Susana Canales is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Un Puente sobre el tiempo

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van José Luis Merino. Met o.a. Manolo Gil, Susana Canales, Maite Blasco, Alfredo Mayo en Tomás Blanco.

Franquistische oudstrijders uit de Spaanse burgeroorlog houden een re reünie om de vijfentwintigste verjaardag van hun militaire overwinning te herdenken. Een denigrerende fascistische apologie met een provocerende inslag. Mayo, Blanco en Peña roepen in korte stukjes de rollen van Franquistische militairen tot leven die zij zo vaak speelden in de films van na de oolog. Ook bekend als ALFÉRECES PROVISIONALES.

La Mujer de tu prójimo

1963 | Komedie

Argentinië/Spanje 1963. Komedie van Enrique Carreras. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Canales, Mercedes Carreras en Julio Peña.

Twee getrouwde mannen maken zonder het te weten elkaars vrouwen het hof. Een gekunstelde vaudeville zonder inspiratie.

Retorno a la verdad

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Susana Canales, Julio Peña, Angel Ter en Germán Cobos.

Een vrouw, die zich in de steek gelaten voelt door haar echtgenoot, laat haar oog vallen op een aantrekkelijke jonge man. Hoewel het scenario niet veel voorstelt, blijkt uit de film dat Antonio del Amo een groot regisseur was. Dat zou je niet zeggen als je naar zijn Joselito- en andere films kijkt.

Les Aventures de Gil Blas de Santillane

1955 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk/Spanje 1955. Avonturenfilm van René Jolivet. Met o.a. Georges Marchal, Susana Canales, Barbara Laage, Jacques Castelot en Marthe Mercadier.

Tegen zijn wil is Gil Blas medeplichtige van bandieten die aristocrate op weg naar koning in Madrid beroven. Hij rehabiliteert zich in reeks van avonturen en trouwt haar. Voorspelbare schermavonturen in fraaie landschappen met weinig gevoel voor spektakel, maar wel met tempo gefilmd.

Familia provisional

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Antonio Casal, Susana Canales, Juanjo Menéndez en Félix Dafauce.

In de schoot van een typisch Spaanse familie ontstaan problemen... Een van de slechtste films van deze regisseur, ondanks dat het scenario afkomstig is van Berlanga.

La Hermana alegría

1954 | Musical

Spanje 1954. Musical van Luis Lucia. Met o.a. Lola Flores, Susana Canales, Manuel Luna en Virgilio Teixeira.

Een non die dol is op zingen, heeft zich de taak gesteld prostitu[KA1]ees uit `het leven` te halen. Twee van de belangrijkste genres in de Spaanse film uit de jaren vijftig (klerikalisme en folklore) verenigd in één film.

Reto a la vida

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Susana Canales, Francisco Jambrina en Arturo Vázquez.

Een man wordt ter dood veroordeeld omdat hij de tiran van het dorp heeft vermoord, uit wraak op de moord op zijn broer. De film bestaat uit een droomscène, waarin twee personen tegelijkertijd dezelfde droom hebben. Bracho laat de schat aan mogelijkheden die de film biedt volkomen onbenut.

Así es Madrid

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Susana Canales, José Suárez, Lina Canalejas en Pepe Isbert.

Twee verliefde zussen worden door Antonio slecht behandeld; zozeer zelfs, dat hij door de politie wordt gearresteerd. De film is een vernuftige zedenschildering.

Manicomio

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Fernando Fernán-Gómez en Luis Mariá Delgado. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Susana Canales, Julio Peña, Elvira Quintillá en Camilo José Cela.

Een jongen komt in een psychiatrische inrichting teneinde zijn verloofde, die daar als psychiater werkt, te bezoeken. Een ongewone en schitterende film, ondanks zijn vele tekortkomingen. Hij markeerde het regie-debuut van Fernando Fernán-Gómez en werd geïnspireerd op de verhalen van Leonidas Andreiev, Ramón Gómez de la Serna, Alexander Kuprin en Edgar Allan Poe.

Amaya

1952 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje 1952. Avonturenfilm van Luis Marquina. Met o.a. Julio Peña, Susana Canales, José Bódalo en Rafael Luis Calvo.

De film behandelt de voortdurende strijd waarin het Baskische en Gotische volk verwikkeld zijn. We zien alle schaamteloze intriges rondom Amaya, een kind uit het huwelijk tussen oude monarchen van de twee volkeren. Het is een bewerking van één van de belangrijkste historische Spaanse romans, geschreven door Navarro Villoslada.

Cielo negro

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Susana Canales, Fernando Rey en Luis Prendes.

Op zekere dag steelt een eenvoudig dienstmeisje een japon van haar bazin, om aantrekkelijker te worden voor de man op wie ze verliefd is. Een bijzondere film, zeer acceptabel geregisseerd en gespeeld.

Sangre en Castilla

1950 | Avonturenfilm

Spanje 1950. Avonturenfilm van Benito Perojo. Met o.a. Mecha Ortiz, Julio Peña, Susana Canales en Carlos Agosti.

Een groep boeren verzet zich tegen de Franse onderdrukker. Een conventionele avonturenfilm die zich tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog afspeelt.