het bekijken waard.

El Carnaval de las bestias

1980 | Horror, Thriller

Japan/Spanje 1980. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Eiko Nagashima, Azucena Hernández en Lautaro Murúa.

Een gangster die door zijn maten wordt achtervolgd, zoekt zijn toevlucht in een huis op het platteland, dat bewoond wordt door een kannibalenfamilie. Dit moeilijk te dulden knoeiwerk is de eerste co-produktie van Spanje en Japan.

Las Eróticas vacaciones de Stella

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Zacarías Urbiola. Met o.a. Azucena Hernández, Teresa Gimpera, Ricardo Merino en Carla Félix.

Een knap schoolmeisje brengt haar vakantie door in een chalet van vrienden van de familie. Een onuitstaanbare film.