Elvira Quintana is acteur.
Er zijn 40 films gevonden.

Los años verdes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Elvira Quintana, Rosa María Vázquez, Enrique Lizalde en Enrique Alvarez Félix.

Een aantal studenten raakt betrokken in allerlei verwikkelingen als ze proberen te ontkomen aan een strenge lerares. Een bespottelijke komedie.

Viva Benito Canales!

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa María Vázquez, Elvira Quintana en Armando Silvestre.

Een welgestelde Mexicaanse veeboer is zich bewust van het onrecht in zijn omgeving. Hij besluit deel te nemen aan de Mexicaanse Revolutie. Dan ontmoet hij zijn grote liefde. In dit stompzinnige melodrama worden opvallend veel hoeden gedragen, de ene nog groter dan de andere.

Tintansón Crusoe

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. 'Tin Tan', Elvira Quintana, Lorena Velázquez en Manuel 'Loco' Valdés.

Een humoristisch bedoelde bewerking van Robinson Crusoe waarin de komiek 'Tin Tan' in een aantal sketches probeert zijn vroegere populariteit bij het grote publiek te herwinnen. Ondanks zijn inzet is hij daar niet in geslaagd.

Me llaman El Cantaclaro

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Elvira Quintana, Alvaro Zermeño, Adriana Roel en Carlos Riquelme.

Een zanger wordt ingehuurd voor de verjaardag van een rijke grootgrondbezitster. Hij wordt op slag verliefd, maar zij is al verloofd. Een weinig originele komedie met enkele liedjes.

Las tapatías nunca pierden

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Joaquín Cordero en José Angel Espinosa.

Een jongen ontdekt met behulp van zijn vrienden wie de moordenaar van zijn vader is en slaagt erin hem in de cel te krijgen. De laatste film van deze regisseur. Nogal zwak, zoals we van hem gewend waren.

Tres muchachos de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, Flor Silvestre, María Duval en Alvaro Zermeño.

Een meisje wil dat haar oom en tante, die al jaren gescheiden zijn, zich weer verzoenen. Zij verlooft zich met haar oom om de jaloezie van haar tante en de woede van haar twee nichtjes op te wekken. Een lomp, met liedjes doorspekt stuk over familiebanden.

Los amores de Marieta

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Joaquín Cordero, Gina Romand en Enrique Rambal.

Om de aandacht te trekken van de man van wie zij houdt laat de onhandige Azucena zich door een impresario veranderen in de aantrekkelijke weduwe Marieta. Quintana probeert Montiel na te doen in EL ULTIMO CUPLE in deze muzikale komedie die probeert de jaren twintig weer tot leven te brengen. De overvloed aan liedjes laat nauwelijks ruimte aan het verhaal. Ook bekend als LOS FABULOSOS VEINTES.

Tres palomas alborotadoras

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, María Duval, Lucha Villa en Marco Antonio Muñiz.

Om de dochters van een weduwnaar aan de man te helpen stellen een oude vriendin en de dorpspastoor zich ter beschikking om een strategie uit te werken. In deze parodiërende komedie is vooral het 'machismo' vermakelijk.

Los derechos de los hijos

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Elvira Quintana, Carlos Agosti, Erna Martha Bauman en Fernando 'Mantequilla' Soto.

De vrouw van een arts weigert kinderen te krijgen uit angst voor een abnormale bevalling. De dokter begint een verhouding met zijn assistente, die zwanger wordt. Zijn vrouw (van wie hij wilde scheiden) raakt op haar beurt in verwachting. Herverfilming van YO FUI UNA URSUPARADORA van Morayta zelf, gemaakt in 1945; beide films zijn overdreven melodramatisch.

La divina garza

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Arcelia Larrañaga en Borolas.

Een groep mensen lijdt schipbreuk met een jacht. Ze moeten hun toevlucht op een eiland zoeken. Typische verwikkelingen voor Gómez Landero's komedies; deze heeft veel weg van MALE AND FEMALE van Cecil B. De Mille.

Siempre hay un mañana

1961 | Biografie

Mexico 1961. Biografie van Miguel Morayta. Met o.a. Joaquín Cordero, Julio Alemán, Elvira Quintana en Alfonso Mejía.

Het leven van de Noordamerikaanse priester Lambert, die besluit gedurende enkele jaren een voetbalelftal van een instituut te leiden. Overdreven melodramatisch; gesitueerd in de sportwereld. Ook bekend als LA VIDA DEL PADRE LAMBERT.

Se alquila marido

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Elvira Quintana, Arturo Martínez en Roberto Cobo.

Om een machtige handel in hout te kunnen beheersen betaalt een jonge vrouw een boer om voor zijn timide en onvervangbare vrouw te kunnen doorgaan. De concurrentie huurt echter een sluipschutter die hem moet ombrengen. De komiek 'Piporro' vertolkt dit keer de boerenpummel die aan het eind een lesje in ondernemersdeugden aan de middenklasse geeft.

Lástima de ropa

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Mauricio Garcés, Jaime Fernández en Luz Márquez.

Een miljonair wordt na een overval gedwongen werk te zoeken totdat iemand hem herkent en hij zijn vroegere sociale status terugkrijgt. Ondertussen worden de bedriegerijen van zijn verloofde en zijn vrienden verhaald. Een mondaine komedie, plagiaat van de vele Amerikaanse films met het thema van de rijkaard die door een vergissing arm wordt.

Tres Romeos y una Julieta

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Antonio Badú, Elvira Quintana en Irma Dorantes.

Om een erfenis te kunnen innen, moeten drie broers, die een beetje losbollig zijn, zich beteren onder de voogdij van de nicht van hun weldoener (die haar schoonheid onder de schmink van een dame op leeftijd verbergt). Symphatiek en vrijmoedig, wat veel ten voordele van de regisseur zegt, die zo stuntelig is bij zijn meeste andere films.

Revólver en guardia

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Chano Urueta. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Agustín Fernández.

Op zijn sterfbed onthult een rijke boer aan zijn zoon dat hij een broer heeft, die hij moet opsporen om hem de helft van de erfenis te overhandigen. Tegelijkertijd moet hij een gevaarlijke bandiet, die de omgeving afschuimt, verslaan. Erg stuntelig en te weinig actie.

Muñecos infernales

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Ramón Gay, Roberto G. Rivera en Quintín Bulnes.

Enkele kleine, levende poppen doden degenen die een afgodsbeeld uit een tempel op Haïti gestolen hebben. Gegarneerd met wat vampirisme viel deze horrorfilm, vaag geïnspireerd door THE DEVIL DOLL helemaal niet slecht uit.

El Siete de copas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Elvira Quintana, Julio Aldama en Pedro de Aguillón.

Het leven van een jongeman die altijd met kaarten wint, wat hem behoorlijk in de problemen brengt. Een huilerig en pessimistisch melodrama, ondanks dat de regie soms aardig was.

De hombre a hombre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Elvira Quintana, Roberto G. Rivera en Oscar Pulido.

Een kind wordt opgevoed door drie monniken, die hem gevonden en opgenomen hebben. Eenmaal opgegroeid, wordt hij verliefd op een meisje, dat begeerd wordt door een rijke schurk. Om zich tegen de man te kunnen verdedigen, leren de drie monniken de jongen de zweep te gebruiken, te boksen en paard te rijden. Deze film benadrukt, zoals vele andere in die tijd, de weerbaarheid van de geestelijken.

Una Pasión me domina

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Julio Aldama, Bárbara Gil en Carlos López Moctezuma.

Een vrouw doet alsof zij een meisje ùit het 'leven' is, om een bevriend stel te helpen; tegelijkertijd verbergt een andere vrouw achter een decent voorkomen een intensief amoureus leven. Gómez Landero had het idee om de tegenstellingen die ten grondslag lagen aan de Mexicaanse Revolutie samen te vatten in de levens van twee vrouwen. Pover, maar toch interessant.

Pistolas invencibles

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Armando Silvestre, Roberto G. Rivera en José Elías Moreno.

De rivaliteit tussen een bende outlaws en twee pistoleros die strijden voor rechtvaardigheid. Doet denken aan de beroemde film THE OUTLAW van Howard Hughes. Een slecht geregisseerde film vol gemeenplaatsen.

Peligros de juventud

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Teresa Velázquez, Fernando Luján en Manuel 'Loco' Valdés.

Een jonge zanger is verliefd op de dochter van de eigenaar van een restaurant, zij is echter verliefd op een student, die op zijn beurt weer zijn zinnen heeft gezet op een 'makkelijk' meisje, dat van plan is te trouwen met een Amerikaan. Een standaard melodrama over de jeugd die gemakkelijk geneigd is om op het verkeerde pad te gaan. Overdreven moraliserend.

Los Laureles

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Elvira Quintana, Maricruz Olivier en Armando Silvestre.

Dankzij een paard kan een verliefd stel na duizend en een moeilijkheden trouwen en aldus hun beider [KL]rancho`s[KLE] samenvoegen. Het verdient vermelding dat het excessieve nationalisme van de film geheel voor rekening komt van een Spanjaard en dat het folkloristische zangpaar werd vertolkt door eveneens twee Spanjaarden (González en Quintana). Flauw en routineus.

Las Canciones unidas

1959 | Musical

Mexico 1959. Musical van Alfonso Patiño Gomez, Tito Davison en Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Lola Beltrán, Jacqueline François en Elvira Quintana.

Een potpourri van muzieknummers uit alle delen van de wereld, verbonden door een vederlicht verhaal. Er wordt meegewerkt door onder anderen het Russisch Ballet, El Chicano, Wolf Ruvinskis, Lucho Gática, Pedro Vargas en Carlos Cores. Een ode aan van het lied, liever gezegd het Zuidamerikaanse lied en in het bijzonder het Mexicaanse lied.

La Ley de las pistolas

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Jaime Fernández.

Een man is op zoek naar een andere man, die hij herkent aan het wapen dat deze van hem stal. Grof plagiaat van WINCHESTER '73 van Anthony Mann. Helemaal niet onverdienstelijk, maar het blijft namaak.

Gutierritos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rafael Banquells, Carlos Baena, Elvira Quintana en Adriana Roel.

Vanwege de vijandige houding van zijn vrouw en twee kinderen besluit een man zijn memoires te gaan schrijven, die, uitgegeven onder pseudoniem, een grote indruk maken op het publiek. Gebaseerd op een destijds zeer succesvol hoorspel. Om te huilen.

Poker de reinas

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Christiane Martel, Flor Silvestre, Elvira Quintana en Mapita Cortés.

De wederwaardigheden van vier zangeressen die een eigen zaak willen beginnen. Niet heel goed, maar wel opgevrolijkt door een reeks uitermate bevallige actrices.

Ochocientas mil leguas por el Amazonas

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Rafael Bertrand, Elvira Quintana en María Duval.

Een stel jongeren trekt door het Amazone-gebied en weerstaat allerlei gevaren om op tijd in een bepaald dorp te komen. Een zeer ambitieuze produktie die vertoond werd op het Festival van San Sebastián, waar hij echter geen succes had.

El Vestido de novia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Ana Luisa Pelufo, Ramón Gay, Elvira Quintana en Miguel Angel Ferriz.

De turbulente verhouding van een man uit de middenklasse met een prostituée, met wie hij trouwt. Een zeer slecht melodrama vol totaal absurde en ridicule scènes.

Dos hijos desobedientes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pedro Armendáriz, Antonio Aguilar, María Duval en Elvira Quintana.

Twee broers besluiten veehouders te worden, om zo de dieren terug te krijgen die eens van hun ouders waren, maar nu van een ietwat mannelijk aandoende vrouw en haar twee dochters. Een routinematige komedie, zonder iets bijzonders.

Bolero inmortal

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Elvira Quintana, Rodolfo Landa en Guillermina Téllez.

Een meisje wordt een beroemd zangeres en actrice, dankzij haar beschermheer op wie zij verliefd is en van wie zij een kind heeft, ondanks het feit dat hij getrouwd is. Wat jammer dat de Spaanse actrice Elvira Quintana niet de stem heeft om deze hele marathon van bolero's tot een succes te maken in dit langdradige melodrama.

Secuestro diabólico

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

De tweede film in de sage van `El Torbellino` (de eerste was LOS TIGRES DEL RING) waarin de zoons in de voetsporen van hun vader treden. Even slecht als de voorgaande, en evenals die in drie episoden: 'Secuestro diabólico', 'Planes siniestros' en 'La ley del talión'

Los Tigres del ring

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

Een bokser laat zijn gezin in de steek omdat zijn gezicht in de strijd volledig is verminkt. Een lange en verwarde aaneenschakeling van tweegevechten in deze film bestaande uit drie episoden: 'El reto fatídico', 'Ambición en acecho' en 'Garras asesinas'. De eerste aflevering in een serie van vier rond de bokser 'El Torbellino'.

La Mafia del crimen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Laura Hidalgo, Julián Soler, Jorge Martínez de Hoyos en Elvira Quintana.

Uit liefde voor een vrouw wordt een beroemd arts lid van de mafia. Een zwakke en moraliserende film.

Furias desatadas

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

Derde film in de reeks rond de bokser 'El Torbellino' en evenals in de voorgaande films geen gebrek aan volmaakt oninteressante bokswedstrijden. De film bestaat uit drie episoden: 'Furias desatadas', 'Turbulencia criminal' en 'Zarpas traicioneras'.

Enterrado vivo

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Dominguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Tweede film in de reeks rond 'Pancho Pistolas', eveneens in drie episoden, te weten: 'Muerte en el puente', 'Suicidio en el puente' en 'Justicia'. Aan doden en schietpartijen geen gebrek, verder niets origineels.

El Torneo de la muerte

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Chano Urueta. Met o.a. Crox Alvarado, Elvira Quintana, Wolf Ruvinskis en Rodolfo Landa.

De vierde en laatste film rond de boksheld 'El Torbellino', evenals zijn voorgangers bestaande uit drie episoden: 'El amor de la bestia', 'Los hermanos Tigre' en 'La clave siniestra'. Volmaakt onbetekenend en platvloers.

El Tiro de gracia

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Domínguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

De avonturen van 'Pancho Pistolas', verteld in drie episoden: 'El tiro de gracia', 'El reto mortal', en 'Secuestrado'. Er zouden nog drie films volgen over dezelfde held, eveneens in episoden, en de een nog erbarmelijker dan de andere.

El Caudillo

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Domínguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Laatste film in de serie rond 'Pancho Pistolas', en met meer verwikkelingen dan ooit, maar niet minder slecht dan de drie voorgaande. Wederom in drie episoden: El caudillo, El cetro perdido en El tropel de la muerte.

Duelo indio

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Dominguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Op een na laatste film in de serie rond de held 'Pancho Pistolas', in drie episoden: 'Duelo indio', 'El ahorcado' en 'Trampa mortal'. Zelfs de aanwezigheid van Columba Domínguez vermocht niet deze film te redden.

Un Vago sin oficio

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alfonso 'Pompín' Iglesias, Jorge Casanova, Elvira Quintana en Lucy Gallardo.

Na het lezen van de memoires van zijn vader besluit een jongen uit een opvoedingsgesticht zijn leven te beteren en zijn metgezellen weer op het goede pad te brengen. Gebaseerd op het boek El Periquillo Sarniento van José Joaquín Fernández de Lizardi. Vol misselijke grappen en stupide woordspelingen.